Η γιαγιά Μαρία με ελληνικές ρίζες, ζει για την Αρσεναλ!

Κώστας Ζάλιαρης
Η γιαγιά Μαρία με ελληνικές ρίζες, ζει για την Αρσεναλ!

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για την Μαρία Πετρή, την ελληνικής καταγωγής οπαδό της Άρσεναλ που πέρα από την οικογένειά της, δεν αγάπησε ποτέ τίποτα άλλο περισσότερο από την ομάδα της και το ποδόσφαιρο!

Η συγκεκριμένη γιαγιά, αν και στους κύκλους των οπαδών των «κανονιέρηδων» και φυσικά στο κλαμπ του Λονδίνου είναι πασίγνωστη, κατάφερε να γίνει ένα από τα πρόσωπα του πρόσφατου ντέρμπι με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Από τη μια, οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα με αριθμητικό μειονέκτημα από το 26ο λεπτό λόγω της αποβολής του Νταβίντ Λουίζ έβγαλαν ψυχή και χαρακτήρα για να ισοφαρίσουν δυο φορές και να φύγουν από την έδρα των «μπλε» με το ανέλπιστο 2-2 που διαμορφώθηκε από τα γκολ των Μαρτινέλι και Μπεγερίν.

Από την άλλη, αυτή η τρομερά χαμογελαστή κυρία, τυλιγμένη με το κασκόλ και καλά ντυμένη για ν' αντέξει το κρύο, να χαίρεται για την ομάδα της και να βγάζει φωτογραφίες με... παλιά μηχανή, γυρίζοντας με το χέρι το φιλμ! Σε τέτοια ηλικία, μέσα στο κρύο, ανάμεσα σε άλλους που πανηγύριζαν έξαλλα, μια τέτοια γυναίκα, τέτοιας ηλικίας, να το χαίρεται με την καρδιά της, δίχως κινητά, selfies και οτιδήποτε άλλο της σύγχρονης εποχής. Μονάχα με τη μηχανή της...

Αυτή η κυρία, λοιπόν, είναι η 80χρονη Μαρία Πετρή, ελληνικής καταγωγής Αγγλίδα, που αγάπησε την Άρσεναλ περισσότερο από κάθε άνδρα, αφού δεν παντρεύτηκε ποτέ και αφοσιώθηκε στο ποδόσφαιρο και τον σύλλογο τον οποίο λάτρευε και λατρεύει να παρακολουθεί!

Πέρα από τα πρόσωπα της οικογένειάς της και την ομάδα, δεν έχει αγαπήσει τίποτε άλλο περισσότερο και δηλώνει περήφανη που έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή να πηγαίνει σε όλα τα ματς των «κανονιέρηδων», τόσο εντός έδρας όσο και στις εξορμήσεις μακριά από το «Έμιρεϊτς». Πηγαίνει και σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ, είναι πιστή και στο τμήμα κ-23 αλλά και τις γυναίκες του συλλόγου!

Μεγαλωμένη από Έλληνες γονείς με τρόπο σκέψης μιας άλλης, παραδοσιακής και αρκετά αναχρονιστικής εποχής, άκουγε συνεχώς από τη μητέρα της πως «το ποδόσφαιρο δεν είναι για γυναίκες. Πάψε ν' ασχολείσαι με αυτό».

Εκείνη, περίμενε πως και πως να πάει στο Πανεπιστήμιο και όταν βρέθηκε εκεί, έχοντας κανονίσει για τις σπουδές της στο Λονδίνο τη δεκαετία του '60, άρχισε να δένεται τρομερά με την Άρσεναλ και να την ακολουθεί παντού.

Και να φανταστεί κανείς πως έχει αποκαλύψει, μιλώντας στην Telegraph πριν από μερικούς μήνες, ότι όλα ξεκίνησαν από κάποιες μέρες που έπλενε τα πιάτα στο σπίτι της, στη δεκαετία του '50, όταν ακόμα ήταν 10-11 ετών και άκουγε για την Άρσεναλ στο ραδιόφωνο!

Εν έτει 2020, έχει γεμίσει το σπίτι της με πράγματα από την ομάδα, φανέλες, αναμνηστικά, match programmes, οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με το κλαμπ και δεν μπορεί να θυμηθεί σε πόσες χιλιάδες αναμετρήσεις έχει στηρίξει δια ζώσης τα αγαπημένα της τμήματα των «κανονιέρηδων».

Στα παιχνίδια της γυναικείας ομάδας αισθάνθηκε πιο άνετα να πηγαίνει τακτικά όταν «έφυγε» η μητέρα της, από το 2006 κι έπειτα, αφού, ακόμα ηχούσαν στ' αυτιά της όσα της έλεγε όταν ήταν μικρή. Κατά κάποιο τρόπο της έβγαινε ο σεβασμός προς την κουβέντα που είχε ακούσει και έτσι δεν πήγαινε να δει τις γυναίκες με τη συχνότητα που το κάνει τώρα. Πλέον, είναι η πιο γνωστή ανάμεσά τους και τα κορίτσια της Άρσεναλ τη λατρεύουν.

Είναι λογικό στην πάροδο των ετών και ούσα παρούσα στην εξέδρα, να έχει αποτελέσει και στόχο σεξιστών ή να έχει ακούσει τα γνωστά όπως «πήγαινε στην κουζίνα σου, μη φωνάζεις εσύ» και άλλα πολλά. Σ' εκείνη τη συνέντευξη στην Telegraph είχε αναφέρει πως πάντοτε απαντούσε σε όσους επέλεγαν αυτό τον τρόπο για να της επιβληθούν και απλά τους ξεκαθάριζε πως «δεν θα με κάνετε να σωπάσω».

Είχε βάλει στόχο να βοηθήσει όσο και με όποιον τρόπο εκείνη μπορούσε, στην βελτίωση του γυναικείου ποδοσφαίρου, για το οποίο πλέον είναι τρομερά χαρούμενη βλέποντας αρκετές χιλιάδες οπαδών να παρακολουθούν τα ματς. Μιλάει ελληνικά, ιταλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά και έχει δουλέψει ως δασκάλα.

Όσο για την φωτογραφική μηχανή που κρατούσε στα χέρια της για να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες να θυμάται, έχοντας να πάει να εμφανίσει το φιλμ, είναι μια αποτύπωση της προσπάθειάς της να μη ... χαθεί στις τρελές ταχύτητες της ζωής αυτή την εποχή. «Δεν ξέρω πως να γράψω γιατί όλοι έχουν e-mails και ιστοσελίδες. Εγώ δεν έχω τίποτα. Επέλεξα και προσπαθώ να μην παρασυρθώ από τον 21ο αιώνα» δηλώνει...

 

Τελευταία Νέα