Αίγινα! Ένα.... ουάοοουυυυ νησί!

Αίγινα! Ένα.... ουάοοουυυυ νησί!

bet365

Φέτος είναι της... μόδας! Λίγο ο Τσίπρας, πολύ περισσότερο ο Βαρουφάκης, έκαναν την Αίγινα... πρώτη μούρη αυτό το καλοκαίρι! Το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει εννιά λόγους που θα σε στείλουν στο νησί του Αργοσαρωνικού. Το δέκατο λόγο θα τον ανακαλύψετε με μία επίσκεψή σας.

Αίγινα: Ενας προορισμός τόσο κοντινός που θα σας μεταφέρει τόσο... μακριά από την... ενοχλητική καλοκαιρινή Αθήνα.

Η εποχή που διανύουμε είναι πολύ σκληρή τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Είναι καλοκαίρι, όμως και όλοι μας έχουμε ανάγκη να... κλείσουμε το γενικό. Είτε για πολύ είτε για λίγο.

Η Αίγινα, λοιπόν, είναι ένας προορισμός που μπορεί να σας δώσει αυτό θέλετε σε... όση δόση θέλετε.

Ο χρόνος είναι χρήμα και το χρήμα είναι είδος προς εξαφάνιση. Όπως κι οι διακοπές: Αν έχετε μόνο ένα Σαββατοκύριακο, δεν έχετε από το να πάρετε το μαγιό σας, δυο ρούχα και να κατέβετε στον Πειραιά. Όποια ώρα και να πάτε μέχρι το απόγευμα κάποιο δελφίνι ή κάποιο καράβι θα σας μεταφέρει σε 40' το πολύ 1 ώρα και 15' στην πρώτη πρωτεύουσα της Αθήνας. Σχετικά λίγα χρήματα για τα μεταφορικά σας. Σημαντικό αυτό. Ειδικά τη στιγμή που για τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, του Ιονίου και της υπόλοιπης Ελλάδας χρειάζεσαι μια μικρή περιουσία.

Βουτιές από τα βράχια. Τάκα τούκα σε παραλίες. Μοχίτο στα μπιτσόμπαρα (τς τς τς): Στην Αίγινα θα κάνετε μπάνιο σε καθαρά νερά. Καλό θα είναι να μην προτιμήσετε τις πολυσύχναστες παραλίες της Αιγινίτισσας, της Αγίας Μαρίνας ή του Μαραθώνα (εκτός και ας ενδιαφέρει μόνο το μπιτσόμπαρο). Στα βράχια του Σώτου (προς Αγία Μαρίνα πλευρά) θα κάνετε τις βουτιές σας, θα πιείτε, θα φάτε σε σχετικά καλές τιμές, αλλά δεν θα παίξετε ρακέτες, beach volley. Για το λόγο ότι για να γίνουν αυτές οι δραστηριότητες χρειάζεται παραλία Εκεί δεν υπάρχει. Αυτό.

Στην Αγία Μαρίνα θα μπορείτε να νοικιάσετε κανό, ποδήλατα θαλάσσης και να... ενοχλήσετε τους διπλανούς σας με τα γνωστά "τάκα τούκα". Οι καλύτερες παραλίες του νησιού για εμένα είναι το Κλειδί κι η παραλία του Σαρπά στην Πέρδικα.

Ποτά για όλα τα γούστα: κατά τις 8 και κάτι και ενώ έχετε τελειώσει με το μπάνιο σας, καλή φάση είναι να δείτε το ηλιοβασίλεμα από την χώρα της Αίγινας. Υπάρχουν μαγαζιά πάνω στο κύμα που θα σας χαλαρώσουν, από το κουραστικό μπάνιο και θα αποτελέσουν το... όχημα για το βράδυ σας. Cocktails, βάφλες, κρέπες, καφέδες και ό,τι τραβάει η όρεξή σας θα το βρείτε χωρίς κόπο. Ούτε τρόπο. Απλά θα το βρείτε.

Μπουκιές για κάθε ουρανίσκο: Καλά ψαρικά, κρεατικά, Ό,τι θες θα το βρεις και θα το φας. Στα ουζερί πίσω από την ψαραγορά και στα πίσω σοκάκια από την παραλία θα βρεις πολύ καλά μπαράκια και καλό κόσμο. Εκεί θα ξεφύγεις λίγο από την βαβούρα της παραλίας που... μπιστάνε πιο πολύ.

Φιστίκι: Ελα τώρα που θα πας Αίγινα και δεν θα δοκιμάσεις αυτό για το οποίο μιλάει όλος ο πλανήτης. Δεν γράφουμε τίποτα άλλο. Θα το βρεις παντού: Από μοχίτο και παγωτό μέχρι... σκορδαλιά. Και δεν είναι υπερβολή.

Αγιος Νεκτάριος: Μιλάμε για τον Ιερό Ναό που προσελκύει χιλιάδες πιστούς από Σερβία, Ρωσία και άλλους ορθόδοξους. Όσοι πιστεύουν ένα κεράκι θα το ανάψουν.

Στη Μονή αδέρφια, στη Μονή: Αν κάτσεις πάνω από δύο μέρες θα πας στη Μονή. Θα πάρεις το καραβάκι από την Πέρδικα, θα πληρώσεις πέντε ευρώ (πήγαινε - έλα) και θα πας στην εν λόγω παραλία για να τα... δεις όλα. Ελάφια, παγόνια, καθαρά νερά, καλό φαγητό και δροσιστικά ποτά. Θα αράξεις στις ξαπλώστρες και θα χαθεί το μάτι σου βλέποντας μία το πράσινα πίσω σου και μία το γαλάζιο της θάλασσας μπροστά σου.

Μη ψαρώσεις, θα πας Αγκίστρι: Εχοντας περάσει τρία καλοκαίρια μου στην Αίγινα, δεν έχω αξιωθεί να πάω και δεν είμαι ο καταλληλότερος να σου μιλήσει γι αυτό. Όσοι έχουν πάει, όμως, μεταφέροντας μου τις εντυπώσεις τους με κάνουν να νιώθω ηλίθιος που δεν το έχω κάνει. Εκει θα κάνεις ποιοτικές βουτιές, θα ηρεμήσεις και θα πιεις τα ποτάκια σου. Και θα επιστρέψεις στην Αίγινα για να συνεχίσεις στις διακοπές σου.

Νησί δίχως Γιάνη, προκοπή δεν κάνει: Όλοι θέλουν να δουν από κοντά τον Γιάννη Βαρουφάκη. Άλλοι να του σφίξουν το χέρι που ήθελε να πάει στη δραχμή την χώρα. Άλλοι θέλουν να του τα χώσουν. Άλλοι θέλουν να τους αναλύσει τη θεωρία των παιχνίων. Άλλοι να μάθουν από που ψωνίζει πουκάμισα. Άλλοι να ανταλλάξουν απόψεις για τις μηχανές. Άλλοι να τους κάνει από κοντά "ουάου". Για ό,τι κι αν θες τον Γιάνη, θα τον... τρακάρεις λογικά κάπου. Τασάκι το νησί.

 

Τελευταία Νέα