Game of talents! (vids)

Game of talents! (vids)

bet365

Ονόματα άγνωστα. Όμως κρατήστε τα! Δεν θα αργήσει η ώρα που θα μας απασχολήσουν... Το Gazzetta Weekend Journal σας παρουσιάζει την καλύτερη 11άδα teenagers για τη σεζόν που πέρασε.

Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο περισσότερο οι ομάδες δείχνουν εμπιστοσύνη σε παίκτες νεαρούς σε ηλικία. Ο τρόπος δουλειάς στις ακαδημίες σημαίνει ότι οι teenagers είναι πολύ πιο έμπειροι από ό,τι στο παρελθόν, έχουν ήδη μάθει να αντεπεξέρχονται στην πίεση και σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το Gazzetta Weekend Journal παρουσιάζει την καλύτερη 11άδα εφήβων για τη σεζόν που πέρασε στα 10 σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Βέλγιο), αλλά και στο Champions League.

*Το ηλικιακό κριτήριο είναι να ξεκίνησαν τη σεζόν χωρίς να έχουν κλείσει το 20ό έτος της ηλικίας τους (κάτι που οι περισσότεροι έκαναν κατά τη διάρκειά της). Οι θέσεις τους είναι εκείνες, στις οποίες αγωνίστηκαν τις περισσότερες φορές.

Τερματοφύλακας: Μουέζ Ασέν (Νις - 05/03/1995)

Ο συναγωνισμός δεν ήταν μεγάλος, καθώς ο Σιμόνε Σκουφέτ (31/05/1996) ξεκίνησε τη σεζόν τραυματίας και έχασε τη θέση του στην Ουντινέζε από τον Καρνέζη, ενώ ούτε ο Αντόν Μιτριούσιν (08/02/1996) πήρε φέτος χρόνο συμμετοχής στη Σπαρτάκ Μόσχας (μόλις μία) μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις του πέρυσι. Ο Τίμον Βέλενροϊτερ (03/12/1995) βρέθηκε από το πουθενά στην 11άδα της Σάλκε, όταν όλοι οι άλλοι ήταν τραυματίες, και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει, κάνοντας λάθη καθαρά λόγω έλλειψης εμπειρίας. Ο δανεισμός του στην Μαγιόρκα αναμένεται να βοηθήσει πολύ για το μέλλον.

Έτσι, ο καλύτερος ήταν εκείνος που έκανε γεμάτη (και καλή) σεζόν. Ο Μουέζ Ασέν (05/03/1995) είχε δύσκολο έργο στη Νις, καθώς έπρεπε να ακολουθήσει στο μονοπάτι των Γιορίς και Οσπίνα και τα πήγε μια χαρά. Ο Γαλλοτυνήσιος, που δεν έχει επιλέξει ακόμα ποια εθνική θα εκπροσωπήσει, τελείωσε τη σεζόν με 30 συμμετοχές, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία. Το μόνο που του λείπει λόγω ηλικίας είναι η σταθερότητα, όμως τα ρεφλέξ του και οι τοποθετήσεις του σε καμία περίπτωση δεν την πρόδιδαν.

Το συμβόλαιό του με τη Νις ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, όμως το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει στη νότια Γαλλία, που κάτι παραπάνω ξέρει από καλούς τερματοφύλακες... «Στη αρχή της σεζόν τα πράγματα ήταν δύσκολα, όμως όσο έπαιζα τόσο έπαιρνα και νέες εμπειρίες. Ο προπονητής με εμπιστεύεται, παίζω και αυτό κάνει καλό στην εξέλιξή μου. Πλέον, είμαι πιο ήρεμος», είχε αποκαλύψει τον περασμένο Φεβρουάριο ο Ασέν.

