Ολυμπιακός: Βαλβέρδε ο αναμορφωτής του και οι υπόλοιποι της 10ετίας! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Βαλβέρδε ο αναμορφωτής του και οι υπόλοιποι της 10ετίας! (poll)

bet365

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ο προπονητής που το 2010-2011 επανέφερε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση των τίτλων με ωραίο ποδόσφαιρο και για πολλούς θεωρείται ο κορυφαίος της δεκαετίας που πέρασε. Εσείς συμφωνείτε; Πάρτε μέρος στην ψηφοφορία του Weekend!

Το «Μυρμήγκι» στην 2η θητεία του στον Ολυμπιακό από το 2010 έως το 2012 πήρε μια ομάδα που ήταν στα πρόθυρα της αγωνιστικής διάλυσης, την έκανε ξανά πρωταθλήτρια και έπαιξε κομβικότατο ρόλο στο να ξανακάνει ο πειραϊκός σύλλογος το επτά στα επτά στα πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει πάρει τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα στον Ολυμπιακό για να φτάσει μετά στο επίπεδο να προπονεί την Μπαρτσελόνα και να κατακτά τίτλους μαζί της, παρά την έντονη αμφισβήτηση που βιώνει τα τελευταία 24ωρα. Φυσικά είχε και καλούς παίκτες και έφτιαξε ένα σύνολο που απέδιδε καλή μπάλα και έπαιρνε αποτελέσματα και στην Ευρώπη.

Πολύ σοβαρές και αξιοσημείωτες περιπτώσεις μετά είναι ο Ισπανός Μίτσελ που ήταν μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα, πήρε μεγάλα αποτελέσματα στο Champions League και ο Ολυμπιακός μαζί του έπαιξε καλή μπάλα, ο Πορτογάλος Μάρκο Σίλβα - που πήρε τίτλο και έκανε ρεκόρ και αγαπήθηκε αρκετά από τον κόσμο αν και δεν ξεκίνησε καν την 2η χρονιά του, αποχωρώντας από την προετοιμασία - ενώ σοβαρά δείγματα βελτίωσης στην ομάδα αν και δεν πήρε ακόμα εγχώριο τίτλο παρουσίασε ο νυν κόουτς Πέδρο Μαρτίνς.

Φυσικά πρέπει να γίνει μνεία στον Λεονάρντο Ζαρντίμ αν και δεν τελείωσε την χρονιά ενώ ο Μπέντο ανέδειξε παίκτες από την Ακαδημία όπως ο Ρέτσος, ο Μανθάτης και ο Ανδρούτσος. Από ελληνικής πλευράς ο Τάκης Λεμονής ως υπηρεσιακός τεχνικός πήρε πρωτάθλημα και βγήκε πρωταθλητής χειμώνα. Πιο κάτω μπορείτε να ψηφίσετε στο poll και στην Gallery δείτε σε πινακάκι του Transfermarkt όλες τις αλλαγές τεχνικών από το 2010 και μετά.

 

Τελευταία Νέα