122 πεταμένα εκατομμύρια...

Κώστας Ζάλιαρης
122 πεταμένα εκατομμύρια...

bet365

Στο δεύτερο καλοκαίρι της μετά – Μπέιλ εποχής, η Τότεναμ προσπαθεί ακόμα να... απαλλαχθεί από τις λανθασμένες της επιλογές. Αυτές που έκανε όταν εισέπραξε 100 εκατ.ευρώ από την πώληση του Ουαλού στη Ρεάλ Μαδρίτης και τα... πέταξε στα σκουπίδια.

Δύο χρόνια μετά, στον λονδρέζικο σύλλογο έχουν παραδεχθεί τα τεράστια λάθη που έκαναν το καλοκαίρι του 2013. Όταν αποφάσιζαν να πουν το «ναι» στη Ρεάλ Μαδρίτης και να γεμίσουν τα ταμεία τους με (περίπου) 100 εκατ.ευρώ, δεν φαντάζονταν πως εν έτει 2015, δεν γίνεται μπορεί να κρυφτεί από κανέναν το γεγονός πως η μετά – Μπέιλ εποχή σχεδιάστηκε αναξιόπιστα...

Η επένδυση που έγινε στα «σπιρούνια» μετά την πώληση του Ουαλού σούπερ σταρ, περιελάμβανε εφτά ποδοσφαιριστές, στους οποίους στήριζαν πολλά και από τους οποίους περίμεναν αρκετά πράγματα οι άνθρωποι του συλλόγου. Με τον Αντρέ Βίλας – Μπόας, όμως, στον πάγκο, η ομάδα δεν είχε τύχη, αφού ο Πορτογάλος αποδείχθηκε (και μάλιστα δις) απροσάρμοστος στα αγγλικά δεδομένα και το επίπεδο ανταγωνισμού της Πρέμιερ Λιγκ.

Ας δούμε αναλυτικά πως κατανεμήθηκαν και που διατέθηκαν τα χρήματα που εισέπραξε η Τότεναμ από τον Γκάρεθ Μπέιλ, ποιοι αποκτήθηκαν, πόσο κόστισαν, ποιοι «έπιασαν», ποιοι έφυγαν και ποιοι... παραμένουν μέχρι να φύγουν.

Παουλίνιο – 24,3 εκατ.ευρώ

Νασέρ Τσαντλί – 10 εκατ.ευρώ

Ρομπέρτο Σολδάδο – 37 εκατ.ευρώ

Ετιέν Καπού – 12,3 εκατ.ευρω

Κριστιάν Έρικσεν – 15,7 εκατ.ευρώ

Ερίκ Λαμέλα – 37 εκατ.ευρώ

Βλαντ Κίρικες – 12,2 εκατ.ευρώ

Από τους παραπάνω, αυτοί που μέχρι και σήμερα βρίσκονται στο ρόστερ της Τότεναμ, είναι οι Έρικσεν, Τσαντλί, Σολδάδο, Λαμέλα και Κίρικες.

Μονάχα οι δύο πρώτοι μπορούν να είναι σίγουροι για την παρουσία τους στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και την επόμενη σεζόν, με πρώτο και καλύτερο τον Δανό μεσοεπιθετικό που πέρυσι έκανε τη διαφορά και πήρε τα «σπιρούνια» από το χέρι πετυχαίνοντας πολλά και σημαντικά γκολ για την ομάδα, λέγοντας – σχεδόν – πάντα την τελευταία λέξη σε παιχνίδια που φαινόταν ότι θα άλλαζαν μονάχα αν το έπαιρνε κάποιος πάνω του. Εκεί, πάντα υπήρχε ο Έρικσεν.

Ο δεύτερος εκ των διασωθέντων, είναι ο Νασέρ Τσαντλί που πέρυσι άφησε υποσχέσεις και με τη νέα αγωνιστική περίοδο ξέρει ότι θα έχει ευκαιρίες, αλλά ίσως είναι οι τελευταίες. Επηρεασμένος κι εκείνος από την... αναδιάρθρωση και τη λειτουργία της ομάδας επί Βίλας – Μπόας, είδε τ' όνομά του να μπαίνει στην κατηγορία “αποτυχημένες επιλογές”, όμως την περσινή χρονιά, με πολύ καλύτερες εμφανίσεις, 10 γκολ και 29 συμμετοχές, βγαίνοντας αρκετά προς τις πτέρυγες της Τότεναμ και επιλέγοντας την αριστερή για να βοηθήσει στο ξεδίπλωμα του παιχνιδιού του συλλόγου, κέρδισε κάποια στοιχήματα. Φέτος, οφείλει να το κάνει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό...

