Τσιτσιπάς: Εκεί που ταξίδεψα μέσα στο 2019! (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Τσιτσιπάς: Εκεί που ταξίδεψα μέσα στο 2019! (vids)

bet365

Το G-Weekend σας ταξιδεύει στις πόλεις όπου αγωνίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να φτάσει στον θρίαμβο του Λονδίνου.

Τέσσερις ήπειροι, δεκάδες χώρες, πρωτεύουσες και πόλεις. Τουρνουά μεγάλα και μικρά, χαρές και απογοητεύσεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να φτάσει το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου να κερδίσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του στο Λονδίνο ταξίδεψε πολύ, έπαιξε περισσότερο και γνώρισε νέους πολιτισμούς και νέους ανθρώπους.

Το G-Weekend σας παρουσιάζει την πορεία στο χάρτη του Έλληνα τενίστα μέσα στο 2019!

Στην ήπειρο των καγκουρό

Η σεζόν για το τένις αρχίζει παραδοσιακά από την Ωκεανία. Οι καλύτεροι τενίστες ταξιδεύουν τον πρώτο μήνα κάθε έτους κυρίως στην Αυστραλία για να συγκεντρώσουν τους πρώτους βαθμούς τους αλλά και να κερδίσουν τα πρώτα τρόπαια.

Ο Στέφανος αρχίζει την pro tour σεζόν από το Περθ και το Hopman Cup όπου παίζει μαζί με την Μαρία Σάκκαρη απέναντι στη Σερένα και στον Φέντερερ. Είμαστε στις τελευταίες ημέρες του 2018 και στις πρώτες του 2019 και ο Στέφανος με την Μαρία ξεναγούνται σε ζωολογικό πάρκο της πόλης και οι φωτογραφίες τους γίνονται... ανάρπαστες.

Ακολουθεί το ταξίδι στην πόλη με την φημισμένη όπερα, το Σίδνεϊ, η είσοδος στα προημιτελικά με τον 20χρόνο τενίστα να δείχνει ότι είναι σε τρομερή κατάσταση.

Εκεί που υπάρχει Ελλάδα

Η Μελβούρνη είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις στον κόσμο. Όχι, στην Αυστραλία ανήκει αλλά οι Έλληνες ομογενείς είναι εκατοντάδες χιλιάδες και στηρίζουν τον Στέφανο και τη Μαρία στους αγώνες τους.

Το ταξίδι στη Μελβούρνη είχε συναντήσεις με τους ομογενείς, είχε το νέο σουβλάκι προς τιμή του Τσιτσιπά και η γνωριμία με μια... πόλη που δεν είχε συναντήσει ξανά.

Προφανώς θα είχε ακούσει ιστορίες από τον Μάρκο Παγδατή ο οποίος το 2006 είχε παίξει στον τελικό του AO με τον Φέντερερ αλλά δεν φανταζόταν πως μ' αυτό το φανταστικό ελληνικό κοινό θα έφτανε η ώρα να κερδίσει εκεί τον Ελβετό και να φτάσει έως τα ημιτελικά!

Βαλκάνια και... Παπαδιαμάντης

Ο Τσιτσιπάς επιστρέφει θριαμβευτής από την Αυστραλία για να παίξει ως Νο1 στη Σόφια της Βουλγαρίας. Δεν τα πάει όπως θα ήθελε και λόγω κούρασης ενώ περνάει και από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας για να φτάσει στη Μασσαλία.

Ίσως να είχε διαβάσει την "Μετανάστις" του Παπαδιαμάντη και την ιστορία της Μαρίνας, ίσως για την ίδρυση της Μασσαλίας από τους Φωκαείς αλλά σίγουρα θα είχε μάθει για να φημισμένα σαπούνια του λιμανιού της Γαλλίας.

Ο Στέφανος άφησε το... άρωμα στην πόλη αφού κέρδισε το τουρνουά της για πρώτη φορά! Είναι ο δεύτερος τίτλος καριέρας.

Στο Ντουμπάι για την... στέψη

Από τη Μασσαλία στα ΗΑΕ και στο Ντουμπάι. Παίζει με ποιότητα και πάθος στο δημοφιλές τουρνουά που προσφέρει πολλά πετροδόλαρα και φτάνει στον τελικό.

Είναι εκεί στη "στέψη" του Φέντερερ. Σεϊχης με 100 τίτλους.

Υπάρχουν Σπαρτιάτες στις ΗΠΑ

Το tour έχει στο πρόγραμμα 2 Masters στις ΗΠΑ. Πρώτα στην Καλιφόρνια και μετά στο Μαϊάμι.

Εκεί στο Holywood συναντά έναν ήρωα του. Όχι ήρωα ... καρτούν αλλά του τένις. Είναι ο Αμερικανός με καταγωγή από την Σπάρτη, μύθος του τένις Πιτ Σάμπρας.