Δεξί μπακ: Έκτορ Μπεγιερίν (Άρσεναλ - 10/03/1995)

Η θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε δύο παίκτες. Ο Τιν Γιεντβάι (28/11/1995) μας έδειξε φέτος πράγματα που δεν ξέραμε, παίζοντας στο δεξί άκρο της άμυνας για την Λεβερκούζεν. Η Μπάγερν τον είχε αποκτήσει το καλοκαίρι του 2014 με τη μορφή δανεισμού από την Ρόμα, πριν τον αγοράσει περίπου έξι μήνες αργότερα για 8 εκατ. ευρώ. Ο Κροάτης έκανε γεμάτη σεζόν, όμως εκείνος που εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ο Έκτορ Μπεγιερίν (10/03/1995).

Ο τραυματισμός του Ντεμπισί τον έφερε στην 11άδα της Άρσεναλ και ο νεαρός Ισπανός τα κατάφερε και με το παραπάνω. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι του 2014 βρέθηκε πολύ κοντά στο φύγει με τη μορφή δανεισμού μετά την απόκτηση του Γάλλου και του Τσέιμπερς, όμως στο τέλος μάλλον όλα έγιναν για καλό. Τελείωσε τη σεζόν με 20 συμμετοχές στην Premier League και 2 γκολ, ενώ περισσότερο εντυπωσίασε με την ωριμότητά του. Η ταχύτητά του είναι εντυπωσιακή, με τον Μπεγιερίν να σπάζει το ρεκόρ στο σπριντ 40 μέτρων του Γουόλκοτ στην Άρσεναλ, ενώ είναι ακούραστος, κάνοντας μονίμως κούρσες. Ο Βενγκέρ βρήκε ακόμη μία ανέλπιστα αξιόπιστη λύση για τα μπακ και μπορεί να εξασφαλίσει ότι η εξέλιξη του 20χρονου Ισπανού θα τον φέρει πολύ ψηλά. Το νέο συμβόλαιο μέχρι το 2020 ήταν πολύ φυσιολογική εξέλιξη.

Κεντρικοί αμυντικοί: Καρίμ Ρέκικ (Αϊντχόφεν - (02/12/1994) και Αλέσιο Ρομανιόλι (Σαμπντόρια - (12/01/1995)

Ο Κουρτ Ζουμά (27/10/1994) δεν έχει καταφέρει ακόμα να γίνει βασικός στην Τσέλσι, ο Νίκλας Ζίλε (03/09/1995) ήταν τραυματίας σχεδόν στο μισό της σεζόν, ενώ ο Μαρκ Όλιβερ Κεμφ (28/01/1995) πιθανότατα θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία μετά τον υποβιβασμό της Φράιμπουργκ. Ο Χοσέ Χιμένες (20/01/1995) έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του, όμως ακόμα δεν έχει καθιερωθεί στην Ατλέτικο, κάτι που αναμένεται να γίνει με την πώληση του Μιράντα στην Ίντερ, ενώ ο Τίμο Μπάουμγκαρτλ έδειξε εξαιρετικά στοιχεία με την Στουτγκάρδη, όμως ήταν ασταθής.

Ο Πάτρικ ΜακΝερ (27/04/1995) έκανε τα πρώτα του βήματα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντανιέλε Ρουγκάνι (29/07/1994) έμεινε εκτός της τελικής λίστας, καθώς συμπλήρωσε 20 χρόνια ηλικίας λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν και ο Τζέισον Ντενάγιερ (28/06/1995) μετά την εκπληκτική του σεζόν με την Σέλτικ επιστρέφει στη Σίτι και αποτελεί ακόμη ένα μελλοντικό αστέρι του Βελγίου.

Έτσι, στις δύο θέσεις θα βρεθούν ο Καρίμ Ρέκικ (02/12/1994) και ο Αλέσιο Ρομανιόλι (12/01/1995). Ο πρώτος πέρασε ακόμη μία σεζόν στην Αϊντχόφεν με τη μορφή δανεισμού από την Μάντσεστερ Σίτι, κατέκτησε τον τίτλο και ήταν καλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια παρά το ύψος του (1,86), είχε μέσο όρο επιτυχίας στις πάσες στο 86,8% στην Eredivisie! Πολύ ώριμος για την ηλικία του, καλός στο ψηλό παιχνίδι και το μοναδικό του μείον ότι μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του. Όλοι περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα πάρει την ευκαιρία του στη Σίτι, η οποία τελικά αποφάσισε να τον πουλήσει στην Μαρσέιγ για περίπου 6 εκατ. ευρώ. Με δύο γεμάτες σεζόν σε ηλικία 20 ετών το μέλλον του ανήκει και υπό τις οδηγίες του Μαρσέλο Μπιέλσα στους Μασσαλούς σίγουρα θα αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες.

Είναι απορίας άξιο πώς στη Ρόμα δεν μπορούσαν να βρουν χρόνο συμμετοχής για τον 20χρονο μπακ. Έτσι, το καλοκαίρι του 2014 η Σαμπντόρια κατάφερε να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού, σε μία... παράξενη συμφωνία, όπου ανάμεσα στις δύο ομάδες προβλέπεται οψιόν στην οψιόν. Γεμάτη σεζόν με τους Γενοβέζους, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στην Ευρώπη. Έδειξε ωριμότητα, ξεχώρισε, τελείωσε με 2 γκολ και 2 ασίστ και προς το παρόν το μέλλον του παραμένει αβέβαιο, με την Μίλαν να ενδιαφέρεται ζεστά και την Ρόμα να ζητάει 30 εκατ. ευρώ!

Αριστερό μπακ: Χοσέ Λουίς Γκαγιά (Βαλένθια - 25/05/1995)

Ο Λιουκ Σο (12/07/1995) χτυπήθηκε από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να βρεθεί ελάχιστες φορές στην 11άδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ελμίρ Ναϊμπιούλιν (08/03/1995) ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις στη Ρωσία, κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις με την Ρούμπιν Καζάν, ενώ ο Νίκολα Μούρου (16/12/1994) φέτος δεν ήταν βασικός με την Κάλιαρι. Ο Κανσέλ Μπεμπά (08/08/1994) εντυπωσίασε με την Άντερλεχτ, όμως στο τέλος έχασε τη θέση του στην 11άδα, ενώ ο εκπληκτικός Μπάμπα (02/07/1994) της Άουγκσμπουργκ συμπλήρωσε τα 20 του χρόνια λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η σεζόν στην Γερμανία.

Έτσι, ο καλύτερος (και μάλλον δίκαια) ήταν ο Γκαγιά (25/05/1995). Με την Βαλένθια να έχει πουλήσει τον Μπερνάτ στην Μπάγερν το περασμένο καλοκαίρι, η αλήθεια είναι ότι λίγοι περίμεναν ότι το κενό θα καλυφθεί άμεσα και μάλιστα εκ των έσω. Από την πρώτη μέρα φρόντισε να δείξει το ταλέντο του, βρέθηκε γρήγορα ψηλά στη λίστα πολλών κορυφαίων ομάδων και η Βαλένθια έσπευσε να του ανανεώσει το συμβόλαιο τον περασμένο Μάιο μέχρι το 2020, αυξάνοντας φυσικά τη ρήτρα του που πλέον ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ. Οι επελάσεις του στην αριστερή πλευρά είναι πλέον σήμα κατατεθέν, με τον Γκαγιά να διαθέτει εκπληκτική αντίληψη και τεχνική. Η τιμή του έχει εκτοξευθεί και αν συνεχίσει έτσι, μία θέση ανάμεσα στους κορυφαίους τα επόμενα χρόνια είναι δεδομένη. Τελείωσε τη σεζόν με 6 ασίστ και 2 γκολ σε 37 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Αμυντικό χαφ: Ναμπίλ Μπενταλέμπ (Τότεναμ – 24/11/1994)

Ο Λεάντερ Ντεντόνκερ (15/04/1995) εντυπωσίασε στην πρώτη του γεμάτη σεζόν με την Άντερλεχτ, ο Κορεντάν Τολισό (03/08/1994) ήταν από τα βασικά γρανάζια της εκπληκτικής πορείας της Λιόν, ο Γκόντφρεντ Ντονσά (07/06/1996) έβγαλε μάτια με την Κάλιαρι και το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων όπως η Γιουβέντους δεν είναι τυχαίο, ενώ ο Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ (05/08/1995) ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο μισό της σεζόν με την Άουγκσμπουργκ, στην οποία αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού από την Μπάγερν.

