Tο μυθικό 12-12-12 ενός μοναδικού μαραθωνοδρόμου!

Δημήτρης Τομαράς
Tο μυθικό 12-12-12 ενός μοναδικού μαραθωνοδρόμου!

bet365

Ο δρομέας Γιώργος Κακαβάνης αποφάσισε να τρέξει 12 μαραθώνιους σε 12 μήνες και σε 12 χώρες για έναν ιερό σκοπό! Για να μαζέψει χρήματα για το Make-A-Wish, ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Πλέον απομένει ένας ακόμα μαραθώνιος για να κάνει το 12 στα 12!

Ύστερα από ένα αγωνιστικό project της σεζόν 2017-2018 με την συμμετοχή του σε όλους τους δυνατούς μαραθώνιους της Ελλάδας σε μία σεζόν χωρίς να έχει τρέξει στο παρελθόν πουθενά σχεδόν ο Γιώργος Κακαβάνης αποφάσισε να... προκαλέσει τον εαυτό του με ένα νέο μεγάλο προσωπικό challenge. Ο Κακαβάνης επειδή εκτός από το να τρέχει λατρεύει τα ταξίδια αποφάσισε μες στο 2019 να τρέξει σε 12 μαραθώνιους, σε 12 μήνες και σε 12 διαφορετικές χώρες κόσμου!

Έτσι λοιπόν το Ιανουάριο του 2019 έβαλε μπρος για ένα πιο φιλόδοξο αυτήν την φορά project! Ύστερα από εκατοντάδες ώρες αναζήτησης, πολύ σχεδιασμό, αλλαγές και τροποποιήσεις, το πλάνο διαμορφώθηκε ως εξής:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (42 χλμ.)

Ιανουάριος: Μαρακές, Μαρόκο

Φεβρουάριος, Βαλέτα, Μάλτα (αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας)

Μάρτιος: Λεμεσός, Κύπρος

Απρίλιος: Ρώμη, Ιταλία

Μάιος: Λάιντεν, Ολλανδία

Ιούνιος: Λιέγη, Βέλγιο (Beer Marathon)

Ιούλιος: Αγ. Πετρούπολη

Αύγουστος: Ελσίνκι

Σεπτέμβριος: Ρίτσμοντ, Λονδίνο, Αγγλία

Οκτώβριος: Κατοβίτσε, Πολωνία (εμβόλιμος αγώνας στη θέση της Μάλτας!)

Οκτώβριος: Λισαβόνα, Πορτογαλία

Νοέμβριος: Αθήνα, Ελλάδα

Δεκέμβριος: Μάλαγα, Ισπανία

Αυτήν την στιγμή ο Κακαβάνης έχει τρέξει στους 11 μαραθωνίους και του απομένει ένας, της 15ης Δεκεμβρίου στην Ισπανία. Έχει ήδη καταγράψει πίσω του 3.000 χλμ τρεξίματος (σ.σ. τα 462 χλμ. σε 11 μαραθώνιους και σε 11 χώρες) με 22 πτήσεις, 15 μπλούζες, 3 ζευγάρια παπούτσια και φυσικά... εκατοντάδες ώρες τρεξίματος. Η ιστορία αυτή του Κακαβάνη μπορεί να μοιάζει απλή αλλά συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί: ανθρώπινη θέληση, επιμονή, σκληρή δουλειά και ταυτόχρονα κοινωνική αλληλεγγύη και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Άλλωστε ο ίδιος τρέχει αυτούς τους μαραθώνιους στο εξωτερικό προκειμένου να μαζέψει χρήματα για το Make-A-Wish, ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες.

Όπως εξηγεί και ο ίδιος ο λόγος που δημοσιοποίησε αυτήν του την δράση είναι:

α) για να εμπνευστεί περισσότερος κόσμος είτε να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει έξω να απολαύσει όλα τα οφέλη που προσφέρει το τρέξιμο, είτε να συνειδητοποιήσει ότι όλα όσα θα ήθελε είναι εφικτά με τη δύναμη της θέλησης. Αν καταφέρει εκείνος να ολοκληρώσει αυτό το project που δεν θεωρεί τον εαυτό του ούτε καν ερασιτέχνη αθλητή, μπορεί να φανταστούν όλοι το τι μπορούν να πετύχουν αρκεί να... «βάλουμε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο», δηλαδή πρώτα να τα ονειρευτούμε, μετά να τα πάρουμε απόφαση και στην συνεχεία να ξεκινήσουμε την υλοποίησή τους.

β) να συνδυάσει όλη αυτήν την προσπάθεια ενός έτους με την χρηματοδότηση ενός ιδρύματος. Στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο. Όπως τονίζει ο ίδιος ο Κακαβάνης «ας το κάνουμε πράξη κι εμείς και ας βοηθήσουμε να σκορπίσουμε χαμόγελα σε παιδιά με σοβαρές ασθένειες που το έχουν ανάγκη ίσως όσο άλλος κανείς».

- Εδώ θα βρείτε την σελίδα του στο Facebook, εδώ την σελίδα για το Make A Wish και εδώ το επίσημο site του που έχει και αστεία βιντεάκια. Η βασική φωτογραφία είναι από το Facebook του Έλληνα δρομέα.

 

Τελευταία Νέα