Τα παιδιά φώναζαν το όνομά του κι ένιωθε σαν... Θεος!

Δημήτρης Τομαράς
Τα παιδιά φώναζαν το όνομά του κι ένιωθε σαν... Θεος!

bet365

Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας των Παίδων, Τάσος Θέος - η οποία πήρε τεράστια νίκη - πρόκριση επί της Γερμανίας και θα είναι στον γύρο Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος - μιλάει στο G-Weekend για την επιτυχία αυτή, τον Φαν'τ Σιπ κα την συνεργασία με την μεγάλη Εθνική και την συνέχεια.

Ήταν μία μεγάλη και εμφατική πρόκριση αυτή που πέτυχε η Εθνική ομάδα Παίδων στον γύρο elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η οποία έκλεισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της με ακόμα μία νίκη, αυτή τη φορά επί ενός μεγαθηρίου, της Γερμανίας (2-0). Μία ιστορική και μεγάλη νίκη.

Μετά τις επικρατήσεις επί του Αζερμπαϊτζάν (6-1) και του Καζακστάν (5-1), η ομάδα του Τάσου Θέου κατάφερε να πετύχει το απόλυτο απέναντι στην Γερμανία με δύο γκολ του Κούτσια στο 65’ και στο 84’ στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου. Για την ιστορία οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν οι εξής:

Ελλάδα: Ψιμόπουλος, Καραμάνης, Ηλ. Χριστόπουλος, Κουλιεράκης, Καράκουτης (62’ Συρμής), Τσιόκρης, Απ. Χριστόπουλος (62’ Κούτσιας), Λιάτσος (78’ Καστανάρας), Αντωνάκης (46’ Κίτσος), Κιτσάκης (87’ Ντόη), Σμπώκος.

Γερμανία: Σούλτσε, Σέμιτς, Άντρεσεν, Σούφερ, Άρεϊ-Μπι, Γκέντερ, Λούτκε, Τσαλχάνογλου (74’ Ρόος), Ρέιν, Νετζ, Κραν (66’ Σίεμπ).

Η κλήρωση για τον σχηματισμό των ομίλων της φάσης elite θα διενεργηθεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και οι αγώνες της θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2020. Η τελική φάση θα φιλοξενηθεί στην Εσθονία 21 Μαΐου – 6 Ιουνίου.

Ο Τάσος Θέος ήταν ο πλέον αρμόδιος άνθρωπος να μιλήσει για αυτό στο G-Weekend. Γεννημένος στις 06/11/1973 στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης ο Τάσος Θέος έχει εργαστεί με επιτυχία σε ομάδες τμημάτων υποδομής συλλόγων και συγκεκριμένα στον Άρη και στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν προπονητής της Κ17 και της Κ20 από το 2009 έως το 2013, οπότε εντάχθηκε στο προπονητικό team της πρώτης ομάδας. Από το 2014 έως το 2018 ήταν προπονητής της Κ15, Κ16, Κ17 του Ολυμπιακού, με τον οποίο κέρδισε τρία πρωταθλήματα. Από τον Φεβρουάριο 2019 έως και τη λήξη της σεζόν, εργάστηκε στο προπονητικό team της Κέρκυρας, στην οποία ανέλαβε και καθήκοντα πρώτου προπονητή. Ως παίκτης, έχει αγωνιστεί στον Αετό Βασιλικών, στον Αγροτικό Αστέρα, στον Μακεδονικό, στον Ορφέα Σουρωτής και στην ΑΠΕ Λαγκαδά.

Ξεκινώντας την αναφορά του στο ματς με την Γερμανία ο Θέος είπε στο G-Weekend ότι «ναι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε ματς με την Γερμανία. Δεν ήταν εύκολο ματς διότι το θέλανε και εκείνη. Θέλανε την πρώτη θέση. Είναι η πρώτη φορά που το πετυχαίνουν αυτό τα παιδιά. Βγάλανε το ταλέντο τους, την ποιότητά τους και κυρίως την ομαδική δουλειά και την σωστή τακτική προσέγγιση».