Την καλύτερη – συγκριτικά – σεζόν, όμως, την έκανε ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ (24/11/1994). Ο νεαρός μέσος ήταν βασικός και με τον Ποκετίνο στον πάγκο, ενώ αν δεν είχε τραυματιστεί τον περασμένο Οκτώβριο και δεν είχε ταξιδέψει με την Αλγερία για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα είχε ακόμη περισσότερες από 26 συμμετοχές στην Premier League. Ο 20χρονος ξεχωρίζει σε μία ομάδα με παίκτες παγκόσμιας κλάσης και πιο έμπειρους από εκείνον και βρίσκεται σε συζητήσεις για νέο συμβόλαιο με τα σπιρούνια, που φυσιολογικά τον έδεσαν με νέο συμβόλαιο.

Ήδη κάποιοι ενδιαφερόμενοι, όπως η Άρσεναλ και η Λίβερπουλ, περιμένουν στη γωνία για να εκμεταλλευτούν τυχόν μη συμφωνία, όμως είναι πολύ δύσκολο η Τότεναμ να χάσει ένα τεράστιο ταλέντο μέσα από τα χέρια της. Ο Μπενταλέμπ είχε τα περισσότερα κοψίματα ανάμεσα στους συμπαίκτες του, τις περισσότερες απομακρύνσεις, ενώ είναι και ο δεύτερος κορυφαίος πασέρ (μετά τον Ντεμπελέ) με επιτυχία 87%.

Κεντρικό χαφ: Τζέιμς Γουόρντ-Πρόουζ (Σαουθάμπτον - 01/11/1994)

Ο Αντριέν Ραμπιό (03/04/1995) ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Παρί και επέστρεψε στην πρώτη ομάδα για να κλείσει εξαιρετικά τη σεζόν, ο Σαούλ (21/11/1994) δείχνει ότι έχει λαμπρό μέλλον, όμως δεν είναι ακόμα βασικός στην Ατλέτικο, ενώ ο Χοσέ Μάουρι (16/05/1996) εμφανίστηκε από το πουθενά για να εντυπωσιάσει με την Πάρμα και από τη νέα σεζόν θα είναι παίκτης της Μίλαν.

Ο Ντάλεϊ Σινκγκράβεν (04/07/1995) εξαργύρωσε τις πολύ καλές του εμφανίσεις με την Χέρενφεν, παίρνοντας τον χειμώνα μεταγραφή στον Άγιαξ, στον οποίο έγινε βασικός από την πρώτη μέρα, ο Ρουμπέν Νέβες (13/03/1997) είναι από τους πιο μικρούς στη λίστα και παίρνει συνεχώς ευκαιρίες στην Πόρτο, ενώ Γιούρι Τιλεμάν (07/05/1997) εξελίσσεται σε παίκτη παγκόσμιας κλάσης από πολύ μικρή ηλικία, κάνοντας πράγματα και θαύματα με την Άντερλεχτ. Η θέση παίχτηκε ανάμεσα σε εκείνον και στον Τζέιμς Γουόρντ-Πρόουζ (01/11/1994), που είναι ο νικητής, καθώς αγωνίζεται σε πρωτάθλημα πολύ μεγαλύτερης δυσκολίας και ήταν από τους πρωταγωνιστές της πορείας της Σαουθάμπτον.

Στη μεσαία γραμμή των Αγίων μόνο ο Σνάιντερλεν είχε καλύτερο ποσοστό επιτυχίας στις πάσες (89%) σε σχέση με το 87% του 20χρονου Άγγλου. Ο Γουόρντ-Πρόουζ έκανε 26 συμμετοχές στην Premier League, χάνοντας πολλά ματς λόγω τραυματισμού στο διάστημα ανάμεσα στα τέλη του Σεπτέμβρη μέχρι τις αρχές του Δεκεμβρίου, ενώ έχει φτάσει σε σημείο να βρίσκεται κοντά μέχρι και στην κλήση του από τον Χότζον στην Αγγλία. Παίζει στον άξονα ή δεξιά, εξελίσσεται σε σπεσιαλίστα στα στημένα, συνεχίζει να δουλεύει και παρουσιάζεται όλο και καλύτερος.

Επιτελικός μέσος: Όλιβερ Τόρες (Πόρτο - 10/11/1994)

Ο Τόνι Φιλένα (03/01/1995) είναι πλέον σταθερή αξία για την Φέγιενορντ, ο Μόργκαν Σανσόν (18/08/1994) ήταν εξαιρετικός με την Μονπελιέ, ενώ ο Ρόνι Λόπες (28/12/1995) είχε σκαμπανεβάσματα, όμως ήταν από τους καλύτερους της Λιλ (δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι). Ο Μαξ Μάιερ (18/09/1995) είχε τις στιγμές του, όμως παρασύρθηκε από την μετριότητα της Σάλκε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, ο Σάντι Μίνα (07/12/1995) έγραψε ιστορία όταν στο 6-1 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο πέτυχε 4 γκολ, για πάρει την καλή μεταγραφή στην Βαλένθια για 10 εκατ. ευρώ, ενώ ο Μαρκ Στεντέρα (10/12/1995) έκανε τα πρώτα του βήματα προς την καθιέρωση στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης με επιτομή τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20.

Εκείνος, όμως, που πραγματικά ξεχώρισε ήταν ο Όλιβερ Τόρες (10/11/1994) που εντυπωσίασε με την Πόρτο. Η απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση των Δράκων το προηγούμενο καλοκαίρι και να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του αποδείχθηκε πέρα πέρα για σωστή. Με τους Μαδριλένους τον είχαμε δει τις περισσότερες φορές στο δεξί άκρο, όμως ο Λοπετέγκι τον καθιέρωσε στον άξονα, για να ψηφιστεί ως η αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Ο πιτσιρικάς έχει εκπληκτική τεχνική και στην Πορτογαλία βρήκε κάτι πολύ σημαντικό: την επαφή με τα δίχτυα. Τελείωσε τη σεζόν με 7 γκολ και 6 ασίστ σε 26 ματς στο πρωτάθλημα, ενώ βοήθησε πολύ και αμυντικά. «Ξεχωρίζει, καθώς ζητάει συνέχεια την μπάλα. Είναι πανέξυπνος και με πολλές φιλοδοξίες. Θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να εξελίσσεται. Δεν υπάρχει ταβάνι στις δυνατότητές του», είχε σχολιάσει ο προπονητής του. Μένει να δούμε αν θα βρει θέση στην Ατλέτικο του Σιμεόνε την επόμενη σεζόν.

Αριστερό εξτρέμ: Γιούλιαν Μπραντ (Λεβερκούζεν - 02/05/1996)

Η πρώτη μας επιλογή θα ήταν ο Ντομένικο Μπεράρντι (01/08/1994) της Σασουόλο, όμως έγινε 20 ετών λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν στην Ιταλία. Ο Ρικάρντο Κίσνα (04/01/1995) έκανε εξαιρετική σεζόν με τον Άγιαξ, ο Τζόρντον Άιμπ (08/12/1995) με τις εμφανίσεις του εξασφάλισε νέο συμβόλαιο με την Λίβερπουλ και έδειξε ότι έχει λαμπρό μέλλον αν συνεχίσει έτσι, ενώ ο Μόι Γκόμεθ (23/07/1994) εμφανίζεται κάθε σεζόν και καλύτερος με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ, όμως και αυτός έκλεισε τα 20 λίγες ημέρες πριν το ξεκίνημα.

Ο Κεϊτά Μπαλντέ (08/03/1995) ήταν λύση από τον πάγκο για την Λάτσιο, ο Αντνάν Γιανουζάι (05/02/1995) δεν ήταν από τις πρώτες επιλογές του Φαν Χάαλ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σάμου Καστιγιέχο (18/01/1995) έκανε εκπληκτική σεζόν με την Μάλαγα και θα γίνει συμπαίκτης του στο Κίτρινο Υποβρύχιο, που πλήρωσε περίπου 10 εκατ. ευρώ, όμως η θέση θα παιχτεί ανάμεσα σε δύο από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ο Τίμο Βέρνερ (06/03/1996) δεν είναι πλέον άγνωστος στο ευρύ κοινό, καθώς φέτος έκανε 32 εμφανίσεις με τη Στουτγκάρδη στην Bundesliga. Αν οι Σουηβοί ήταν καλύτεροι, τότε λογικά θα ήταν στην 11άδα, στην οποία βρίσκεται ο Γιούλιαν Μπραντ (02/03/1996).

Ο νεαρός μέσος ήταν εκείνος που σε αρκετά ματς της Λεβερκούζεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Και αυτό χωρίς υπερβολή. Μετά το ματς με την Μπάγερν, που τον έχει πολύ ψηλά στη λίστα της, ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια. Προσγειωμένος, γρήγορος, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ωριμότητα και φονικά τελειώματα, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 4 γκολ και 2 ασίστ σε 25 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Αν δεν είχε και τον τραυματισμό στο ξεκίνημα της σεζόν, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμη καλύτερα. Φέτος, ο Σμιντ τον προφύλαξε λόγω του νεαρού της ηλικίας, όμως από την επόμενη σεζόν αναμένεται να είναι όχι μόνο από τους πρωταγωνιστές της Λεβερκούζεν, αλλά και ολόκληρης της Bundesliga.

Δεξί εξτρέμ: Ραχίμ Στέρλινγκ (Λίβερπουλ - 08/12/1994)

Ο Μουνίρ (01/09/1995) έκανε το μπαμ στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως στη συνέχεια ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να μην τον «κάψει», ο Λέβιν Εζτουνάλι (15/03/1996) έκανε εντυπωσιακό τελείωμα με την Βέρντερ, ενώ ο Μπερτράντ Τραορέ (06/09/1995) έκανε εκπληκτική σεζόν με την Φίτεσε (δανεικός από την Τσέλσι), πετυχαίνοντας 18 γκολ σε 37 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και επιτέλους πήρε άδεια εργασίας, για να παραμείνει στο Λονδίνο και να πάρει την ευκαιρία του από τον Μουρίνιο.

Ο Ανβάρ Ελ Γκάζι (03/03/1995) στην πρώτη του γεμάτη σεζόν με τον Άγιαξ ήταν εκπληκτικός σκοράροντας και 9 γκολ, ενώ ο Μπιλάλ Ουλντ-Τσικ (28/07/1997) μας συστήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, κάνοντας 15 εμφανίσεις με την Τβέντε στο πρωτάθλημα.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Μονακό αποφάσισε να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Μπερνάρντο Σίλβα (10/08/1994) από την Μπενφίκα για 15,75 εκατ. ευρώ και ο Πορτογάλος ήταν όλο και καλύτερος μέχρι το τέλος, πετυχαίνοντας και 9 γκολ σε 32 εμφανίσεις στην Ligue 1. Καλύτερος όλων, όμως, ήταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ (08/12/1994) κι ας δημιούργησε μόνος του τεράστιες απαιτήσεις, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και με την υπόθεση του συμβολαίου του, ώστε τα 7 γκολ και οι 7 ασίστ στην Premier League θεωρούνται λίγα...

Ο Στέρλινγκ φέτος δεν ήταν σταθερός, έπαιξε μέχρι και false 9, όμως στην κακή σεζόν Λίβερπουλ ήταν από τους διακριθέντες. Ζήτησε να φύγει από τους κόκκινους και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Σίτι, που ξόδεψε 44 εκατ. λίρες (άλλα 5 προβλέπονται ως μπόνους).

Επιθετικός: Αλεξάνταρ Μίτροβιτς (Άντερλεχτ - 16/09/1994)

Ο Λιρόι Σανέ (11/01/1996) μας συστήθηκε φέτος με τη φανέλα της Σάλκε και αναμένεται η επόμενη σεζόν να είναι η πρώτη γεμάτη του, ο Ντιβόκ Οριζί (18/04/1995) ξεκίνησε καλά, όμως τελικά δεν κατάφερε να γίνει ο ηγέτης της Λιλ πριν μετακομίσει στην Αγγλία για λογαριασμό της Λίβερπουλ, ενώ ο Ριχάιρο Ζίβκοβιτς (5/09/1996) τα βρήκε σκούρα στην πρώτη του σεζόν με τον Άγιαξ και η επόμενη σεζόν θα τον βρει δανεικό σε άλλη ομάδα της Eredivisie.

Ο Κάρλος Στράντμπεργκ (14/04/1996) εντυπωσίασε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία μετά τη χειμερινή του μεταγραφή από την Χάκεν, ο Μπρέελ Εμπολό (14/02/1997) έφτιαξε το όνομά του με το που βρέθηκε στην 11άδα της Βασιλείας και βρίσκεται στη λίστα μεγάλων ομάδων, ο Φρανσουά Καμανό (01/05/1996) τελείωσε τη σεζόν με 4 γκολ στην Ligue 1 με την Μπαστιά, όμως πρόλαβε να ξεχωρίσει, ενώ ο Αντονί Μαρσιάλ (05/12/1995) δείχνει ικανός να πάρει από το χέρι την επίθεση της Μονακό από την επόμενη σεζόν. Ο Ντέιβι Ζέλκε ήταν από τις αποκαλύψεις στην Bundesliga, βρήκε δίχτυα 9 φορές σε 30 ματς με την Βέρντερ, όμως η απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Λειψία, που ξόδεψε περίπου 10 εκατ. ευρώ, και στη δεύτερη κατηγορία προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Εκείνος που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς (16/09/1994). Ο Σέρβος τελείωσε τη σεζόν με 27 γκολ σε 50 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με την Άντερλεχτ, η οποία πλέον ζητάει 20 εκατ. ευρώ για να τον πουλήσει. Λογικά, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού όλο και κάποιος θα βρεθεί να τα δώσει, προκειμένου να τον δούμε και σε καλύτερο πρωτάθλημα. Ταχύτατος, με φονικό ένστικτο, με τους θαυμαστές σε Αγγλία και Γερμανία συνεχώς να αυξάνονται. Ο χαρακτήρας του αποτελεί μικρό εμπόδιο, όμως ο Μίτροβιτς έχει αποδείξει ότι είναι για μεγάλα πράγματα. Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, κίνδυνος-θάνατος στα στημένα, με άγνοια κινδύνου πολλές, δυνατός, δε φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Χάσι και η Άντερλεχτ παίζει πιο ελεύθερα ο Σέρβος κάνει εκπληκτικά πράγματα.

*Για διαφωνίες, παρατηρήσεις, για τις δικές σας επιλογές, για κάποιον που ξεχάσαμε υπάρχουν τα σχόλια. Θερμή παράκληση: κάντε τον κόπο να τσεκάρετε την ηλικία των παικτών. Κόβατσιτς, Πογκμπά, Ντράξλερ, Τσαλχάνογλου κλπ δε θα το αντέξω...

Follow me @entanovasilis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα