7+1 τύποι «αθλητών» στην παραλία!

7+1 τύποι «αθλητών» στην παραλία!

bet365

Καλοκαιράκι και διακοπές δε σημαίνει μόνο βουτιές και... αραλίκι. Για κάποιους η εξόρμηση στην παραλία είναι ταυτισμένη με τα σπορ και το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει όλα τα είδη «πρωταθλητών»!

Είναι δεδομένο ότι τους έχεις συναντήσει. Είτε τους έχεις βρίσει (από μέσα σου εννοείται), είτε έχεις μπει στον πειρασμό να παρακολουθήσεις τις επιδόσεις τους. Πρόκειται για τους γνωστούς σε όλους «αθλητές» της παραλίας, που σε κάθε εμφάνισή τους στην αμμουδιά έχουν ένα και μόνο σκοπό. Να καταπλήξουν με τις αθλητικές τους επιδόσεις τα πλήθη. Μήπως όμως και εσύ είσαι ένας από αυτούς; Έλα, παραδέξου το. Μάλλον κι εσύ έχεις εξασκήσει κάποιο από τα παρακάτω σπορ.

Οι «τάκα-τούκα»

Ρακέτα, η βασίλισσα των σπορ στην παραλία. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί οι «αθλητές» εκεί που σκάει το κύμα, που με τα βίας μπορεί κανείς να μπει στη θάλασσα. Και άντε, όταν παίζουν δύο καλλίγραμμες κοπέλες με brazilian μαγιό, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν όμως βλέπεις αυτούς τους λαδωμένους και αποτριχωμένους, από την κορυφή ως τα νύχια, τύπους να κάνουν επίδειξη των κοιλιακών και των δυνατοτήτων τους, χτυπώντας με όση δύναμη έχουν το μπαλάκι, τότε αρχίζεις και τρελαίνεσαι από το ακατάπαυστο «τάκα-τούκα». Κι αν σε πετύχει και καμιά μπαλιά... κρόσια τα νεύρα.

Οι μπαλαδόροι

Είναι αυτοί που νομίζουν ότι είναι κάτι ανάμεσα σε Ροναλντίνιο και Τζιοβάνι. Η χαρά τους είναι όταν στην παραλία που βρίσκονται υπάρχει γηπεδάκι beach soccer. Τι ανάποδα ψαλίδια, τι τακουνάκια. Όταν όμως δεν υπάρχει; Στήνεται ο ένας στην άμμο και ρίχνει σουτ στον άλλον που είναι μέσα στη θάλασσα. Εκτός από... μπεκάτσες, πετυχαίνουν και κανέναν λουόμενο στο κεφάλι.

Οι beachvolley-μπολίστες

Απαραίτητα συστατικά, εκτός από μπάλα, το baby oil και τα γυαλιά ηλίου. Χάνονται για ώρες, όταν υπάρχει διαθέσιμο γήπεδο beach volley. Υποδοχή, πάσα, καρφί. Το τρίπτυχο της επιτυχίας. Για όλους τους υπόλοιπους λουόμενους, όμως, θα ήταν πολύ καλύτερο, αν ενδιάμεσα έκαναν την εμφάνισή τους και τσιρλίντερς, όπως στους κανονικούς αγώνες beach volley.

Οι πολίστες

Παίρνουν μια μπάλα και βουρ στη θάλασσα. Στήνεται ο ένας απέναντι από τον άλλον και ρίχνουν με μανία σουτ ο ένας στο άλλον. Ειδικά, όταν η μπάλα κάνει γκελ στο κύμα και αλλάζει κατεύθυνση, τότε η χαρά τους είναι απερίγραπτη. Η μεγάλη διαφορά, όμως, με τους πραγματικούς πολίστες είναι ότι οι «αθλητές» της θάλασσας παίζουν πόλο εκεί που πατάνε. Μην κουράζονται κιόλας.

Οι «Μάικλ Φέλπς»

Απαραίτητος εξοπλισμός τα γυαλιά κολύμβησης και για τους αρχάριους τα βατραχοπέδιλα. Κυριολεκτικά καταπίνουν τα χιλιόμετρα μέσα στη θάλασσα. Τη μια περνάνε από δίπλα σου κάνοντας ελεύθερο, την άλλη κάνοντας πεταλούδα. Εσύ βγαίνεις έξω, περνάει κάμποση ώρα και μετά ξαναμπαίνεις. Αυτοί εκεί... απτόητοι συνεχίζουν να κολυμπούν ασταμάτητα.

Οι extreme

Πρόκειται για τους λάτρεις του τζετ-σκι, της κουλούρας, της μπανάνας κτλ. Δε θα τους βρεις παντού, καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχουν extreme sports στην παραλία. Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρχουν, κάποια στιγμή θα έχεις δει από κάποιο κότερο να βγαίνουν ένα-δύο τζετ-σκι και να κάνουν βόλτες στη θάλασσα.

Οι... μαραθωνοδρόμοι

Είναι αυτοί που τους βλέπεις και περπατάνε, περπατάνε και… ξαναπερπατάνε. Έχουν κάνει πάνω-κάτω την παραλία τουλάχιστον 2-3 φορές. Η κλασική τους δικαιολογία είναι πως πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής το περπάτημα πάνω στην άμμο. Μην τους πολυπιστεύεις, όμως. Ειδικά αν είναι δύο-δύο, τότε έχουν βγει... περαντζάδα για οφθαλμόλουτρο και καμάκι.

Οι... χαλαροί

Οι δικοί μας άνθρωποι. Αυτοί με τους οποίους έχουμε πλήρη ταύτιση. Τι ποδόσφαιρο, τι beach volley και τι ρακέτες. Ο σωστός, ο «τίμιος» βρε παιδί μου της παραλίας είναι αυτός που... δεν κουνιέται από την ξαπλώστρα. Πάντα στη σκιά, με ένα φραπόγαλο (άντε ένα freddo) και ένα tablet ή μια εφημερίδα στο χέρι για να παρακολουθεί τις μεταγραφικές εξελίξεις της ομάδας του. Περισσότερη μπάλα από αυτόν ξέρουν όλοι οι παραπάνω; Δύσκολο. Ααα... που και που ρίχνει και καμιά βουτιά για να δροσιστεί.

 

Τελευταία Νέα