Ερωτηθείς για το τι είπε στους παίκτες του πριν αλλά και μετά το ματς ο Τάσος Θέος υπογράμμισε: «Πρώτα απ' όλα να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά. Εμείς προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε και αγωνιστικά και στο κομμάτι του ταλέντου τους. Πολλές φουρνιές έχουν περάσει με πολλά ταλέντα αλλά κάπου το χάνουμε. Το ταλέντο στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να φτάσει εκεί που πρέπει και που αξίζει. Εμείς επιλέξαμε να προσεγγίζουμε τον κάθε αντίπαλο χωριστά. Απλά η Γερμανία έχει άλλη βαρύτητα ως αναμέτρηση και είναι άλλη ομάδα ως δυναμική. Εμείς μέχρι πριν από αυτό το ματς παίζαμε παιχνίδι κυκλοφορίας και πρωτοβουλίας. Με την Γερμανία δεν θα ήταν το ίδιο εύκολο.

Και ο αντίπαλος αυτός είχε πολύ δυνατές μονάδες. Να διαχειριστούμε την διάρκεια και τις συνθήκες του αγώνα. Θέλαμε να βγάλουμε την ποιότητα μαζί με τους συνεργάτες μου και με τον κ. Ζαζόπουλο. Τους είπαμε ότι μπορείτε. Ότι μπορείτε να κερδίσετε την Γερμανία. Τον παρακολουθήσαμε τον αντίπαλο, όπως έκανε και εκείνος και ξέραμε το τι να περιμένουμε. Η Εθνική αυτή έχει μεγάλη ποιότητα και ταλέντο. Εμείς θέλουμε να αποδίδει στον μεγαλύτερο βαθμό και να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Να κρατήσουν απόδοση υψηλού επίπεδου και να την βγάλουν και στο προσεχές διάστημα.

Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο. Είναι η ομάδα. Είναι η συνεργασία και η λειτουργία. Να είναι ομαδικοί και να φέρονται σωστά. Βήμα βήμα να πούμε στα παιδιά ότι έχουν το ταλέντο και ότι με σωστή δουλειά, προσέγγιση και διάρκεια μπορούν να πετύχουν πολλά. Να πετύχουν μετά στην μεγάλη Εθνική και στις μεγάλες ομάδες».

Ο τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας Παίδων περιέγραψε και μετέφερε και μία πολύ δυνατή στιγμή στα αποδυτήρια μετά τη νίκη με την Γερμανία: «Φώναζαν το όνομά μου. Είναι κάτι που είχα ζήσει στα πρωταθλήματα που είχα πάρει στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και του Άρη αλλά και στην Εθνική ποτέ. Συγκινήθηκα πραγματικά. Συγκινήθηκα πολύ. Το φώναζαν στα αποδυτήρια τα παιδιά. Δεν περιγράφονται με λόγια αυτές οι στιγμές. Χρειάζεται δύναμη και θάρρος να δουλέψουμε ακόμα πιο καλά. Να μπουν στον σωστό δρόμο τα παιδιά και στην συνέχεια και να έχουν διάρκεια».

Όσον αφορά στο τι είπε στα παιδιά της Εθνικής τόνισε πως τους «έδωσα συγχαρητήρια. Αυξάνονται οι υποχρεώσεις μας. Δείξανε ότι έχουν το ταλέντο. Να συνεχίσουν την δουλειά τους. Να είμαστε προσγειωμένοι. Εάν θέλουμε να έχει μεγάλη πορεία η Εθνική πρέπει να δουλέψουμε και άλλο & να είμαστε πολύ προσγειωμένοι. Η νίκη μας πάει στον α' όμιλο και όχι στον γ' και αποφεύγουμε κάποια μεγαθήρια».

Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΟΥΡΝΙΑ, ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΝ'Τ ΣΙΠ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ

Ο Θέος μίλησε στο G-Weekend και για αρκετά θέματα ακόμα. Σχετικά με αυτήν την φουρνιά της Παίδων σχολίασε ότι «αυτή η φουρνιά του 2003-2004 είναι πολύ καλή. Πολύ αξιόλογη.

Έχει μεγάλη ποιότητα και ειδικά σε μεσοεπιθετικούς γιατί παραδοσιακά βγάζουμε καλούς αμυντικούς. Αυτή η φουρνιά μπορεί να πάει πολύ ψηλά. Τα αποτελέσματα φανερώνουν την αύρα και το ταλέντο. Θέλουμε διάρκεια και έξτρα δουλειά και με σωστή καθοδήγηση για να αλλάξουμε σελίδα και να δείξουμε ότι τα ταλέντα δεν χάνονται και θα είναι στην ευρωπαϊκή ελίτ τα προσεχή χρόνια». Ο Θέος έκανε μνεία και στην συνεργασία και το πλάνο του Φαν'τ Σιπ για τις μικρές Εθνικές: «Ο κύριος Φαν'τ Σιπ έχει χαράξει ένα συγκεκριμένο πλάνο για τις μικρές Εθνικές ομάδες. Έχουμε μιλήσει με τον κ. Φαν'τ Σιπ και έχει έρθει στις προπονήσεις της δικής μας ομάδας. Έχουμε συνεργασία. Υπάρχει κοινή γραμμή με όλες τις Εθνικές και την μεγάλη Εθνική. Να πλαισιώνονται πιο καλά».

Για την μεγάλη Εθνική υπογράμμισε ότι «το τελευταίο ματς που είχα δει ήταν με τη Βοσνία. Βλέπω τις προπονήσεις του Ολλανδού προπονητή όμως, του κύριου Φαν'τ Σιπ. Έχω κάνει αναλύσεις αντιπάλων για λογαριασμό της Εθνικής μας. Βλέπω την θετική αύρα των παικτών. Η Εθνική με τον Φαν'τ Σιπ χαράζει νέα σελίδα. Πάει σε πιο καλά μονοπάτια. Σε μονοπάτια που μπορούν να φέρουν νέες επιτυχίες, που τις χρειαζόμαστε». Σχετικά με την συνέχεια για την Εθνική Παίδων ο Τάσος Θέος τόνισε: «Ο βασικός αγωνιστικός στόχος ήταν ένας. Έπρεπε οπωσδήποτε να περάσουμε και εμείς το κάναμε. Πάντα κυνηγάμε το καλύτερο. Κάναμε το καλύτερο δυνατό με τρεις νίκες και πολλά γκολ. Θέλουμε τώρα να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι και να δείξουμε και στην επόμενη φάση ταλέντο με ομαδική λειτουργία».

Κλείνοντας την κουβέντα μας ο Θέος θέλησε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του και όχι μόνο:« Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου. Τον κ. Ζαζόπουλο, τον κ. Αϊβαλιώτη, την κ. Φαλίδα, την αναλύτρια και όλο το επιτελείο που ήμασταν εδώ. Καθοδηγήσαμε τα παιδιά για να είναι ομάδα.

Είχαμε την στήριξη από τους κ.κ. Κωνσταντινίδη και Φύσσα και από την διοίκηση. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους σε Ναύπακτο και Πάτρα που έκαναν τα πάντα ώστε να μην αντιμετωπίσουμε το παραμικρό πρόβλημα σε θέματα διαμονής, γηπέδων και συνθηκών».

Να σημειωθεί πως ο Τάσος Θέος στην τοποθέτησή του στο site της ΕΠΟ είχε επισημάνει τα εξής: «Η πρόκριση ήταν ένας συνδυασμός σωστής τακτικής προσέγγισης και ομαδικής λειτουργίας. Πριν από το τουρνουά είχαμε πει ότι τα παιδιά διαθέτουν ταλέντο και ποιότητα, αλλά δεν φτάνουν αυτά χωρίς το στοιχείο της σωστής ομαδικής λειτουργίας. Είχαμε λίγο χρόνο να μάθουμε ο ένας τον άλλον, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Στους δύο πρώτους αγώνες μας κάναμε παιχνίδι πρωτοβουλίας. Στον τελευταίο, εναντίον του ισχυρότερου αντιπάλου μας, της Γερμανίας, οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν απαλλαγμένοι από τον άγχος και την “υποχρέωση” της πρόκρισης που είχαν ήδη εξασφαλίσει. Τους ζήτησα πάνω απ’ όλα να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και χάρη στο ταλέντο και στη σοβαρότητά τους καταφέραμε να φτάσουμε και σε μία 3η νίκη.

Είναι επιτυχία η πρόκριση στον γύρο elite, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε ότι δεν πετύχαμε κάτι ακόμα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Περιμένουμε να δούμε την κλήρωση και μετά οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, διότι αυξάνονται και οι απαιτήσεις.

Αυτό που μου μένει από το τουρνουά είναι ότι οι ποδοσφαιριστές είχαν πάρα πολύ καλή ομαδική λειτουργία και συγκέντρωση στο τακτικό πλάνο μας. Αυτό δεν είναι κάτι απλό σε αυτές τις ηλικίες - τα παιδιά διανύουν την εφηβεία τους. Δεν δεχτήκαμε γκολ από οργανωμένη επίθεση αντιπάλου, παρά από στατικές φάσεις. Σε αυτές χρειαζόμαστε βελτίωση.

Οι παίκτες οφείλουν να καταλάβουν ότι ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ήταν αυτονόητο, λίγο έως πολύ, ότι έπρεπε να προκριθούμε στην επόμενη φάση παίζοντας στην έδρα μας. Αυτονόητο, επίσης, είναι για αυτά τα παιδιά με τα οποία ήμασταν μαζί πως χρειάζεται να δουλέψουν στις ομάδες τους και να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται και στον γύρο elite. Να έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους και να δείξουν σωστό αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό προφίλ. Όλα μετρούν όταν παίζεις στην Εθνική. Επιθυμώ να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την υψηλού επιπέδου δουλειά τους. Τον κ. Ζαζόπουλο, τον κ. Αϊβαλιώτη, την τιμ μάνατζερ κ. Παπασταθοπούλου, τον γιατρό κ. Γκερέκο, τον φυσιοθεραπευτή κ. Κερμενίδη, τον φροντιστή κ. Καραπιπέρη και την κ. Φαλίδα, η οποία συνέδραμε στην ανάλυση των αντιπάλων μας. Είχαμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε και χάρις στην άψογη συνεργασία όλων μας, τα καταφέραμε».

Πιο κάτω δείτε τον κανονισμό / σύστημα διεξαγωγής:

Προκριματική Φάση (52 Ομάδες)

Συμμετέχουν οι Εθνικές Ομάδες 52 Ομοσπονδιών, οι οποίες χωρίζονται σε 13 ομίλους των 4 ομάδων ο κάθε ένας.

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες από τις βαθμολογίες όλων των ομίλων.

Elite Round (32 ομάδες)

Συμμετέχουν απευθείας οι δύο πρώτες ομάδες του ranking της UEFA για την κατηγορία των Παίδων κατά την τρέχουσα περίοδο, δηλαδή η Ισπανία και η Αγγλία, καθώς και οι 30 ομάδες που απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής από την προκριματική φάση. Χωρίζονται σε οκτώ ομίλους των 4 ομάδων ο κάθε ένας. Στην τελική φάση προκρίνεται η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας κάθε ομίλου και οι επτά καλύτερες δεύτερες των 8 ομίλων.

Τελική Φάση (16 Ομάδες)

Συμμετέχουν η διοργανώτρια του τουρνουά Εσθονία (21 Μαΐου - 6 Ιουνίου 2020) και οι 15 ομάδες που θα περάσουν από την Elite Round.

 

Τελευταία Νέα