Τα... αποκαλυπτήρια του Everybody's Gone to the Rapture!

Παύλος Παπαπαύλου
Τα... αποκαλυπτήρια του Everybody's Gone to the Rapture!

bet365

Διασχίζεις το δρόμο κοιτώντας με απορία το περιβάλλον γύρω σου. Αντιδράς στο πρώτο ηχητικό ερέθισμα και αρχίζεις να καταλαβαίνεις το γιατί βρίσκεσαι εκεί. Προχωράς παρακάτω και η νεκρή πόλη αποκαλύπτει σταδιακά το παρελθόν της, τους ανθρώπους που της έδιναν ζωή και νόημα.

Όμως είσαι μόνος τώρα και ένα τεράστιο “γιατί” σε αναγκάζει να συνεχίσεις την εξερεύνηση. Η εξερεύνηση οδηγεί σε αποκαλύψεις, αλλά η απάντηση δεν είναι ποτέ ξεκάθαρη. Το Everybody’s Gone to the Rapture είναι ένας ακόμα περίεργος, ιδιαίτερος τίτλος της The Chinese Room. Θεωρεί τον εαυτό του ως τίτλο διαδραστικής αφήγησης (αν και οι πιο κυνικοί θα τον κατατάξουν στα λεγόμενα “walking sims”), αλλά κάπου στην πορεία δείχνει να έχει ξεχάσει κάπου το κομμάτι της διαδραστικότητας.

Ο παίκτης κινείται σε μια όμορφη, μικρή πόλη της Αγγλίας, η οποία εμφανίζεται παρατημένη χωρίς εμφανή λόγο. Καθώς διασχίζει τους δρόμους της, ο παίκτης ανακαλύπτει διάφορες ενδείξεις, ηχητικές και μη, που ρίχνουν λίγο φως στο μυστήριο που επικρατεί γύρω του. Μέσα σε λίγη ώρα, ο πρωταγωνιστής γνωρίζει βασικά μέλη της κοινότητας, χωρίς όμως να τα συναντά ποτέ στην πραγματικότητα.

Ο παίκτης ακολουθεί μια περίεργη φωτεινή σφαίρα η οποία παίζει το ρόλο του οδηγού σε έναν τίτλο που δεν προσφέρει καμία βοήθεια. Σε κρίσιμα σημεία ο πρωταγωνιστής μετατρέπεται σε θεατή στιγμών από τις ζωές των κατοίκων της πόλης, στιγμές που εμφανίζονται λουσμένες και αυτές στο φως, ως μια μορφή ανάμνησης που ζωντανεύει μπροστά του.

Οι στιγμές αυτές και τα διάφορα στοιχεία που βρίσκει ο παίκτης κατά την αναζήτησή του, του επιτρέπουν να μάθει λεπτομέρειες, αλλά και να γνωρίσει τα πάθη, τα μυστικά, τις σχέσεις μιας κοινότητας ανθρώπων που φαίνεται να μην υπάρχει πια. Η ιστορία ξεδιπλώνεται ελεύθερα, χωρίς ιδιαίτερη σειρά. Ο παίκτης καλείται να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, να δώσει ένα νόημα σε γεγονότα που αρχικά φαίνεται να μη συνδέονται μεταξύ τους. Η κλιμάκωση σίγουρα δεν απαντά σε όλα τα ερωτήματα, επιτρέποντας ερμηνείες και προβληματισμούς.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης και δείτε ένα σχετικό video εδώ http://www.enternity.gr/Article/Games/Reviews/Everybody-s-Gone-to-the-Rapture-Review/33008.html

 

Τελευταία Νέα