Μαριάννα Καλέργη: Ενα επικίνδυνο θηλυκό!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Μαριάννα Καλέργη: Ενα επικίνδυνο θηλυκό!

bet365

Μέσα στο ρινγκ σε κάνει... ασήκωτο. Εξω απ' αυτό δεν πειράζει κουνούπι. Η Μαριάννα Καλέργη ρίχνει... νοκ άουτ τον ανδρικό πληθυσμό με την ομορφιά της και αποκαλύπτεται στο Gazzetta Journal Weekend.

Πάνω στα ρινγκ σε κάνει… μαύρο ή μαύρη στο ξύλο, έξω απ’ αυτά δεν έχει σηκώσει ποτέ της χέρι. Για να σου… ρίξει το σαγόνι, δεν χρειάζεται να σου κάνει κάποιο λάκτισμα, αρκεί και ένα βλέμμα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του Muay Thai, Μαριάννα Καλέργη μιλάει στο Gazzetta Journal Weekend.

Οι… μυστικοί της στόχοι που δεν έχουν… ταβάνι, τα ισχυρά «θέλω» της που δεν λυγίζουν ούτε απ’ όταν η υγεία της δεν της επιτρέπει να αγωνιστεί και το Dancing On Ice που την έμαθε να… ξεχωρίζει τους ανθρώπους. Όταν λύνει τα μπαντάζ, ασχολείται με αθλήματα όπως η ιππασία, το wakeboard και ό,τι μπορεί να κατεβάσει ο νους σας. Μία δυναμική γυναίκα που σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο έχει τον τρόπο να αναδεικνύει τη θηλυκότητά της.

Πως σου ήρθε να ασχοληθείς με το Muay Thai;

«Δεκατριών χρονών κοριτσάκι είχα ως πρότυπο τις Αμαζόνες, τη Ζήνα, τον Ηρακλή… Μου άρεσε η full contact επαφή, δεν είχα ιδέα για το Muay Thai, το οποίο θα μπορούσα να πω ότι αυτό με διάλεξε και όχι εγώ εκείνο. Και για να μην παρεξηγηθώ μ’ αυτό που λέω, θέλω να πω ότι μια μέρα όπως πήγαινα στο βιβλιοπωλείο είδα απέναντι μία σχολή. Ε, πήγα, ρώτησα και έτσι ξεκίνησα».

Αυτή τη στιγμή είσαι η κορυφαία Από την αρχή ήθελες να κάνεις πρωταθλητισμό;

«Ξεκίνησα βλέποντάς το ως χόμπι, στην πορεία ήρθαν οι επιτυχίες κι οι τίτλοι. Πλέον είμαι σ’ ένα επίπεδο που στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντίπαλος, γι αυτό και παίζω με αντιπάλους από το εξωτερικό είτε σε εγχώριες είτε σε διοργανώσεις σε άλλες χώρες».

Τι είναι αυτό που σου προσφέρει η εν λόγω πολεμική τέχνη;

«Πέρα από την αυτοάμυνα, που χρειάζεται πάρα πολύ στις μέρες μας αυτό που κερδίζεις είναι η αυτοπεποίθηση, ο αυτοέλεγχος, η επιμονή, η υπομονή. Σε διατηρεί συντονισμένο, διότι με όλα αυτά που γίνονται και ζούμε γύρω μας χάνουμε τους στόχους μας».

Εχεις πετύχει αρκετά μέχρι σήμερα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Η αλήθεια είναι ότι για μένα δεν υπάρχει επιτυχία. Ότι πετυχαίνω αποτελεί μία νέα αρχή για να προοδεύσω και να βάλω νέους στόχους. Όχι πως αυτά που έχω καταφέρει δεν είναι σημαντικά, απλά για μένα θέλω το ύψιστο που μπορώ να καταφέρω, το τέλειο είναι αυτό που έχω πάντα στο μυαλό μου».

Τι είναι αυτό που ονειρεύεσαι και ακόμη δεν έχεις πετύχει;

«Δεν το λέω γιατί είναι προσωπικό, για να “μη το ματιάσω”, που λέει κι ο λαός μας».

Ήρθε στο δρόμο σου και το Dancing On Ice. Τι σου πρόσφερε αυτή η εμπειρία;

«Με έμαθε να ξεχωρίζω τους ανθρώπους. Ήταν πολλοί οι άνθρωποι που με προσέγγισαν και με τον καιρό κατάλαβα ποιοι θέλουν το καλό μου και ποιοι απλά, ήθελα να είναι στη ζωή μου για να με εκμεταλλευτούν. Όπως το ίδιο συμβαίνει και στον χώρο μου – δεν γίνονται μόνο στην τηλεόραση ή πίσω απ’ αυτήν τέτοια πράγματα, όπως θα φαντάζεστε. Αυτό που προσπαθώ είναι πάντα να παραμένω συγκεντρωμένη στο στόχο μου και να κλείνω τα μάτια μου στους πειρασμούς, που έχουν στόχο να με βγάλουν από τα “θέλω” μου».

