Ποιος είναι ο κύριος Γρηγορίου;

Νίκος Μαρούδας
Ποιος είναι ο κύριος Γρηγορίου;

bet365

Πέρσι... συστήθηκε για τα καλά στο Ελληνικό φίλαθλο κοινό και φέτος το εξαργύρωσε με το... άλμα στον Ατρόμητο! Με τις δύο παρθενικές του ευρω-νίκες ο Μιχάλης Γρηγορίου μας κάνει να ασχοληθούμε ακόμη περισσότερο με την περίπτωση του!

Καλά καλά δεν έχει προλάβει να κλείσει τρεις μήνες στον πάγκο του Ατρόμητου ο Μιχάλης Γρηγορίου και ήδη έχει την πρώτη του επιτυχία με την ομάδα του Περιστερίου. Μετά την περσινή αποτυχία και τον αποκλεισμό από την Σαράγεβο όλοι θεώρησαν πως δεν θα υπάρξει ξανά τόσο μεγάλη ευκαιρία για άνετη πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.

Πολλά άλλαξαν από τότε και κυρίως προπονητές... Παράσχος αποχώρησε, Σα Πίντο ήρθε, αποχώρησε και αυτός, Νιόπλιας το ίδιο και ο Ατρόμητος κατέληξε σε ένα φρέσκο όνομα από την ελληνική αγορά, σε αυτό του Μιχάλη Γρηγορίου! Πολλά ακούστηκαν, πολλά γράφτηκαν για το να έχει την ικανότητα ο νεαρός Έλληνας τεχνικός να οδηγήσει τους Περιστεριώτες ένα βήμα παρακάτω στην Ευρώπη. Τελικά εκείνος έδωσε τις απαντήσεις του στο γήπεδο και για την ώρα δείχνει πιο ικανός απ' όλους τους προκατόχους του!

Ένας άνθρωπος που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στον Εθνικό Πειραιά όπου και αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια και έγινε ευρύτερα γνωστός, χωρίς όμως να κάνει μεγάλη καριέρα σαν ποδοσφαιριστής, έχοντας ως συμπαίκτη στην Α' Εθνική και τον Γιάννη Αναστασίου. Μεγαλωμένος στις γειτονιές του Κορυδαλλού, με αγαπημένο του μαγαζί την «aurora» που πλέον δεν υπάρχει, ο Μιχάλης Γρηγορίου μοιάζει έτοιμος για μια μεγάλη καριέρα στην προπονητική.

Τα πρώτα πολύ θετικά δείγματα γραφής μας τα έδειξε τα τελευταία δύο χρόνια στη Κέρκυρα η οποία τον βοήθησε και φυσικά την βοήθησε... Έφερε και πάλι την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ σε μια αρκετά δύσκολη και κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της, δημιουργώντας μάλιστα μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα που την περασμένη σεζόν έπαιζε ένα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα αυτή να είναι η καλύτερη των Φαιάκων στην πρώτη Εθνική.

Αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της Football League στα μέσα της περασμένης περιόδου και ήδη το άστρο του είχε αρχίσει να... λάμπει! Πριν το νησί του Ιονίου, είχε περάσει για μια σεζόν από τον Πανσερραϊκό, ενώ έχει επίσης δουλέψει και σε Κόρινθο, Αιολικό, Φωστήρα, Αθηναϊκό και Άγιο Δημήτριο.

Πατέρας τριών παιδιών, με ένα από τον πρώτο του γάμο και δύο από τον δεύτερο και μόλις στα 41 του σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει ακόμα και όλο το προπονητικό μέλλον είναι μπροστά του. Βέβαια αν και στη Κέρκυρα όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο και φυσικά και εκείνος για την ομάδα, οι δρόμοι τους δεν χώρισαν και πολύ φιλικά...

Στο νησί δεν του συγχωρούν το γεγονός πως τους άφησε... σύξυλους λίγες μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας για τον Ατρόμητο και παρ' όλο πως παραδέχονται ότι έκανε πολύ καλή δουλειά δύο χρόνια στην ομάδα, πλέον η πικρία προς το πρόσωπό του είναι μεγάλη... Ο ίδιος ωστόσο δε κρατάει κακίες και συνεχίζει να ενημερώνεται για τα νέα της Κέρκυρας, πόσο μάλλον αυτή την περίοδο που η ομάδα του Ιονίου ήταν ανάμεσα σε Σούπερ και Football Λιγκ!

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είναι ένας άνθρωπος πολύ κοινωνικός και ήρεμος, με όσους τον έχουν ζήσει να λένε τα καλύτερα για την δουλειά του. Ο Ατρόμητος όπως και η Κέρκυρα μπορεί να κερδίσει πολλά από εκείνον, ίσως ακόμα περισσότερα αφού ήδη έχει γίνει το πρώτο βήμα και μένουν μόλις δύο για ένα πραγματικό όνειρο. Την παρθενική συμμετοχή της ομάδας των Δυτικών Προαστίων σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Βέβαια με την σειρά του και ο 41χρονος τεχνικός έχει να κερδίσει πολλά, πιο πολλά απ' ότι στους Φαίακες, μιας και εδώ έχει την τεράστια πρόκληση της Ευρώπης... Μια πρόκληση που κανέναν προπονητή δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο, άλλωστε ήταν και ο κύριος λόγος που δεν το σκέφτηκε καθόλου όταν ήρθε η πρόταση από τον Ατρόμητο και είπε αμέσως το μεγάλο «ναι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα