Ατάκα και... στον τόπο! (vids)

Γιάννης Ράμμας
Ατάκα και... στον τόπο! (vids)

bet365

To G-Weekend Journal θυμάται τις πιο... θανατηφόρες μπασκετικές ατάκες της αγωνιστικής περιόδου 2014-15, οι οποίες μας... πέθαναν (στα γέλια)!

Απ' τις 17/6 και την κατάληψη της τρίτης θέσης της Α1 απ' τον ΠΑΟΚ η αγωνιστική περίοδος 2014-15 ανήκει στο παρελθόν για της ελληνικές ομάδες. Οι συγκινήσεις δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά, αλλά όλα όσα συνέβησαν εντός παρκέ από πλευράς των πρωταγωνιστών, δηλαδή των παικτών, δεν ήταν τα μόνα ενδιαφέροντα.

Κι όταν οι παίκτες δε μιλάνε με πράξεις, το κάνουν οι υπόλοιποι με... λόγια.

Το G-Weekend Journal θυμάται (με χρονολογική σειρά) τις πιο... θανατηφόρες μπασκετικές ατάκες της χρονιάς.

Χιτσκοκική, γκραν γκινιολική διακοπή!

Η Μπαρτσελόνα ήταν (19/12/14) μπροστά στο σκορ με 23-40 στο ημίχρονο κι ο κόσμος του Παναθηναϊκού είχε αρχίσει να αποχωρεί απ' το ημίχρονο! Όχι λόγω εμφάνισης, αλλά λόγω... τηλεφωνήματος για βόμβα στο ΟΑΚΑ.

Τα Κ9 άρχισαν να ψάχνουν για τη βόμβα κι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου της ΝΕΡΙΤ (παλιά, στο Τέξας) για τα Κ9.

«(απ' το 5:45 και μετά) Να 'τος εδώ ο σκύλος. Να ο Κ9. Βλέπετε την ουρίτσα του».

Νιάου!

Οι... γκρίζοι λύκοι και τα πρόβατα!

Η νίκη του Απόλλωνα Πάτρας (73-75 στις 20/12/14) στο «Ι. Ζηρίνης» στέρησε απ' την ΑΕΝΚ την ιστορική συμμετοχή στον 40ό Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά για τον προπονητή της, Ηλία Παπαθεοδώρου, μερίδιο ευθύνης έφεραν κι οι διαιτητές. Δανειζόμενος παλαιότερη δήλωση του ομολόγου του στην αχαϊκή ομάδα, είπε μεταξύ άλλων ένα μεγαλοπρεπέστατο «Μπεεε!».

Έκτοτε αμφότεροι τρέχουν στα δικαστήρια, αφού ο Έλληνες ψηφοφόροι τους μήνυσαν για κατοχή πνευματικών δικαιωμάτων.

Χολιγουντιανός Παναθηναϊκός!

Τι αν έφερε και παίκτες... χολιγουντιανού επιπέδου; Τα κόψε-ράψε δεν έφτασαν στον Παναθηναϊκό να κάνει κάτι περισσσότερο πέραν της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος.

«Ο Παναθηναϊκός με τον Μπλουμς. Ορλάντο Μπλουμς» κατά τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας (77-58 στις 16/1/15) στο ΟΑΚΑ.

Έτσι είναι. Το χειμώνα οι αστέρες του Χόλιγουντ επιλέγουν τα ελληνικά γήπεδα και το καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά.

Μεγάλη η χάρη του!

Ο σωστός δημοσιογράφος πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της δουλειάς, είτε πρόκειται για συνέντευξη, είτε για μετάδοση, είτε για δεν ξέρω τι άλλο.

H 4η Απριλίου ήταν... ευκολάκι για τον Βαγγέλη Ιωάννου της ΝΕΡΙΤ (last year), ο οποίος αμέσως μετά το buzzer beater τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη για το 1-3 του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ (71-68 στις 23/4/15) θύμισε σ' όλους όσοι είχαν ξεχάσει να πάρουν τηλέφωνο για ευχές ποιος γιορτάζει τότε:

«Ναιιι! Ναιιι! Ο Άγιος Γεώργιος Πρίντεζης!».

Νταξ. Κι αν είναι λίγο μετά τις 24:00 δε θα σας πει κανείς τίποτα. Η κίνηση μετράει.

Ο Αγγελόπουλος, ο Παπαπέτρου κι ο Κιριλένκο

Ο Ολυμπιακός μόλις είχε... πελατιάσει ξανά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (68-70 στις 15/5/15) σε τελική φάση της Ευρωλίγκας (Barclaycard Center, Μαδρίτη) κι ο συνιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δράττεται της ευκαιρίας να... ξεμπροστιάσει τον Αντρέι Κιριλένκο.

«Σήμερα ο Κιριλένκο έμαθε και θα θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του, γιατί μάλλον αποσύρεται, απ' ό,τι έχω ακούσει, ποιος είναι ο Παπαπέτρου!».

Ποιος Κιριλένκο τώρα...

Who's da man? You da man!

Ο Αντρές Νοτσιόνι ήταν ο (βραβευμένος) MVP της Ρεάλ Μαδρίτης στην τελική φάση της Ευρωλίγκας στο Barclaycard Center της ισπανικής πρωτεύουσας, αλλά ο Τζέισι Κάρολ με τα τρίποντά του αυτός που έκανε τη διαφορά στη μάχη τροπαίου απέναντι στον Ολυμπιακό (78-59 στις 17/5/15).

Ο Βαγγέλης Ιωάννου έχει στηθεί για δηλώσεις κι αρχίζει (όχι πως είχε σταματήσει): «You are a rythm player, ε; You were on fire, my man!».

Δυστυχώς το video κόβεται και δεν ακούγεται να του απαντά «You are always on fire, my man!».

Entourage!

Κάθε κλήρωση διαιτητών πριν από ντέρμπι «αιωνίων» έχει πολλά να προσφέρει στον πολιτισμό και στην ανθρωπότητα κι αυτή (5/6/15) πριν απ' την έναρξη των Τελικών της Α1 είχε εμπνευσμένη απάντηση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνου Παπαδόπουλου, στο αίτημα του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργου Σκινδήλια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να μην είναι παρών στην αίθουσα καθότι ούτε μεγαλομέτοχος, ούτε πρόεδρος της ΚΑΕ πια.

«Είναι εδώ ως φίλος μου, υπό την προστασία μου» είπε.

Γιατί οι πραγματικές φιλίες αντέχουν στο χρόνο.

Ο Αγγελόπουλος, ο Παπαπέτρου κι ο Κιριλένκο ο Κάουν κι ο Σισκάουσκας

Η ολοκλήρωση της Α1 (14/6/15) βρήκε τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στην κορυφή της Ελλάδος (3-0 επί του Παναθηναϊκού) και τους αδερφούς Αγγελόπουλους στην αίθουσα Τύπου του ΣΕΦ γι' ακόμη μία συνέντευξη-απολογισμό της χρονιάς. Και με τον Παναγιώτη κανείς παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δε μπορεί να κοιμάται ήσυχος!

«(απ' το 47:30 και μετά) Κάποιος Καούν, ο Καούν νομίζω, για να μη λέω "κάποιος" και πάλι παρεξηγηθώ, ένας μεγάλος μπασκετμπολίστας, αν τα λέω σωστά, έκοψε το μπάσκετ ο άνθρωπος, τι άλλο να κάνει; Ο Σισκάουσκας έκοψε, στο Λονδίνο τον είδα να ψωνίζει μωρουδιακά, τον είχα δει. Μετά την Κωνσταντινούπολη το 'κοψε κι αυτός. Και μένουν κάποιοι ακόμη που θα συνεχίζουν να παλεύουν και καλά θα κάνουν, γιατί αθλητές είναι όλοι».

«Και δεν το λέω χλευάζοντας ή ειρωνικά...».

Όχι μωρέ...

 

Τελευταία Νέα