Ένα παλιό «ασπρόμαυρο» ταξίδι με την Astra (pics)

Ένα παλιό «ασπρόμαυρο» ταξίδι με την Astra (pics)

bet365

Το G-Weekend γράφει την ιστορία ενός όχι και τόσο πολύ γνωστού ταξιδιού του ΠΑΟΚ με την Astra Airlines, που… μαζεύει τα φτερά της και σταματάει τις πτήσεις, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλήματων.

Έχουν γραφεί πολλές «μαύρες σελίδες» και έχουν καταγραφεί ουκ ολίγα (ποδοσφαιρικά) θρίλερ, λόγω των αεροπλάνων, αλλά και πολλές όμορφες ιστορίες.

Αν και τα «μαύρα σύννεφα» που έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα δεν προδιαθέτουν κάτι τέτοιο, είπαμε να κρατήσουμε την καλή πλευρά της υπόθεσης και της σχέσης που αναπτύχθηκε, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. μεταξύ ΠΑΟΚ και Astra Airlines.

Η αεροπορική εταιρεία στα φτερά της, με τα γνωστά μπλε αεροπλάνα της, κουβάλησε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη το κύπελλο του 2018, όμως το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μετέφερε για τελευταία φορά την αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας.

Τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα την οδηγούν προς πτώχευση γι’ αυτό εδώ και μέρες έχει αποστείλει ειδοποίηση στο επιβατικό κοινό προκειμένου να προχωρήσουν είτε σε αλλαγή των πτήσεων τους, είτε στην επιστροφή των χρημάτων τους ενώ διαδικτυακά έχει προχωρήσει στην ακύρωση όλων των πτήσεων.

Το κλίμα ήταν βαρύ στην τελευταία πτήση από το Ηράκλειο προς τη Θεσσαλονίκη. Με την Astra o ΠΑΟΚ ταξίδεψε σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και στη μισή Ευρώπη, αφήστε που το 2011 έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που στα πρότυπα ευρωπαϊκών συλλόγων απέκτησε το δικό της αεροσκάφος για τις αποκλειστικές εναέριες μετακινήσεις της.

Ο Χρυσόστομος Γκαγκάτσης χάρισε μια φανέλα της ομάδας στο πλήρωμα θυμίζοντας μια ανάλογη κίνηση των «ασπρόμαυρων» στο πρώτο ταξίδι τους πριν από οκτώ χρόνια προς την Καλαμάτα. Πάντως, δεν ήταν μόνον ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, που ήταν παρών στην πρώτη και στην τελευταία πτήση του ΠΑΟΚ, με την Astra Airlines.

Εκτός από τις «παλιές καραβάνες» της ομάδας, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές δηλαδή, στο πρώτο και στο τελευταίο ασπρόμαυρο ταξίδι ήταν παρών και ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Απλά, μεσολάβησαν πεντέμισι χρόνια στη Γερμανία και στη Βόλφσμπουργκ, ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την εθνική Πορτογαλίας και η πολυπόθητη επιστροφή στην Ελλάδα και τον «Δικέφαλο» το καλοκαίρι του 2017.

Αφήστε, που σ’ αυτό το διάστημα, απέκτησε την συνήθεια να κάθεται στο πιλοτήριο, σ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της πτήσης, όπως ακριβώς συνέβη και το περασμένο Σάββατο.

Οι λόγοι γνωστοί αν και δεν αποκλείεται στα νιάτα του ο Πορτογάλος «κάπτεν» μπορεί και να ήθελε να γίνει πιλότος, ποιος ξέρει…

Οι πρώτες πτήσεις της Astra Airlines έγιναν το καλοκαίρι του 2008, τρία χρόνια αργότερα ανέλαβε την αποκλειστική αερομεταφορά της ομάδας εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, ενώ στο διάστημα των έντεκα ετών λειτουργείας της εκτελούσε απευθείας πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη, προς Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ηράκλειο και Κω, καθώς και από Αθήνα προς Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία.

Ήταν 5 Νοεμβρίου του 2011 όταν η αποστολή του ΠΑΟΚ ταξίδεψε με το δικό της αεροπλάνο για το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Το μπλε αεροπλάνο (ένα από τα τέσσερα) της εταιρείας, που τα επόμενα χρόνια αγαπήθηκε από την οικογένεια του «Δικεφάλου», είχε ντυθεί στα «ασπρόμαυρα», με το «Δικέφαλο Αετό» και τη φράση «PAOK FC» να κυριαρχούν στο σκαρί του αεροσκάφους. Στους εσωτερικούς χώρους και τα καθίσματα υπήρχαν τα ονόματα όλων των ποδοσφαιριστών (Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς κ.α) και του προπονητή (Μπόλονι).

Τρεις εβδομάδες αργότερα το ίδιο αεροπλάνο έκανε την πρώτη ευρωπαϊκή πτήση, χωρίς τον τραυματία Βιεϊρίνια, μεταφέροντας την αποστολή του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο για το ματς του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Τότεναμ. Αποδείχθηκε γούρικο, ο «Δικέφαλος» άλωσε το (παλιό) «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και στην επιστροφή έγινε ο… κακός χαμός στη γαλαρία του αεροσκάφους. Μέχρι και ο λαβωμένος και με μπανταρισμένο τον μηρό από το χτύπημα του Ντεφόε, Πάμπλο Κοντρέρας, τραγουδούσε σε άπταιστα ελληνικά «ω ΠΑΟΚάρα, έχω τρέλα μες το μυαλό»!

Δύο χρόνια μετά, Νοέμβριος του 2013, ΠΑΟΚ και Astra έκαναν το πιο μακρινό ταξίδι τους από τη Θεσσαλονίκη προς την πρωτεύουσα του Καζακστάν, την πόλη Αστάνα, μια πτήση διάρκειας πέντε ωρών και δεκαπέντε λεπτών.

Ακολούθησαν οι συνεργασίες με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ,, ενώ το 2016 η Astra έγινε χορηγός στην πρωταθλήτρια ομάδα βόλεϊ του «Δικεφάλου» μεταφέροντας την αποστολή στη Σύρο για τους τελικούς του πρωταθλήματος κόντρα στον Φοίνικα.

Στην εποχή Ιβάν Σαββίδη οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» ταξιδεύουν «πρώτη θέση» κι αν χρειαστεί επιβιβάζονται σε πολυτελή λίαρ τζετ για να πετάξουν στο εξωτερικό, όπως συνέβη στο προ διετίας ταξίδι για τη Λισαβόνα.

Αν μη τι άλλο, στα πούπουλα τους έχει τους παίκτες ο ομογενής ιδιοκτήτης της ομάδας. Μια φορά, μάλιστα, ανέβηκε στο αεροπλάνο, πήρε το μικρόφωνο, ξεπροβόδισε την αποστολή για ένα ταξίδι προς την Τιφλίδα και στη συνέχεια αποχώρησε, όπως κάνει και στο διάστημα της τιμωρίας του έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας!

 

Τελευταία Νέα