H παρουσίαση του Sony Xperia Z4 tablet!

Παύλος Παπαπαύλου
H παρουσίαση του Sony Xperia Z4 tablet!

bet365

Τα νέα tablet που παρουσιάζονται κατά καιρούς προσφέρουν μια σειρά από λειτουργίες, ωστόσο ελάχιστα καταφέρνουν πραγματικά να ξεχωρίσουν. Η Sony παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες το Sony Xperia Z4 tablet και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαμε τη δυνατότητα να το δοκιμάσουμε.

Η συσκευή είναι πανάλαφρη, έχει οθόνη αφής διαγωνίου 10.1 ιντσών και ανάλυσης 2Κ (2560x1600 pixels), ενώ στο εσωτερικό της συναντάμε έναν οκταπύρηνο 64-bit επεξεργαστή Snapdragon 810 της Qualcomm. Είναι από τα λίγα (αυτή τη στιγμή) tablet που μπορούν να συνδεθούν σε ταχύτητες 4G+ που προσφέρουν και στην Ελλάδα κάποιοι πάροχοι, εκτοξεύοντας έτσι τη διαδικασία κατεβάσματος στα ύψη (έως και 300Mbps!).

Η μπαταρία του φτάνει σε λειτουργία τις 17 ώρες (σε διαδικασία αναπαραγωγής video), ενώ η κυρίως κάμερα στο πίσω μέρος έχει αισθητήρα 8MP. Η μπροστινή (ιδανική για selfies) φτάνει στα 5.1MP, ενώ όλα τα παραπάνω λειτουργούν άριστα χάρη στο Android 5.0 Lollipop, με το οποίο κυκλοφορεί το Xperia Z4 tablet.

H γενικότερη συμπεριφορά της συσκευής ήταν άριστη, αλλά το βασικότερο χαρακτηριστικό είναι η αδιαβροχοποίησή της. Τυπικά, δεν έχετε φόβο να πέσει νερό πάνω της, αφού απλά χρειάζεται να τη σκουπίσετε και είσαστε έτοιμοι να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας. Κατά τη διάρκεια των διακοπών μας, βουτήξαμε με το Xperia Z4 μέχρι και σε πισίνα (μέχρι το 1.5 μέτρο) και η συσκευή δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Ωστόσο, στην περίπτωση της θάλασσας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το αλμυρό νερό δημιουργεί πρόβλημα και καλύτερα θα ήταν να αποφύγετε την οποιαδήποτε βουτιά μαζί του σε τέτοια περίπτωση. Η διαδικασία φωτογράφισης δούλεψε άνετα ακόμη και κάτω από το νερό, όπου απλά υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στις εντολές πάνω στην οθόνη αφής. Χάρη στα πλαϊνά πλήκτρα πάντως, όλα γίνονται πιο εύκολα.

Κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι πως για να βουτήξετε με το tablet σε γλυκό νερό θα πρέπει να έχετε όλες τις εξόδους σφραγισμένες με τα σχετικά καπάκια, ενώ μην περιμένετε να κάνετε…καταδύσεις. Σε αυτές τις συνθήκες θα μπορέσετε να καταγράψετε φωτογραφίες και videos με άνεση, ενώ και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Στα της καθημερινής χρήσης, η συσκευή καταφέρνει να διαχειρίζεται όλες τις…υποχρεώσεις της με μεγάλη άνεση, αφού ο επεξεργαστής και η μνήμη που έχει εγκαταστήσει η Sony είναι υπέρ-αρκετά.

Συνολικά, έχουμε να κάνουμε με μια πολύ καλή πρόταση, ιδιαίτερα εύκολη στη μεταφορά και με όλα τα θετικά της χρήσης χωρίς πρόβλημα κοντά στο νερό.

 

Τελευταία Νέα