Η παρηγοριά κάθε... «πικραμένου» προπονητή!

Κώστας Ζάλιαρης
Η παρηγοριά κάθε... «πικραμένου» προπονητή!

bet365

Το παρακάτω κείμενο είναι «αφιερωμένο» στον Ζοσέ Μουρίνιο και τον... κάθε Ζοσέ Μουρίνιο! Τι σημαίνει η ομάδα σου να περνάει δύσκολα και να βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο; Διαβάστε το στόρι ίσως της χειρότερης ποδοσφαιρικής ομάδας του κόσμου!

Το όνομα αυτής, New Mills.

Πρόκειται ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα το Ντέρμπισαϊρ της Αγγλίας και αγωνίζεται στην 8η κατά σειρά κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Δηλαδή στη Northern Premier League Division One North...

Το έμβλημά της, είναι αυτό:

Ναι, δεν έχει καμία σχέση με επαγγελματικό επίπεδο, οι ποδοσφαιριστές της δεν πληρώνονται καν, ούτε ο προπονητής της. Δεν κρίνεται το... κομπόδεμά τους από αυτό που κάνουν, ούτε έχουν τον Τύπο να τους επιτίθεται και να ασκεί κριτική κάθε Σαββατοκύριακο. Είναι πολύ πιο ελεύθεροι από αυτό... Πόσοι, όμως, θα αντέχαν αυτό το τεράστιο χάλι απλά για να βγάζουν ένα... χαρτζιλίκι για τις βενζίνες τους και να μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο για προπονήσεις και αγώνες; Γιατί όσο και να το αγαπάς του άτιμο το τόπι, όταν έρχεται το ξενέρωμα, δεν το σώζει τίποτα...

Επανερχόμαστε στα της New Mills, λοιπόν.

Από τον Ιούνιο κι έπειτα, έχει αλλάξει τρεις προπονητές, έχει χάσει και στα 19 παιχνίδια της φετινής αγωνιστικής περιόδου σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει δεχθεί 68 γκολ, έχει πετύχει μόλις εφτά και από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ, μόλις τρεις είναι εκείνοι που ήταν μέλη της ομάδας και τον Σεπτέμβριο! Το απόλυτο μπάχαλο!

Ας τα πάρουμε από την αρχή κι όπου αρχή, βάλτε τον περασμένο Ιούνιο. Ο Ρόι Σόουλε παραιτείται από την τεχνική ηγεσία και στη θέση του αναλαμβάνει ο Κιθ Μπριγκς, άλλοτε μέσος της Νόριτς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για τη δουλειά του από τη στιγμή που η θητεία του στον πάγκο διήρκησε μόλις 23 ημέρες, έχοντας λάβει τηλεφώνημα από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ώστε να προσληφθεί σε θέση των ακαδημιών του συλλόγου. Εννοείται πως δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη ώστε να δουλέψει σε πιο επαγγελματικό επίπεδο και άφησε τη New Mills να ψάχνει εκ νέου προπονητή.

Το «τιμόνι» μεταφέρθηκε στα χέρια του Άντι Φερν, ο οποίος με τη σειρά του θέλησε να έχει στο πλευρό του τον άλλοτε επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, Σον Γκόουτερ. Το ευτυχές για την ομάδα, ήταν πως τουλάχιστον οι άνθρωποι που αναλάμβαναν τα ηνία, μια εμπειρία και παρουσιά στο αγγλικό ποδόσφαιρο, την είχαν. Το θέμα είναι ότι... δεν είχαν καθόλου την προπονητική!

Οι Φερν και Γκόουτερ παραιτήθηκαν μαζί έπειτα από εννέα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας σημειώσει... εννέα ήττες! Τελευταίο τους ματς ήταν απέναντι στην Prescot Cables, όπου και ήρθε εντός έδρας ήττα με το βαρύ 7-1, προκαλώντας θλίψη των ... συγγενών και φίλων που παρακολουθούν από κοντά αυτά τα παιχνίδια που θυμίζουν αλάνα στα γήπεδα της περιφέρειας, στα πολύ χαμηλά στρώματα του ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

Ο τρίτος, κατά σειρά, προπονητής που βρίσκεται τον πάγκο τη φετινή σεζόν, είναι ο Γκάρι Μπράουν. Μέσα στις δυσκολίες και την παντελή έλλειψη οργάνωσης που έχει βρει, φροντίζει να μην «πνίγεται» στα προβλήματα και να περνάει στους ποδοσφαιριστές την ιδέα πως θα πρέπει πρώτα και πάνω απ' όλα να διασκεδάζουν και να χαίρονται το κάθε λεπτό που πατούν το χορτάρι και παίζουν τη μπάλα τους, δίχως να τους νοιάζει τι θα πουν στο «SkySports», το «BT Sport» και τι θα γράψει η «Daily Mail» και η «Telegraph». Γιατί πολύ απλά, κανείς δεν θα ασχοληθεί...

Ο Μπράουν έχει καθοδηγήσει τη New Mills σε δέκα ματς και έχει υποστεί ισάριθμες ήττες.

Σύνολο όλων των φετινών αγώνων 19. Σύνολο ηττών, 19.

Και σαν να μην φτάνει μονάχα αυτό, τα γκολ είναι... 7 υπέρ, 68 κατά!

Στη βαθμολογία, η ομάδα είναι στην τελευταία θέση (ω, τι έκπληξη) με δέκα βαθμούς διαφορά από την Harrogate Railway Athletic που βρίσκεται ακριβώς από πάνω της...

Και να σκεφτεί κανείς, ότι ο νυν κόουτς της New Mills, μαζί με τους Πολ Γουίλιαμς και Λι Γκρέγκορι που έχει και τώρα μαζί του στον πάγκο, είχαν καταφέρει πέρυσι στη Whythenshawe Town που εδρεύει στο Μάντσεστερ, να κάνουν το 39 στα 39!

Ζοσέ και... λοιποί Ζοσέ, πιστεύετε ακόμα ότι είστε βουτηγμένοι στα προβλήματα;

 

Τελευταία Νέα