Η άλλη ζωή του Χρήστου Βολικάκη

Αντώνης Πατσούρας
Η άλλη ζωή του Χρήστου Βολικάκη

bet365

Το G-Weekend παρουσιάζει την άγνωστη ζωή του παγκόσμιου πρωταθλητή της ποδηλασίας, Χρήστου Βολικάκη.

Ένας από τους αθλητές που έλαμψαν μέσα στο 2019 και εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα στα διεθνή... φόρα ήταν ο Χρήστος Βολικάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής της ποδηλασίας πίστας είναι έτοιμος για την 4η του Ολυμπιακή συμμετοχή στο Τόκιο, τον Ιούλιο του 2020 και θέλει όχι μόνο ν' αγωνιστεί αλλά και να επιστρέψει με μετάλλιο στην χώρα του.

Το G-Weekend ρίχνει ... φως στη ζωή του παγκόσμιου πρωταθλητή της ποδηλασίας. Τα μετάλλια του και οι διακρίσεις του είναι γνωστές σ' όλους και αξίζει να "ψάξουμε" και τη ζωή του Βολιώτη αθλητή.

Εκεί ξεκίνησαν όλα...

Γεννήθηκε το 1988, στην Αγία Παρασκευή, μια συνοικία στον Άνω Βόλο. Μια περιοχή καταπράσινη που μοιάζει με ... παράδεισος.

Σε μικρή ηλικία έπαιζε μπάσκετ αλλά και βόλεϊ, παρά την γκρίνια της μαμάς που ήθελε να είναι επιμελής στα μαθήματα του, ενώ θα τον έβλεπες κανείς εκείνα τα χρόνια μέσα και σε μια πίστα καρτ! Εκεί έμαθε να οδηγεί με ασφάλεια.

Έχει δυο αδέλφια. Τον Ζαφείρη και την Ντέμη.

Στα βήματα του μπαμπά...

Ο πατέρας του ήταν σπουδαίος ποδηλάτης στα νιάτα του και διατέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής εφήβων. Αυτό ήταν και το μεγάλο ερέθισμα του Χρήστου αλλά και του αδελφού του Ζαφείρη, επίσης πρωταθλητή της ποδηλασίας, να ασχοληθούν με το άθλημα.

Το επάγγελμα του πατέρα του είναι διακοσμητής εσωτερικών χώρων αλλά η μεγάλη του αγάπη είναι η ποδηλασία. Σήμερα είναι πρόεδρος στο σωματείο Π.Ο Βόλος.

Ο Χρήστος θυμάται ως πρώτο του ποδήλατο ένα με τρεις ρόδες και από μικρός είχε όνειρο να γίνει ποδηλάτης και να εισέλθει στην ομάδα του ΓΣ Βόλου που προπονούσε ο πατέρας του. Τα κατάφερε.

Οι "Απαράδεκτοι" και ο Ιάσονας

Μικρός έβλεπε με πάθος τους "Απαράδεκτους" και το "Εμείς και Εμείς" αλλά λατρεύει τις ταινίες του Κώστα Βουτσά, του Στάθη Ψάλτη και του Σωτήρη Μουστάκα.

Τα καλοκαίρια των παιδικών του χρόνων θυμάται να τα περνάσει στις Αφέτες Μαγνησίας στο Πήλιο, που είναι και ο τόπος καταγωγής του πατέρα του. Είναι ένα μπαλκόνι στη θάλασσα και από εκεί κοντά ξεκίνησε για την εκστρατεία του ο Ιάσονας.

Τα όνειρα που βγαίνουν αληθινά ...

Μεγάλο όνειρο της ζωής του είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο αλλά και η δημιουργία ποδηλατοδρομίου στον Βόλο.

Αγαπημένος του αθλητής είναι ο Chris Hoy αλλά και ο Florian Rousseau.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 θυμάται τον εαυτό του να είναι αθλητής της κατηγορίας των Παίδων και να παρακολουθεί από την κερκίδα τους Λάμπρο Βασιλόπουλο, Γιώργο Χειμωνέτο και Δημήτρη Γεωργαλή να διακρίνονται στους Ολυμπιακούς. Το 2005 αρχίζει την πορεία του με δυο μετάλλια στο παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Βόλος, η Ελπίδα και το παστίτσιο της μαμάς...

Λατρεύει τον Βόλο αφού συνδυάζει βουνό και θάλλασα και έχει και τα περίφημα τσιπουράδικα. Επειδή το τσίπουρο θέλει μεγάλη παρέα θα καλούσε για να το πιουν μαζί τον Αχιλλέα Μπέο, τον Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον Λευτέρη Αυγενάκη και την Ζέτα Μακρή.

Αγαπημένο του φαγητό είναι το παστίτσιο και γλυκό ο χαλβάς. Φυσικά από τα χεράκια της μαμάς.

Είναι ζευγάρι με την όμορφη Ελπίδα και θα ήθελε να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. Δεν αργεί η ώρα... Στην Ελπίδα τον κερδίζουν πολλά στοιχεία του χαρακτήρα της αλλά θα ήθελε να μην είχε φόβο με τα αεροπλάνα και να τον ακολουθούσε σ' όλα του τα ταξίδια.

Ο Γκαίτε και η Βιέννη

Είναι αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και υπηρετεί στο ΑΣΑΕΔ.

Συχνά θα τον ακούσεις να μιλάει για τον Γκαίτε και την δύναμη της θέλησης που τον κάνει να ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες.

Αγαπημένος του προορισμός στο εξωτερικό είναι η Βιέννη. Εκεί πανηγυρίσε την πρώτη του παγκόσμια νίκη.

 

Τελευταία Νέα