Ντέκο... H Eλλάδα τον πονάει ακόμη!

Ντέκο... H Eλλάδα τον πονάει ακόμη!

bet365

Ο σπουδαίος Ντέκο κατέκτησε τα πάντα. Ή σχεδόν τα πάντα καθώς η Ελλάδα του στέρησε το Euro 2004 και στο Gazzetta Weekend Journal εξομολογείται τον μεγάλο καημό του!

Πρωταθλητής σε Πορτογαλία, Ισπανία, Αγγλία, Βραζιλία. Κατάκτηση Champions League, Σούπερ Καπ, Κυπέλλων. Το 2004 κατέκτησε την Αργυρή Μπάλα, ενώ την ίδια χρονιά αναδείχθηκε κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής σε συλλογικό επίπεδο αλλά και man of the match στον τελικό του Champions League.

Η τροπαιοθήκη του πλούσια, αλλά όχι πλήρης. Ας όψεται η αρμάδα του Ότο Ρεχάγκελ. Η καλοκουρδισμένη ελληνική μηχανή έριξε στο καναβάτσο δύο φορές τους Πορτογάλους. Σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια ο Άγγελος Χαριστέας υπέγραφε την μοναδική εποποιία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός ακόμη και σήμερα φέρνει βαρέως την απώλεια του Euro 2004. H ήττα στον τελικό του «Ντα Λουζ» αποτελεί μελανό σημείο στην κατά τα άλλα αψεγάδιαστη καριέρα του.

«Κέρδισα τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Όποιος τίτλος υπήρχε τον κατέκτησα. Το μόνο που μου έλειπε ήταν το Euro2004. Ένας τίτλος με την εθνική Πορτογαλίας. Αυτό μόνο έλειπε, αλλά τον χάσαμε από την Ελλάδα. Είναι κάτι που δεν μπορώ να ξεχάσω» τονίζει στο gazzetta ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος και προσθέτει: «Είχαμε καλή ομάδα. Δεν είχαμε διοργανώσει ποτέ ανάλογο τουρνουά. Παρά την ήττα μας από την Ελλάδα, η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Όλοι ήταν στο πλευρό μας. Πριν από το πρώτο ματς κόντρα στην Ελλάδα θεωρούσαμε πως πρόκειται για ένα νορμάλ παιχνίδι. Θέλαμε να νικήσουμε, όμως η Ελλάδα μας έστειλε το πρώτο μήνυμα όπως αποδείχθηκε».

Τι πήγε στραβά όμως για την Πορτογαλία στον τελικό;

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν επικεντρωνόμουν σε ένα ή δύο παιχνίδια. Δεν το συνήθιζα, αλλά σίγουρα αυτό που συνέβη στον τελικό με την Ελλάδα ήταν τεράστια απογοήτευση. Δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Η Ελλάδα έπαιξε έξυπνα και με την ήττα μετριάστηκε η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που υπήρχε».

Ο Ντέκο όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα ξεχάσει ποτέ την απώλεια του Euro 2004.

«Δυστυχώς θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια ακόμα. Ήταν μία ήττα που μας άφησε πικρή γεύση γιατί εκτός των άλλων συνέβη στην έδρα μας. Απογοητεύσαμε τον κόσμο μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα