Ποιος θα πάρει την... σκυτάλη του Μπλάτερ;

Ποιος θα πάρει την... σκυτάλη του Μπλάτερ;

bet365

Ποιο θα είνα το νέο αφεντικό του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου; Ο Μπλάτερ δίνει με το... ζόρι τη σκυτάλη και επτά υποψήφιοι δίνουν ΜΑΧΗ για το στέμμα!

Εκλογές FIFA: Ποιοι είναι οι επτά υποψήφιοι;


Επτά υποψήφιοι, μια κάλπη και μια ημερομηνία - σταθμός για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Η 26η Φεβρουαρίου θα αναδείξει το νέο αφεντικό της FIFA και διπλά στο μεγάλο φαβορί, τον Μισέλ Πλατινί υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό! Θα καταφέρει ο Γάλλος να είναι στο... ψηφοδέλτιο; Ας δούμε λίγο τα επτά ονόματα που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες! Ποιοι είναι όμως πραγματικά και ποιες οι.... πιθανότητές τους για εκλογή;

Μισέλ Πλατινί 60 ετών

Ποιος είναι; Ένας από τους πλέον γνωστούς ποδοσφαιριστές στην εποχή του και πρόεδρος της UEFA από το 2007, αλλά και αντιπρόεδρος της FIFA.

(+): Περίμενε πως και πως να διαδεχθεί τον Σεπ Μπλάτερ επί σειρά ετών. Είναι μακράν ο πιο έμπειρος σε αθλητική διοίκηση και διαχείριση Ομοσπονδίας από κάθε άλλον υποψήφιο. Έχει το έρεισμα στις ευρωπαϊκές ομάδες και πηγαίνει φουλαριστός για αντι-Μπλάτερ.

(-): Έχει τιμωρηθεί με παύση 90 ημερών για ένα ύποπτο ποσό της τάξεως των 1.3 εκατ. λιρών. Ποσό που φέρεται να προήλθε από τον πρώην μέντορά του, τον Μπλάτερ. Αρνείται κάθε κατηγορία και ανάμειξη και περιμένει μέσω της έφεσής του την δικαίωσή του. Βέβαια, ο Μπλάτερ άρχισε να… κελαηδά και δεν αποκλείεται να τον πάρει μαζί του στον βυθό!

Πιθανότητες: 0/10 εάν τιμωρηθεί και 8/10 αν αθωωθεί.


Σέϊχης Σαλμάν Μπιν Εμπραχίμ Αλ Καλιφά, 49, Μπαχρέιν

Ποιος είναι; Αντιπρόεδρος στη FIFA και πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ασίας. Ανιψιός του Βασιλιά του Μπαχρέιν και φαν της Γιουνάιτεντ. Εχει ζήσει στο Λονδίνο και έχει σπουδάσει λογιστική.

(+): Η ηλικία του και το γεγονός πως έχει αναδείξει θετικά στοιχεία έχοντας κυριαρχήσει έναντι άλλων υποψηφίων στην Ομοσπονδία του και ενώ είναι πρόεδρος από το 2013.

(-): Το όνομά του έχει συνδεθεί με τα γεγονότα του 2011 στο Μπαχρέιν όποτε αθλητές και παίκτες είχαν τιμωρηθεί και βασανιστεί! Επίσης ενεπλάκη σε φαινόμενα διαφθοράς στην Ομοσπονδία του. Και αυτός τα αρνείται όλα και ενώ στήριξε και τον Μπλάτερ στην καμπάνια του για την FIFA και τον Πλατινί μετά την τιμωρία του.

Πιθανότητες: 7/10. Ισχυρό φαβορί ή τουλάχιστον ένα εξ αυτών εάν οι κατηγορίες αποδειχθούν... μύθος.

Πρίγκηπας Αλί Μπιν Αλ - Χουσέϊν, 39, Ιορδανία

Ποιος είναι; Πρώην αντιπρόεδρος FIFA, νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ιορδανίας και γιος του Βασιλιά Χουσέϊν της Ιορδανίας. Ο τρίτος του γιος και γεμάτος φιλοδοξίες.

(+): Μπροστάρης στην καμπάνια για αλλαγές στη FIFA ακόμα και πριν αναδειχθεί αντιπρόεδρος. Άλλαξε τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο της χώρας του κι άσκησε έντονη κριτική και ανοιχτά στον Μπλάτερ. Θεωρείται ως ένας από τους ισχυρούς παράγοντες του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου!

(-): Δεν έχει επαρκή στήριξη σε ποδοσφαιρικούς παράγοντες και επιφανείς επιχειρηματίες. Πήρε μόνο 73 ψήφους απέναντι στον Μπλάτερ παρά τις συλλήψεις και τα σκάνδαλα στην ΦΙΦΑ. Επίσης είχε θέση στην εκτελεστική επιτροπή που σχετίστηκε με τις παράνομες παρεμβάσεις στην ασιατική Ομοσπονδία και τις εκλογές της το 2011.

Πιθανότητες: 5/10. Υπάρχει κόσμος που θα τον ψηφίσει, αλλά ο αριθμός δεν είναι μεγάλος!

Τζιάνι Ινφαντίνο, 45, Ελβετία

Ποιός είναι; Το δεξί χέρι του Πλατινί και Γ.Γ. της ΟΥΕΦΑ.

(+): Πολύ αποτελεσματικός διοικητικός υπάλληλος και παράγοντας γενικά με μεγάλη δυναμική και απήχηση στο διεθνές ποδόσφαιρο. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και ιταλικά.

(-): Οι υποθέσεις των Πλατινί και Σεϊχη Σαλμάν έθιξαν την αξιοπιστία του ως πρόσωπο και παραγοντικά γενικά. Επίσης θα πρέπει να τοποθετηθεί επαρκώς και ουσιαστικά για το σκάνδαλο των στημένων στην Ελλάδα, που ακόμα εγείρει πολλές απορίες.

Πιθανότητες: 6/10. Αν μείνει στην κούρσα έως τον Φεβρουάριο...

Τόκιο Σέξγουελ, 62, Νότια Αφρική

Ποιός είναι; Ακτιβιστής, αγωνιστής κατά του απαρτχάιντ και άνθρωπος που φυλακίστηκε στο νησί Ρόμπεν μαζί με τον Νέλσον Μαντέλα. Πήγε να υπηρετήσει την κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής προτού γίνει πολύ δυνατός και πολυεκατομμυριούχος από μεταλλωρυχεία και εξορύξεις. Ήταν στην οργανωτική επιτροπή του 2010 για το Μουντιάλ και τώρα είναι μέλος της ΦΙΦΑ.

(+): Έχει τρομερό μπακγκράουντ και τον εκτιμούν πάρα πολύ οι κύκλοι της ΦΙΦΑ.

(-): Έχει έρθει σε ρήξεις και συγκρούσεις για την προσωπική του ζωή και τα επαγγελματικά του και ενώ στο 2010 φέρεται να ενεπλάκη σε δύο σκανδαλοθηρικές ιστορίες της ΦΙΦΑ που είχαν να κάνουν με τον τότε θεσμό και την σημερινή της κατάσταση.

Πιθανότητες: 6/10. Εάν ήταν ο μόνος Αφρικανός θα είχε παραπάνω πιθανότητες και ίσως και να ήταν και μεγάλο φαβορί.

Ζερόμ Σαμπανιέ, 57, Γαλλία

Ποιος είναι; Πρώην Γενικός και εκτελεστικός Γραμματέας στην ΦΙΦΑ, στην πρώτη γραμμή των Γάλλων διπλωματών και του αρμόδιο σώματος της χώρας. Οι διαμάχες του τον έφεραν εκτός.

(+): Τρομερή δουλειά πίσω του και μεγάλη γνώση των εσωτερικών της ΦΙΦΑ και των ιδεών που πρέπει να προχωρήσουν για την αναμόρφωσή της. Ικανότατος στο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα Ομοσπονδιών και ειδικά μικρών και ο μόνος υποψήφιος με προσωπικό... μανιφέστο και πλάνο.

(-): Θεωρήθηκε μαριονέτα και υποχείριο του Μπλάτερ. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και υποψίες. Επίσης έχει υπερβολικά πολλούς... εχθρούς.

Πιθανότητες: 3/10. Μόνο εάν ο Μπλάτερ μπει δυναμικά και τον στηρίξει στην διαδικασία.

Μούσα Μπιλιτί, 48, Λιβερία

Ποιός είναι; Πρόεδρος της Ομοσπονδία της Λιβερίας και δυναμικό μέλος της... εκστρατείας κατά της πλήρους αναμόρφωσης και... συμμόρφωσης της Συνομοσπονδίας της Αφρικής.

(+): Λέει πως έχει την στήριξη 25 Ομοσπονδιών της Αφρικής...

(-): Απέτυχε να πάρει την ψήφο της εμπιστοσύνης της Συνομοσπονδίας της ίδιας της ηπείρου του και παλεύει να πείσει άλλους να τον στηρίξουν.

Πιθανότητες: 1/10. Η πιο μεγάλη του συμβολή θα είναι μόνο το να αγνοήσουν άπαντες τις αφρικανικές υποψηφιότητες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα