Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Τα 5 «ερυθρόλευκα» κλειδιά του ντέρμπι! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Τα 5 «ερυθρόλευκα» κλειδιά του ντέρμπι! (poll)

bet365

Το G-Weekend στέκεται σε πέντε βασικά κλειδιά της αναμέτρησης των Πειραιωτών με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, που είναι ματς must win!

Ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 με τον Πανιώνιο και την ήττα στην Αγγλία από την Τότεναμ με 4-2 έχει μπροστά του έναν... τελικό, το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Το G-Weekend στέκεται σε πέντε άξονες ή εάν θέλετε πέντε κλειδιά που μπορούν να κρίνουν την έκβαση του αγώνα:

1. ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ... ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΥΣΙ: Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα παιχνίδι που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει. Το θέλει αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ και για να μείνει πρώτος στη βαθμολογία της Super League 1 αλλά και για να πάρει τη... ρεβάνς του από τις δύο περσινές ήττες με τον Δικέφαλο του Βορρά σε Καραϊσκάκη και Τούμπα. Ειδικά η ήττα στο φαληρικό γήπεδο και το πως είχε έρθει παρά την καθολική υπεροχή των ερυθρόλευκων τότε.

2. Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΔΡΑ ΚΑΙ Η... ΔΙΨΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΙΚΗ: Το να παίζει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη είναι πάντα κάτι που του δίνει έξτρα bonus. Η έδρα, το κλίμα και το γήπεδο που θα είναι κατάμεστο θα δώσει μεγάλη ώθηση και θα έχει σημαίνοντα ρόλο στο ματς. Εκτός από την ομάδα και ο κόσμος θέλει πολύ το ντέρμπι αυτό με τον ΠΑΟΚ.

3. Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΠΙΠΟΛΑΙΩΝ ΛΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ & ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: Εάν πάρουμε ως παράδειγμα τα δύο πρόσφατα ματς με Πανιώνιο και Τότεναμ (σ.σ. ειδικά με τους Άγγλους) ο Ολυμπιακός έκανε σημαντικά λάθη στα μετόπισθεν και δεν ήταν μόνο το τσαφ του Μεριά στο Λονδίνο. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι απαγορεύονται τα λάθη επιπολαιότητας, η αδράνεια και οι λανθασμένες αντιδράσεις στην άμυνα και στην κάλυψη χώρων.

4. Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ & ΤΟ... ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ: Σημαντικό μέρος του παιχνιδιού του Ολυμπιακού περνάει από τα άκρα. Είναι εξαιρετικά σπουδαίο σε αυτό το παιχνίδι τα άκρα του σε άμυνα και επίθεση αλλά και στο τακτικό κομμάτι να λειτουργήσουν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Να υπάρχουν σωστές αλληλοκαλύψεις, καλά ντουμπλαρίσματα στους αντιπάλους αλλά και σωστά ανεβάσματα με πλαγιοκοπήσεις και καλές μπαλιές. Επίσης στον αμυντικό τομέα θα έχει σημασία να κλείσουν σωστά οι παίκτες του Ολυμπιακού τον Βιεϊρίνια, που μαζί με τους Μπίσεσβαρ και Μίσιτς είναι βασικά ατού του ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος όμως είναι το πλέον βασικό... όπλο των αντιπάλων του Ολυμπιακού.

5. ΟΙ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ (ΚΑΙ) ΤΟΥ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Ο Ολυμπιακός φέτος σκοράρει αρκετά από στατικές φάσεις (σ.σ. κόρνερ και φάουλ κυρίως). Τα στημένα δε του Βαλμπουενά είναι αρκετές φορές πολύ επικίνδυνα και είτε βγάζουν φάσεις για γκολ είτε οδηγούν σε γκολ. Εκτός από αυτό ρόλο - κλειδί θα έχει η κατάσταση του Ελ Αραμπί, του κορυφαίου σκόρερ του Ολυμπιακού.

 

Τελευταία Νέα