Κέβιν Μιραλάς: Ενα Top Gun

Αντώνης Σαούλης
Κέβιν Μιραλάς: Ενα Top Gun

bet365

Ο Ολυμπιακός εξετάζει την δύσκολη περίπτωση του Κέβιν Μιραλάς, ο Βέλγος σκέφτεται πόσο ωραία πέρασε στην Ελλάδα και η Κριστέλ έχει βγάλει τα αρκετά της μαγιό για τις ελληνικές παραλίες. Πόσο εφικτό είναι να γίνει τελικά το deal;

Clean look, κοντές φαβορίτες, Ray Ban γυαλί, μοντέρνα χωρίστρα. Ο Κέβιν Μιραλάς θα μπορούσε να παίξει άνετα τον ρόλο του Τομ Κρουζ στο Top Gun το μακρινό 1986. Τότε ο Βέλγος ήταν απλά... ιδέα του πατέρα του. Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά εξελίχθηκε ο ίδιος σε Top Gun. Ενα επιθετικό όπλο που στα χέρια του Ερνέστο Βαλβέρδε εξελίχθηκε σε πυρηνική καταιγίδα.

Κι όμως ο Κέβιν Μιραλάς δεν ήρθε στην Ελλάδα ως τέτοιο. Ως Top Gun. Μάλιστα η μεταγραφή του έπεσε την μέρα που η Εθνική νικούσε την Νιγηρία στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρίκης (17 Ιουνίου του 2010). Την επομένη, ο Σωκράτης Κόκκαλης παρέδιδε την ΠΑΕ στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η τελευταία του μεταγραφή θα ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να κάνει στον επόμενο πρόεδρο.

Ηταν τέτοια η κατάσταση όμως στον Ολυμπιακό που ο Μιραλάς έκανε προετοιμασία μαζί με τα παιδιά από την Ακαδημία, πήγε στην Αλβανία αρχές Ιουλίου για να παίξει με την Μπέσα μέσα σε αεροπλάνο που δεν είχε κλιματισμό και οι παίκτες είχαν στριμωχτεί σε βαθμό ασφυξίας και είδε ν' αποκλείεται η ομάδα από την Μακάμπι. Και ο ίδιος με θλάση από το πρώτο παιχνίδι! Βεβαίως όσο... ερασιτεχνικά κινούνταν το πρώτο διάστημα ο Ολυμπιακός, τόσο επαγγελματικά μετά τον αποκλεισμό. Με συνοπτικές διαδικασίες αλλάζουν τα πάντα, ο Βαλβέρδε επιστρέφει και ο Ολυμπιακός δείχνει ομάδα για πρωτάθλημα.

Ομως ο Μιραλάς δεν είχε θέση σ' αυτήν την ομάδα. Το γεγονός ότι έχασε το μισό καλοκαίρι με θλάση τον είχε πάει πολύ πίσω στην λογική του Βαλβέρδε. Πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Ηρακλή μπαίνει ως αλλαγή στο 72' (ήττα με 2-1). Δεύτερη αγωνιστική ξανά αλλαγή, στο ημίχρονο αυτή την φορά με την Κέρκυρα. Τρίτη αγωνιστική δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στο εκτός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό. Τέταρτη αγωνιστική αλλαγή στο 63' με τον Αστέρα. Τέσσερα παιχνίδια με τον Βαλβέρδε δεν ήταν σε κανένα βασικός και στα τρία που αγωνίστηκε μπήκε ως αλλαγή...

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΕ TOP GUN
Τι άλλαξε και ο Μιραλάς έγινε ο Μιραλάς που μάθαμε; Πως ο Βαλβέρδε αποφάσισε όχι μόνο να τον βάλει στην βασική 11αδα αλλά να του δώσει και την θέση του φορ. Πριν το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο «Τσινγκούρι» αποφασίζει να προπονήσει την ομάδα στο «Καραϊσκάκης». Εκεί σε μία από τις ασκήσεις στα τελειώματα δοκιμάζει και τον Κέβιν Μιραλάς. Οπως γνωρίζετε ο Βαλβέρδε δεν... έβλεπε τον Μήτρογλου και ο Πάντελιτς δεν είχε την ταχύτητα που ήθελε ο Βάσκος για τον Ολυμπιακό που ονειρευόταν.

Ο Βέλγος όχι μόνο ανταποκρίθηκε στο νέο του ρόλο (άλλωστε για εξτρέμ προοριζόταν, αλλά την πρώτη σεζόν υπήρχε ο Ριέρα) αλλά στην προπόνηση έβγαλε τα μάτια στον Βαλβέρδε. Ο «Τσινγκούρι» του έδωσε φανέλα βασικού. Και ο Μιραλάς απάντησε με δύο γκολ στη νίκη με 3-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου (αριστερά Ριέρα, δεξιά Ρόμενταλ και στα χαφ Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Ντουντου). Αυτό ήταν. Δεν υπήρχε turning back για τον Κέβιν. Μεταμορφώθηκε σε πολεμικό F-16 που απλά δεν μπορούσε να το πιάσει κανείς.



Στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό ο Μιραλάς τερμάτισε με 14 γκολ στο πρωτάθλημα σε 27 παιχνίδια. Καλό. Αλλά υπήρχε και καλύτερο. Την επόμενη χρονιά. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε Τζεμπούρ, είχε παραμείνει ο Πάντελιτς κι έσκασε μύτη και ο Αμπντούν ο Μιραλάς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Τέλειωσε την σεζόν με 20 γκολ στο πρωτάθλημα κι έφυγε με συνολικά 34 σε 52 ματς.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, Ο ΕΝΡΟΤΟ ΚΑΙ Η ΡΗΤΡΑ
Ωστόσο ο Μιραλάς ήταν δανεικός από την Σεντ Ετιεν. That's the deal. Και ο Ολυμπιακός έπρεπε να πληρώσει την ρήτρα και να κάνει νέο συμβόλαιο στον Κέβιν. Ο Μαρινάκης αποφάσισε πως ο Μιραλάς αξίζει τα 2,2 εκατ. ευρώ (η συμφωνία ήταν σε τρεις δόσεις) και του πρόσφερε και τριετές συμβόλαιο. Μέχρι να υπογραφεί όμως το συμβόλαιο έγινε ένα μικρό σίριαλ.

Ο ατζέντης του Μιραλάς, Κριστόφ Ενροτό είχε αρκετά παράπονα από την διοίκηση του Ολυμπιακού με τον τρόπο που εξελίσσονταν οι διαπραγματεύσεις. Και για το μέγεθος της ρήτρας και για τα χρήματα του πελάτη του αλλά και για τα χρήματα που θα έπαιρνε ο ατζέντης. Μάλιστα οι διαπραγματεύσεις μάλλον θα σταμάταγαν οριστικά εάν ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν καλούσε τον Μιραλάς για να τα πουν οι δυο τους. Στο ραντεβού ο ίδιος ο Κέβιν αποφάσισε να κλείσει το deal παραμερίζοντας τις όποιες απαιτήσεις είχε ο Ενροτό.



Ο ατζέντης λίγο αργότερα δήλωνε πως «ο Κέβιν Μιραλάς υπέγραψε την ανανέωση της συνεργασίας του και είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεχίσει την επαγγελματική του σχέση με τον Ολυμπιακό. Εγώ προσωπικά, παρά τις δυσκολίες και ένα συμβόλαιο που πήρε πολύ καιρό για να υλοποιηθεί, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλη τη διοίκηση του Ολυμπιακού και φυσικά τον πρόεδρο, του οποίου η στάση ήταν υποδειγματική και άψογη. Οφείλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη, εάν σε κάποια σημεία προκλήθηκαν εντάσεις που προέκυψαν από την πλευρά μου, και θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών θα είναι άψογες στο μέλλον, πράγμα που είναι προς όφελος τόσο του ιδίου του Κέβιν όσο και του Ολυμπιακού». Παρέλειψε να πει και για τις σχέσεις του ίδιου με τον Ολυμπιακό για την συνέχεια...

Η ρήτρα που μπήκε ήταν κοντά στα 8 εκατ. ευρώ...

Η ΚΡΙΣΤΕΛ, ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Οσο ο Κέβιν Μιραλάς έκανε ότι ήθελε τις άμυνες στο ελληνικό πρωτάθλημα (εκπληκτικά σόλο γκολ σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ), χατ-τρικ με τον Αστέρα, καρέ με τον Λεβαδειακό, τόσο η Κριστέλ απολάμβανε την χώρα μας. Η γυναίκα του Κέβιν Μιραλάς λάτρεψε τόσο πολύ την χώρα μας και το καταθλιπτικό Λίβερπουλ την τρόμαξε.



Από την πρώτη στιγμή ζάλισε το μυαλό του Κέβιν για την Ελλάδα. Γι' αυτό και κάθε καλοκαίρι η οικογένεια (έχουν κι ένα γιο 3 ετών) Μιραλάς επισκέπτεται την χώρα μας. Πιθανό να το κάνουν και φέτος αν και για την ώρα είναι στο Μεξικό. Ωστόσο δεν ήταν μόνο η αγάπη της Κριστέλ. Ηταν και ο ίδιος ο Κέβιν. Οταν η Εβερτον έσκασε 7,6 εκατ. Ευρώ και το deal έκλεισε ο Μιραλάς όντως μπήκε στο αεροπλάνο με δάκρυα στα μάτια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και πριν κλείσει το deal έλεγε σε συνεντεύξεις του πως «δεν έχω σκοπό να φύγω» αλλά και μετά την συμφωνία σε αυτά τα τρία χρόνια όσες φορές μίλησε σε ελληνικό μέσο (και δεν είπε ποτέ όχι) έλεγε πάντα πως θέλει να γυρίσει...

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...
Από τις 11 Απριλίου σας είχαμε γράψει για την υπόθεση του Μιραλάς. Προφανώς και δεν γνωρίζαμε ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί δυναμικά για τον Βέλγο. Αλλά γνωρίζαμε τα δεδομένα. Πρώτον ότι ο Μιραλάς πάντα θα σκέφτεται την επιστροφή του στον Ολυμπιακό και δεύτερον ότι ο Ολυμπιακός θα σκέφτεται πάντα τον Μιραλάς. Δεν ήταν δύσκολη μια εκτίμηση για τα όσα βγει στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα. Αλλωστε ήταν καθαρά εκτίμηση και όχι δημοσιογραφική πληροφορία!

Τα δεδομένα από τότε που γράφτηκε το κείμενο (που εξηγεί με λεπτομέρειες τα ποσά του Μιραλάς) έχουν αλλάξει. Αρχικά ο Ολυμπιακός έχει κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10 εκατ. Ευρώ τα οποία θα πάνε αποκλειστικά σε μεταγραφές. Στην συνέχεια η Εβερτον θέλει ν' αγοράσει τον πιτσιρικά Ενέν που της έδωσε ο Ολυμπιακός δανεικό την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Μια μεταγραφή 100% του Κριστόφ Ενροτό. Ναι του ατζέντη του Μιραλάς (και όχι μόνο φυσικά). Ο Μιραλάς θέλει. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Αρκεί; Οχι πάντα. Αλλά αν μη τι άλλο υπάρχει θέμα!

Μπορεί να γίνει η μεταγραφή; Οπως γράψαμε και στις 11 Απριλίου, στις μεταγραφές ποτέ μη λες ποτέ...

 

Τελευταία Νέα