ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα «ερυθρόλευκα κλειδιά» για νίκη στο ντέρμπι

Δημήτρης Τομαράς
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα «ερυθρόλευκα κλειδιά» για νίκη στο ντέρμπι

bet365

Το G-Weekend στέκεται στους πέντε λόγους που ο Ολυμπιακός θέλει να περάσει νικητής από το Ολυμπιακό Στάδιο και το ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ δικαιωματικά έχει πάρει τον τίτλο ενός από τα πιο μεγάλα ντέρμπι στην Ελλάδα. Ας δούμε όμως πέντε λόγους που οι Πειραιώτες θέλουν το ματς αυτό.

1. ΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑ: Σε αυτήν την φάση του πρωταθλήματος δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών. Ο Ολυμπιακός επιζητά να διατηρηθεί στην πρώτη θέση έστω και οριακά πάνω από τον ΠΑΟΚ και έτσι το τρίποντο είναι μονόδρομος. Άλλωστε η κατάκτηση του πρωταθλήματος εξακολουθεί να είναι ο πιο μεγάλος στόχος του.

2. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός ως Οργανισμός έχει ισχυρό κίνητρο και για άλλον λόγο. Η τελευταία του νίκη εκτός έδρας με την ΑΕΚ ήταν στις 11-11-2012 και το 0-4 με 2 γκολ του Μήτρογλου και από 1 τέρμα των Αμπντούν και Φουστέρ.

3. ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ: Ο Ολυμπιακός και ψυχολογικά και αγωνιστικά έχει ανάγκη να δείξει χαρακτήρα και μέταλλο πρωταθλητή και να ξεπεράσει απουσίες όπως του Σεμέδο ή το θεμα του Ποντένσε που είναι να κλείσει και τυπικά στη Γουλβς. Ειδικά σε τέτοιο μεγάλο παιχνίδι οφείλει να έχει τέτοια στοιχεία. Προφανώς βέβαια θα στηριχθεί ιδιαίτερα σε βαριά χαρτιά του, όπως τους Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά και φυσικά τον Ελ Αραμπί. Ή ακόμα και παίκτες που ξέρουν καλά από ελληνικά ντέρμπι όπως οι Αβραάμ και Ομάρ Ελαμπντελαουί.

4. ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΓΚΑ: Ο Ολυμπιακός μετά από 20 αγώνες στο πρωτάθλημα παραμένει αήττητος με 15 νίκες και 5 ισοπαλίες ενώ έχει 42 γκολ υπέρ και μόλις 8 κατά. Οι ερυθρόλευκοι μετά και το διπλό με τον ΟΦΗ θέλουν να συνεχίσουν αυτό το αήττητο στην κατηγορία και για την εκπλήρωση των στόχων της ομάδας και για τον κόσμο τους.

5. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ: Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει νικήσει την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, όμως τα ντέρμπι και γενικά τα μεγάλα ματς πάντα έχουν απαιτήσεις. Και για τον Πέδρο Μαρτίνς υπάρχει μεγάλο κίνητρο να πάρει αυτό το ματς.

 

Τελευταία Νέα