Δεν φτάνει μακριά στο Indian Wells και ταξιδεύει στην Φλόριντα εκεί κοντά στην Κούβα, όπου παράγουν το ρούμι, ένα ποτό διαδεδομένο στην εποχή που ο πατέρας Απόστολος, ήταν νεαρός.

Στο Μαϊάμι φτάνει στους "16" αλλά δεν είναι αυτό που θέλει.

«Πρόγευμα» σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη

Μέσα στον Απρίλιο ταξιδεύει για το Μόντε Κάρλο για να ξεκινήσει τη χωμάτινη σεζόν. Φεύγει από την πόλη που μένει μόνιμα για να βρεθεί στο λιμάνι της Βαρκελώνης.

Εκεί στην πόλη με το τεράστιο άγαλμα του Κολόμβου στο λιμάνι, την Las Ramblas, τα τάπας... Εκεί όπου δεν είχε γεννηθεί ακόμη όταν η Βούλα Πατουλίδου κέρδιζε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 και είχε φωνάξει "Για την Ελλάδα ρε γαμώτο", εκεί στην πόλη που ο Ράφα Ναδάλ σπούδασε το τένις.

Στην πρώτη του παρουσία του 2018, φτάνει στον τελικό για να παίξει με τον Ναδάλ, αλλά φέτος "ταξιδεύει" έως τον τρίτο γύρο.

Καρπούζια, F-1 και Σάντος

Ο Τσιτσιπάς θα περάσει τα σύνορα για να φτάσει σε μια πόλη της Πορτογαλίας, το Εστορίλ. Από εκεί έκλει την καταγωγή του ο δικός μας Πορτογάλος Φερνάντο Σάντος, εκεί οι αγρότες κόβουν υπέροχα καρπούζια και εκεί κάποτε διεξάγονταν αγώνας για το πρωτάθλημα της F-1!

Την 5η ημέρα του 5ου μήνα του έτους γράφει ιστορία. Κερδίζει Ουρουγουανό στον τελικό, κερδίζει το τρόπαιο και θα δεχτεί και τις ευχές του άλλοτε ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδος και πρωταθλητή Ευρώπης με την Πορτογαλία.

"Ταυρομάχος" στη Μαδρίτη

Επόμενος σταθμός της πορείας του είναι η πρωτεύουσα της Ισπανίας, η Μαδρίτη. Η έδρα της Ρεάλ της αγαπημένης ομάδας του Ναδάλ, η πόλη του Φράνκο. Ο Τσιτσιπάς αν και οι ταυρομαχίες έχουν απαγορευτεί στην πόλη μεταμορφώθηκε σε ... ταύρο και "πληγώθηκε" παρά μόνο στο φινάλε από έναν πολύ ικανό ματαδόρ, τον Τζόκοβιτς.

Είχε προλάβει όμως να... προκαλέσει βαθύ τραύμα στον Ράφα Ναδάλ και να τον αποκλείσει στον ημιτελικό στο "Μανόλο Σαντάνα".

Διέβη το Ρουβίκωνα

Ο Έλληνας συνεχίζει στην "Αιώνια Πόλη", τη Ρώμη. Στο επόμενο Masters είναι και πάλι σπουδαίος αλλά θα διαβεί το... Ρουβίκωνα και θα πέσει πάνω στον "πληγωμένο" Ναδάλ ο οποίος θα τον αποκλείσει στον ημιτελικό και θα φτάσει έως και την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι βόλτες στη Ρώμη είναι υπέροχες, ειδικά τον μήνα Απρίλιο. Ο Στέφανος απολαμβάνει τον ήλιο και την αίγλη της και φεύγει για το Παρίσι.

Ερωτική... απογοήτευση

Το Roland Garros περιμένει τον Τσιτσιπά. Ο ημιφιναλίστ του Australian Open θα ταξιδέψει με αξιώσεις στο Παρίσι μετά και από μια θαυμάσια χωμάτινη περίοδο.

Στην πόλη του έρωτα, θα νιώσει την πρώτη μεγάλη απογοήτευση της καριέρας του, όταν μετά από 5 ώρες θα χάσει στον πόντο από τον Βαβρίνκα.

Η ήττα θα του στοιχίσει αλλά θα ταξιδέψει ξανά τον Οκτώβριο στην πόλη όπου δεσπόζει ο Πύργος του Άϊφελ και την ... διαπερνά ο Σηκουάνας.

Θα γυρίσει για το Masters και θα τα πάει περίφημα αλλά δεν θα μπορέσει να κερδίσει 2 φορές στην ίδια εβδομάδα το Νο1, Νόβακ Τζόκοβιτς, και θα μείνει εκτός τετράδας.

Το αγαπημένο του Λονδίνο

Ο Στέφανος θα περάσει την... Μάγχη για να φτάσει στο Λονδίνο αφού επισκέφτηκε για 2η φορά την Ολλανδία. Στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου θα συμμετάσχει στο θρυλικό τουρνουά στο Queen's Club και μετά στο αρχαιότερο τουρνουά του κόσμου, το Wimbledon.

Δεν είναι σε καλή κατάσταση και θα μείνει εκτός από τον 1ο γύρο! Δεν διασκεδάζει το τένις. Είναι φανερό. Ο πεισματάρης Στέφανος επιστρέφει όμως τον Νοέμβριο για να κάνει μια βόλτα στον Τάμεση, για να βγάλει φωτογραφίες στους θρυλικούς κόκκινους θαλάμους αλλά και για τελειώσει μια δουλειά.

Στην O2 Arena θα γράψει ιστορία. Κερδίζοντας τον Τιμ στον τελικό κατακτά το ATP Finals. Το "Μπιγκ Μπεν" χτυπά ελληνικά...

Αμέρικα, Αμέρικα

Το ταξίδι θα συνεχιστεί στην Αμερική. Στις αρχές Αυγούστου ενώ έχει αποφασίσει να είναι ζευγάρι στο διπλό με τον Νικ Κύργιο φτάνει στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ και στο τουρνουά της να παίξει ημιτελικό μαζί του και να αποκλειστεί...

Υπάρχει χρόνος για βόλτες στην Ουάσινγκτον και για φωτογραφίες έξω από τον Λευκό Οίκο.

Μετά μαζί με τον Κύργιο και τον ... άσπονδο φίλο του τον Μεντβέντεφ θα μεταβούν με τσάρτερ στον Καναδά και στο Μόντρεαλ για το Rogers Cup!

Τα γενέθλια του πλησιάζουν και δεν έχει ξεχάσει πως το 2018 τα γιόρτασε παίζοντας τελικό με τον Ναδάλ στην πρώτη τεράστια εβδομάδα της καριέρας του.

Μένει εκτός από τον 2ο γύρο ενώ θα αποκλειστεί νωρίς και στο Σινσινάτι.

Ταξίδι στη Νέα Υόρκη, στην οποία θα ήθελε να έχει ένα σπίτι, και συμμετοχή στο US Open. Ένας Ρώσος του στερεί το δικαίωμα να φτάσει στον 2ο γύρο αλλά του επιτρέπει να την γνωρίσει καλύτερα.

Πίνοντας σαμπάνια στη Γενεύη

Στη Γενεύη στην πόλη όπου όλα δουλεύουν... ρολόι ο Τσιτσιπάς θα έχει μια μοναδική εμπειρία. Τον έχουν επιλέξει στην ομάδα της Ευρώπης για το Laver Cup και μαζί με τον Ναδάλ, τον Φέντερερ και τα άλλα παιδιά θα κερδίσει το τρόπαιο και θα πιει σαμπάνια στην κούπα.

Είχε προηγηθεί ένα ταξίδι στην Αθήνα για το Davis Cup και το ελληνικό κοινό με πρώτο τον πρωθυπουργό της χώρας είχε την ευκαιρία να τον απολαύσει δια ζώσης στο Τατόϊ.

Απαγορευμένη πόλη

Ο Τσιτσιπάς θα ταξιδέψει στα βάθη της Ασίας. Στο Ζουχάι της Κίνας θα τον ενοχλήσει η υγρασία και θα αποσυρθεί αλλά αφού την συνήθισε θα φτάσει στο Πεκίνο.

Εκεί κοντά στην "Απαγορευμένη Πόλη", και στην Τιέν αν Μεν, θα φτάσει στον τελικό και θα χάσει όμως από τον Τιμ.

Στα νότια στο σπουδαίο λιμάνι της, τη Σανγκάη, που θα τον μαγέψει και θα φτιάξει και ένα σπουδαίο video για την συλλογή του, θα κερδίσει πρώτη φορά το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Τζόκοβιτς.

Στο πάρτι του Βασιλιά

Ο Στέφανος είναι πάλι στην Ευρώπη και πριν φτάσει στο Παρίσι και στο Λονδίνο για το μοναδικό ATP Finals παίζει στο τουρνουά της Βασιλείας.

Στην πόλη που γέννησε τον Ρότζερ Φέντερερ χάνει από εκείνον στον ημιτελικό και δεν του κόβει έτσι το δρόμο προς τον τίτλο!

O Φέντερερ κερνάει πίτσες και όχι σοκολάτες αλλά ο Τσιτσιπάς είναι ήδη στο Παρίσι...

 

Τελευταία Νέα