Σου έχει έρθει ποτέ η επιθυμία να δείρεις κάποιον;

«Δεν έχω και δεν είχα κάποτε την πρόθεση να χτυπήσω κάποιον. Μόνο ανθρώπους που βγάζουν κακία άνευ λόγου. Ανθρώπους που προσπαθούν να σε βλάψουν, χωρίς να έχεις το δικαίωμα, χωρίς να τους το επιτρέπεις, χωρίς να υπάρχει λόγος. Ανθρώπους που σε ανάλογες περιπτώσεις ο καθένας θα ήθελε να τους χτυπήσει. Όμως, ακόμη και τότε δεν έχω μπει στη θέση αυτή. Το να φτάσεις σ’ αυτό το σημείο σημαίνει ότι είσαι άρρωστος, ότι δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, οπότε για να μην έχω έρθει σ’ αυτό το σημείο σημαίνει ότι τα έχω βρει με τον εαυτό μου».

Ένα κοριτσάκι που θα ήθελε να ξεκινήσει να ασχολείται με το Muay Thai, τι θα το συμβούλευες;

«Είναι πολύ καλό να ασχολείσαι με τις πολεμικές τέχνες γενικότερα και όχι μόνο με το Muay Thai. Ειδικά για το άθλημά μου, όμως, πρέπει να πω ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει. Τι άλλο θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα άθλημα που “γεννήθηκε” για να το χρησιμοποιούν στην Ταϊλάνδη για να υπερασπιστούν οι άνθρωποι τις οικογένειές τους. Επίσης, θα τις γεμίσει εσωτερικά και θα τις βοηθήσει να αντεπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία που θα τους παρουσιαστεί στη ζωή τους, θα τις κάνεις πιο δυνατές – κυρίως πνευματικά και ψυχικά».

Σε πια επίθεση τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα; Τι συμβουλή δίνεις εσύ;

«Καλό θα ήταν να δείξω, αλλά δεν υπάρχει βίντεο εδώ. Σε μια επίθεση, γενικά, καλό είναι να φεύγουμε, διότι δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να κουβαλάει ο άλλος πάνω του. Το να το βάζεις στα πόδια, μόνο καλό κάνει».

Πόσο δύσκολο είναι, όμως, να διατηρηθεί το θηλυκό στοιχείο;

«Παρόλο που είναι ανδροκρατούμενος ο χώρος, δεν έχω μπερδέψει τους ρόλους. Ξέρω ποια είμαι όπως και να τα διαχωρίζω».

Σκέφτεσαι τη ζωή σου χωρίς το Muay Thai;

«Σκέφτομαι τη ζωή μου μόνο μ’ αυτό. Το αγαπάω, είναι η βάση μου και ό,τι άλλο κάνω βασίζεται πάνω σ’ αυτό».

Τι άλλο σ’ αρέσει να κάνεις εκτός από το να κλοτσάς και να ρίχνεις αγκωνιές και μπουνιές;

«Μ’ αρέσουν τα x-tremes sports, λατρεύω την ιππασία, το πατινάζ, το wakeboard… γενικά θα θαλάσσια sports. Μ’ αρέσει η θάλασσα γι αυτό και έκανα χρόνια κολύμπι. Επίσης κάνω ποδηλασία και κάποια στιγμή θέλω να ασχοληθώ με την αναρρίχηση».

Τον ρόλο της δασκάλας τον σκέφτεσαι ή είσαι ακόμη μικρή;

«Ήδη προπονώ. Κάνω ιδιαίτερα σε άλλους από πολύ πιο μικρή. Ξεκίνησα από αθλήτρια, μετά βοηθός προπονητή και στη συνέχεια κανονικά προπονήτρια».

Αν θέλει κάποιος ή κάποια να τους διδάξεις που θα σε βρουν;

«Θα ανακοινωθεί άμεσα σε ποια σχολή θα είμαι. Προς το παρόν εξετάζω την καλύτερη δυνατή επιλογή».

Τι να ξέρεις για τη Μαριάννα:

- Στόχος της τώρα είναι να πάρει το πτυχίο της στη Γυμναστική Ακαδημία.

- Ο κανόνας που δεν καταπατά ποτέ είναι ένας: «Να προσπαθείς να κυνηγάς τα θέλω σου, να πιστεύεις στον εαυτό σου».

- Είναι τόσο πεισματάρα, που ακόμη και όταν η υγεία της δεν της επέτρεπε να αγωνιστεί, εκείνη διέψευσε κάθε ιατρική πρόβλεψη, αφήνοντας του θεράποντες ιατρούς της… παγωτό.

- Στην Ταϊλάνδη πήγε, έπαιξε, ξεκουράστηκε, έγινε αφιέρωμα και γύρισε γεμάτη εμπειρίες από τη «Μέκκα του Muay Thai».

- Σε 19 επαγγελματικούς αγώνες μετρά: 15 νίκες / 5 νοκ άουτ / 4 ήττες. (Χμ… βαράει καλά, ε;)

 

Τελευταία Νέα