Οι επιλογές που έκανε ο Βίλας – Μπόας πριν από δύο καλοκαίρια, αλλά και οι δικές του κινήσεις και αποφάσεις, οδηγούν τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που αποκτήθηκαν με τα χρήματα από τον Μπέιλ, στην έξοδο, ενώ και ο Πορτογάλος κόουτς απομακρύνθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, για να αντικατασταθεί από τον Τιμ Σέργουντ και αυτός να δώσει τη θέση του στον Μαουρίσιο Ποκετίνο πριν από έναν χρόνο, για να δείξει σημάδια βελτίωσης και σταθερότητας η Τότεναμ την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Οι Παουλίνιο και Καπού έχουν «χαιρετήσει», με τον Βραζιλιάνο χαφ να πηγαίνει στην Κίνα και την Γκουανγκζού του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, επιστρέφοντας στην Τότεναμ το ποσό των 12,8 εκατ.ευρώ! Πολλά για την ποιότητά του, όμως από τη στιγμή που οι Κινέζοι τα «έσκασαν», στο Λονδίνο έκαναν... τα πάντα για να τα πάρουν προτού καταλάβει την υπερβολή η νέα ομάδα του Παουλίνιο. Ο Ετιέν Καπού από την πλευρά του, θα συνεχίσει στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως στη νεοφώτιστη Γουότφορντ που διέθεσε περί τα 10 εκατομμύρια για να ενισχύσει τη μεσαία της γραμμή.

Από αυτούς που έχουν μείνει στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», η μεγαλύτερη απογοήτευση ακούει στο όνομα Ρομπέρτο Σολδάδο. Ούτε στο ελάχιστο δεν κατάφερε να πείσει, έχει πάρει... διαζύγιο από το σκοράρισμα, δεν βρίσκει και δεν προσφέρει λύσεις, με τους διοικούντες την Τότεναμ να περιμένουν πλέον με αγωνία μια καλή πρόταση που θα τον πάρει μακριά και θα τους ... αδειάσει τη γωνιά. Από Τουρκία μεριά ακούγονται «σειρήνες», αλλά ακόμα τίποτα από πράξεις...

Ο Ερίκ Λαμέλα έκανε πολύ κακή πρώτη χρονιά, αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα προσαρμογής, ζορίστηκε πολύ, αλλά βρήκε πατήματα πέρυσι και όσο μπορούσε παρουσίασε κάποια από τα στοιχεία για τα οποία τον ξεχώρισαν στον λονδρέζικο σύλλογο. Το highlight ολόκληρης της σεζόν 2014-2015 για την Τότεναμ, η τρομερή «ραμπόνα» του Αργεντινού στο ματς του Γιουρόπα Λιγκ με τον Αστέρα Τρίπολης.

Σκούρα τα πράγματα και για τον Βλαντ Κίρικες που άλλα περίμενε, άλλα ήλπιζε να δει και να ζήσει και αλλιώς έχουν εκτυλιχθεί τα πράγματα για εκείνον στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Με τις προσθήκες των Κέβιν Βίμερ και (κυρίως) Τόμπι Αλντερβάιρελντ, τον οποίο πήρε ο Ποκετίνο από τη Σαουθάμπτον, ο Ρουμάνος πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται ότι ίσως κάνει πλέον τα ...ρεπό των υπόλοιπων στόπερ που υπολογίζονται πολύ περισσότερο και η Τότεναμ ασφαλώς και θα προσέξει οποιαδήποτε πρόταση γίνει για τον παίκτη.

Ο υπολογισμός, έδειξε 122 εκατ. που ουδέποτε έπιασαν τόπο...

 

Τελευταία Νέα