Τα «χρυσά» συμβόλαια του Ολυμπιακού!

Δημήτρης Τομαράς
Τα «χρυσά» συμβόλαια του Ολυμπιακού!

bet365

Σε αντίθεση με πέρσι, ο φετινός Ολυμπιακός... έκλεισε την πόρτα της εξόδου και παράλληλα δαπάνησε πολλά χρήματα για μεταγραφές με προφανή στόχο την Ευρωπαϊκή καταξίωση! Το Gazzetta Weekend Journal έψαξε και σας παρουσιάζει τα... χρυσά συμβόλαια των «ερυθρόλευκων»!

Ο Ολυμπιακός -όπως έχουμε αναλύσει σχετικά πρόσφατα στο Gazzetta.gr- έδωσε φέτος το καλοκαίρι το ποσό των 22 εκατ. ευρώ για μεταγραφές αλλά και δανεισμούς ποδοσφαιριστών. Όλα αυτά είναι σαφώς δίχως να συνυπολογίσουμε φυσικά τα συμβόλαια τα οποία δίνει, συν την φορολογική επιβάρυνση της χώρας μας. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως το να δούμε ποιοί παίκτες είναι πιο υψηλά αμειβόμενοι στους ερυθρόλευκους την δεδομένη χρονική στιγμή.

Από τις φετινές μεταγραφές ξεχωρίζουν αναμφίβολα τα συμβόλαια των Εστέμπαν Καμπιάσο, Άλφρεντ Φινμπόγκασον και Ιντέγιε Μπράουν. Ο πρώτος αμείβεται με ένα ποσό που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους του. Ο Ισλανδός έχει να... παρουσιάσει ως αποδοχές το 1 εκατ. ευρώ ετησίως συν μπόνους ενώ ο δεύτερος αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ μαζί με τα... έξτρα που θα πάρει μέσα στην χρονιά. Από τους... παλιούς λίγο περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ είναι η ετήσια αμοιβή του Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός πήρε πέρυσι 1,1 στον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του μετά την αγορά του. Φέτος θα πάρει 1,2, του χρόνου 1,3 και την αμέσως επόμενη σεζόν 1,4. Το οποίο σημαίνει πως οι απολαβές του ανεβαίνουν κλιμακωτά κάθε χρόνο. Κοντά στο 1 εκατ. ευρώ είναι το συμβόλαιο του Τσόρι, που όπως και ο Νταβίντ Φουστέρ έπρεπε να ανανεώσει για να μείνει (σ.σ. καθώς εξέπνεε το συμβόλαιό του) και στο 1,2 του Παϊτίμ Κασάμι. Αναφορικά πάντως με τον κόουτς Μάρκο Σίλβα παίρνει ετησίως 700.000 ευρώ από εκεί που αμειβόταν με 500.000 στην Σπόρτινγκ.

Όσο είναι δηλαδή το ετήσιο συμβόλαιο του Ερνάνι. Στα 700.000 ευρώ και πλέον είναι τα συμβόλαια των Μανουέλ Ντα Κόστα - Τζίμι Ντουρμάζ αλλά και του Γιάννη Μανιάτη, που μετά το νέο του συμβόλαιο και με δεδομένη την αποχώρηση του Κώστα Μήτρογλου είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας του ρόστερ. Επίσης πάνω από 700.000 ευρώ αναμενόταν να... πάνε οι αποδοχές των Λούκα Μιλιβόγιεβιτς και Αρτούρ Μαζουάκου μετά τις νέες συμφωνίες της ομάδας με τους παίκτες.

Ας δούμε λοιπόν τα φετινά τοπ συμβόλαια του Ολυμπιακού:

Εστέμπαν Καμπιάσο: 2 εκατ. ευρώ (σ.σ. στο ποσό αυτό είναι και τα μπόνους)
Ρομπέρτο: 1,2 εκατ. ευρώ
Παϊτίμ Κασάμι: 1,2 εκατ. ευρώ
Άλφρεντ Φινμπόγκασον: 1 εκατ. ευρώ
Ιντέγιε Μπράουν: 1 εκατ. ευρώ (στα χρήματα αυτά είναι και τα μπόνους)
Τσόρι Ντομίνγκες: 1 εκατ. ευρώ


Οι πιο ακριβοπληρωμένοι Έλληνες

Στο φετινό κοστολόγιο του Ολυμπιακού έχει σημασία και να δούμε τις απολαβές των Ελλήνων. Πρώτος και... καλύτερος ο αρχηγός, Γιάννης Μανιάτης, με ένα συμβόλαιο της τάξεως των 700.000 ευρώ. Ακολουθούν οι Δημήτρης Σιόβας και Στέφανος Καπίνο με 500.000 ευρώ. Ο Κώστας Φορτούνης αμείβεται με περίπου 400.000 ευρώ και ο Γιάννης Γιαννιώτας είναι στις 350.000 ευρώ.

Υπάρχουν βέβαια και τα εξαιρετικά μικρά συμβόλαια. Των πιτσιρικάδων, όπως είναι οι Πραξιτέλης Βούρος και Κώστας Σαλιάκας που δεν υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ. Συνολικά πάντως οι Πειραιώτες δίνουν ένα εξαιρετικά σημαντικό ποσό και για τα συμβόλαιά τους. Ποσό που ανεβάζει για τα καλά το μπάτζετ σε έναν σύλλογο που έτσι και αλλιώς είναι ο πιο... ακριβός όλων στην Super League.

 

Τελευταία Νέα