Μαρί Φρέντρικσον: Η ζωή μετά τους Roxette και η μάχη με τον καρκίνο! (vids)

Γιάννης Γεωργόπουλος
Η τραγουδίστρια των roxette

bet365

Το G-Weekend γράφει για τη γενναία μάχη με τον καρκίνο που έδωσε για 17 χρόνια η θρυλική τραγουδίστρια των Roxette. Το συγκινητικό μήνυμα για τα παιδιά της και οι παγκόσμιες περιοδείες παρά τα προβλήματα υγείας!

Το 2002, σε ηλικία 44 ετών, η Μαρί Φρέντρικσον διαγνώσθηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο. Υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση και χρειάστηκε τουλάχιστον εφτά χρόνια προκειμένου να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της ακολουθώντας σειρά χημειοθεραπειών. Τότε, οι γιατροί της έδιναν μόλις 20% πιθανότητες για να επιβιώσει...

Το 2009 επέστρεψε στη σκηνή, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα της με τους Roxette. Άντεξε εφτά χρόνια, κάνοντας δύο παγκόσμιες περιοδείες. Το 2011 πέρασε μάλιστα και από την Αθήνα.

«Τι άλλο να κάνω. Να ξαπλώνω και να πεθάνω; Ποτέ δεν θα το έκανα αυτό. Το να τραγουδώ δεν ήταν ποτέ λάθος απόφαση».

Το 2016 έπειτα από συμβουλή των γιατρών εγκατέλειψε την ενεργό δράση, προκειμένου να περάσει με την οικογένεια της, όσα χρόνια της απέμεναν.

«Όταν μου είπε πως δεν μπορεί να το κάνει πλέον, πως δεν μπορεί να ταξιδέψει, να σταθεί όρθια στη σκηνή και πως αδυνατεί να συγκεντρωθεί, έδειξα κατανόηση και της είπα ας ελπίσουμε για το καλύτερο», είχε πει σε συνέντευξη του στο RTL το 2016, ο παρτενέρ της στους Roxette, Περ Γκέσλε.

Η Σουηδέζα τραγουδίστρια των επιτυχιών λόγω των χημειοθεραπειών και των παρενεργειών της ασθένειας της απέκτησε νέα προβλήματα υγείας.

«Τον Αύγουστο του 2003 αποφασίστηκε πως θα πρέπει να υποβληθώ σε τρίτη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί ο κακοήθης όγκος του εγκεφάλου μου. Ήθελαν επίσης να δουν οι γιατροί εάν υπήρχαν ζωντάνα κύτταρα. Μετά από αυτή την επέμβαση απέκτησα σοβαρές επιπλοκές και προβλήματα με τα οποία έμαθα να παλεύω. Σκεφτόμουν συνέχεια τα παιδιά μου. Μια μάνα δεν πρέπει να πεθάνει, αλλά να φροντίζει τα παιδιά της», έγραψε στην αυτοβιογραφία της, η Μαρί Φρέντρικσον.

«Ο καρκίνος νικήθηκε, αλλά σχεδόν τυφλώθηκε από το ένα μάτι. Τα πόδια της χειροτέρεψαν. Δεν μπορεί να περπατάει πλέον και δεν έχει αρκετή δύναμη να ταξιδεύει», είχε πει ο Περ Γκεσλε.

«Είμαι περήφανη και ευγνώμων που επέστρεψα το 2009 μετά την ασθένεια μου. Γύρισα όλο τον κόσμο. Τώρα η περιοδεία έχει ολοκληρωθεί και ευχαριστώ το φανταστικό κοινό που μας υποστήριξε», είχε γράψει η θρυλική τραγουδίστρια.

Η Μαρί Φρέντρικσoν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μαζί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της.

«Όλα αυτά τα χρόνια διασκέδασα πολύ. Γιορτές, γενέθλια, πλατινένιοι δίσκοι. Ήταν φανταστικά. Πήρα μέρος σε πάρτι για την κυκλοφορία των άλμπουμ μας, αλλά και μαζί με τον κόσμο στις συναυλίες μας. Έχοντας κλείσει 60 χρόνια ζωής μπορώ πλέον να ζω ήρεμα σε μια ήσυχη περιοχή μαζί με την οικογένεια μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που γιορτάζω στο φως του ήλιου».

Οι Roxette, εξελίχθηκαν σε μια από τις πιο εμπορικές μπάντες του πλανήτη πουλώντας πάνω από 75 εκατ. άλμπουμ σε όλο τον κόσμο, ενώ τουλάχιστον 19 τραγούδια τους μπήκαν στο Top 40 των UK charts. Η Φρέντρικσον μαζί με τον Γκέσλε τζάμαραν στον γάμο της Πριγκίπισσας της Σουηδίας, Βικτόρια το 2010.

Ουδείς περίμενε μετά την κολοσσιαία καριέρα τον Abba, πως η Σουηδία θα έβγαζε συγκρότημα τέτοιου βεληνεκούς με επιτυχίες όπως τα «The look», «Listen To Your Heart», «It Must Have Been Love» και «Joyride».

Μια ακόμη στιγμή που θεωρείται σταθμός στην πορεία των Roxette συνιστά η συμμετοχή τους στην δημοφιλή χολιγουντιανή ταινία «Pretty Woman» με το κομμάτι «It must have been love».

«To μήνυμα που θέλω να περάσω σε όλους είναι να προσέχει ο ένας τον άλλο. Ξέρω πως είναι να σου γυρίζουν την πλάτη και ελπίζω να δώσω ελπίδα σε όσους την έχουν χάσει».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα