Αλέξις... on fire και με κιθάρα!

Αλέξις... on fire και με κιθάρα!

Τον θυμάστε; Ο... περίεργος τύπος με τις ελληνικές ρίζες, τα κόκκινα γένια και την περίεργη κώμη! Ο άλλοτε Μουντιαλικός Αλέξης Λάλας άφησε πίσω του την μπάλα και μας δείχνει τις ικανότητές του σε κιθάρα και τραγούδι!

Οι παλιότεροι λογικά θα τον θυμάστε. Εκεί στις αρχές της δεκαετίας του '90 έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό και ειδικότερα στο Μουντιάλ των ΗΠΑ, όταν αγωνίζονταν και με την διοργανώτρια χώρα. Το όνομα του Αλέξης Λάλας! Αμέσως φυσικά... ψαχθήκαμε για το τι σχέση έχει με την Ελλάδα. Ο πατέρας του ήταν Έλληνας με τα όλα του και η μητέρα του Αμερικάνα!

Στα... μέρη μας για να αγωνιστεί δεν ήρθε ποτέ, παρότι κάποια σενάρια (από τα δεκάδες κάθε καλοκαίρι) που τον έφερναν στον Ολυμπιακό! Για διακοπές ερχόταν στην Ελλάδα και για να εξασκήσει τα... αρχαία ελληνικά, τα οποία μάθαινε μετά μανίας! Άλλωστε ο Αλέξης ή Άλεξ (όπως τον αποκαλούν οι Αμερικανοί) εκτός από την αθλητική παιδεία που είχε από μικρός ήταν και ιδιαίτερα καταρτισμένος και μορφωμένος. Μιλάει εκτός από αγγλικά, πολύ καλά τα ισπανικά, τα ιταλικά και φυσικά τα ελληνικά! Τον Ατλαντικό όμως τον πέρασε όχι μόνο για διακοπές αλλά και για... δράση. Στο Μουντιάλ είχε... πέραση κι έτσι τον απέκτησε η Πάντοβα. Στο Καμπιονάτο πάντως δεν στέριωσε και κάποια στιγμή έπαιξε ακόμη και στο Εκουαδόρ με την φανέλα της Εμελέκ. Σήμερα είναι αναλυτής στο Fox Sports. 

Υπάρχει όμως και μία άλλη άγνωστη πτυχή του Λάλας. Μακριά από φανέλες, σορτσάκια και γήπεδα! Η μουσική. Η ενασχόλησή του με την κιθάρα και το τραγούδι, τα live και οι περιοδίες που έχει κάνει και οι δίσκοι του! Κυκλοφόρησε δίσκο με την μπάντα Gypsies ενώ έχει βγάλει και δικές του δουλειές όπως το Ginger και το Goodnight Moon ή το Infinity Spaces. Η μουσική του έχει πολλά στοιχεία από country. 

Πρόκειται για είδος αμερικάνικης λαϊκής μουσικής που ξεκίνησε από τις αγροτικές περιοχές των νοτίων Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη δεκαετία του '20. Οι ρίζες της βρίσκονται στην παραδοσιακή μουσική των Ιρλανδίας, Σκωτίας και Αγγλίας. Αποτελείται συχνά από μπαλάντες και χορευτικά κομμάτια με γενικά απλές φόρμες και αρμονίες, σε ρυθμό 2/4 ή 4/4, που ως επί το πλείστον συνοδεύονται από έγχορδα όργανα όπως το μπάντζο, η ακουστική ή ηλεκτρική κιθάρα, το βιολί και η φυσαρμόνικα. Ο Λάλας μάλιστα έδειξε πως έχει και έφεση σε αυτό... Ο Αλέξης ή Αλέξις (σ.σ. όπως βολεύει τον καθέναν) παίζει ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, γράφει μουσική και στίχους, τραγουδάει και ενώ στο μεταξύ προσπάθησε να μάθει και άλλα όργανα.

Εκτός των άλλων ο Λάλας έκανε και περιοδεία με την αρκετά γνωστή αμερικάνικη ροκ μπάντα Hootie & the Blowfish. Παρακάτω δείτε τον Λάλας να παίζει μουσική και να τραγουδά!

Επόμενα Άρθρα

Το... τάκλιν που έσωσε τέσσερις πρόσφυγες!

Το... τάκλιν που έσωσε τέσσερις πρόσφυγες!

Η περιπέτεια του έκανε τον γύρο του πλανήτη... Έγινε σύμβολο αισιοδοξίας κι ελπίδας! Διαβάστε άγνωστες πτυχές για το πως η διάσημη τρικλοποδιά στην Ουγγαρία, έδωσε στον προπονητή από την Συρία και...

Κόντρα σε... κομπιούτερ!

Κόντρα σε... κομπιούτερ!

Οι παίκτες της Μπάγερν πάσαραν με ποσοστό 91%. Πρόλαβαν κι έδωσαν 588 πάσες σε σύνολο 648... Οι 9 στους 14 είχαν πάνω από 90%! Πως να τους αντιμετωπίσεις;