Το... ξένο ΟΑΚΑ για την Εθνική Ελλάδος (pic & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Το... ξένο ΟΑΚΑ για την Εθνική Ελλάδος (pic & poll)

bet365

Η επιλογή της ΕΠΟ να έχει ως έδρα το ΟΑΚΑ δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα πετυχημένη, όπως αποτυπώνεται και σε θέμα αριθμών και προσέλευσης.

Σαν το «γεφύρι της Άρτας» έχει καταντήσει το θέμα της έδρας της Εθνικής. Ελλείψει άλλων επιλογών και από την στιγμή που η ΕΠΟ επέλεξε να αφήσει το Καραϊσκάκη - το οποίο παραδοσιακά γέμιζε ή είχε γενικά αρκετό κόσμο στα ματς της Εθνικής και το προτιμούσαν παίκτες και τεχνικό team γιατί ήταν και πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο - πήγε στο ΟΑΚΑ. Το κρύο και... αφιλόξενο ΟΑΚΑ που με εξαίρεση το παιχνίδι με την Ιταλία που είχε σχεδόν 20.000 κόσμο στα υπόλοιπα ματς η προσέλευση ήταν από κακή έως και απογοητευτική.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΠΟ λοιπόν οι φίλαθλοι στα ματς των προκριματικών της Ελλάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας έχουν ως εξής:

08/06 Gre-Ita: 19.786

11/06 Gre-Arm: 7.011

08/09 Gre-Liht: 3.446

15/10 Gre-Bih: 4.512

18/11 Gre-Fin: 5.443

Μπορείτε να δείτε πιο κάτω σε πινακάκι του Transfermarkt τα ματς της Εθνικής στα προκριματικά (σ.σ. σε ορισμένα αναφέρεται και προσέλευση):

Εάν δούμε τους παραπάνω αριθμούς εκτός από το παιχνίδι με την Ιταλία η προσέλευση στα άλλα ματς ο αριθμός των φιλάθλων είναι μικρός. Μάλιστα οι 3.446 με Λιχτενστάιν και οι 4.512 φίλαθλοι με Βοσνία είναι δεδομένα από τις χειρότερες επιδόσεις ever. Σε αυτό συνετέλεσαν τέσσερις βασικοί παράγοντες:

- Η εικόνα και η πορεία της Εθνικής και το γεγονός ότι είχε μείνει σχετικά νωρίς εκτός της διεκδίκησης της πρόκρισης. Αποθάρρυνε αρκετό κόσμο από το να πάει στο γήπεδο ακόμα και προς το τέλος που πήγαινε καλά, βελτιώθηκε και κέρδιζε.

- Οι επιλογές της ΕΠΟ σε προπονητές και οι εξελίξεις σχετικά με διεθνείς - αποχωρήσεις και άλλα θέματα.

- Το ενδιαφέρον των αναμετρήσεων. Ειδικά τα τελευταία εντός έδρας ματς της Εθνικής δεν είχαν καν βαθμολογικό αντίκρισμα.

- Το γεγονός πως το ΟΑΚΑ - εκτός απ' ότι δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο - δεν είναι κοντά ούτε καν στο κέντρο της Αθήνας και δεν εξυπηρετεί αρκετό κόσμο.

- Πιο κάτω ψηφίστε στο σχετικό poll.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα