Ο Ομάρ που θέλει... ανάσες και ειδική διαχείριση! (pics, vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Ομάρ που θέλει... ανάσες και ειδική διαχείριση! (pics, vids & poll)

bet365

Ο Νορβηγός αρχηγός του Ολυμπιακού παίζει χωρίς σταματημό από το καλοκαίρι έχοντας φτάσει τις 19 εμφανίσεις φέτος με την φανέλα του και δείχνοντας πως θέλει... ανάσες και ειδικό χειρισμό για την συνέχεια.

Εκτός από τα 19 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό - που με εξαίρεση το ματς με τον Ερ. Αστέρα στο Βελιγράδι είναι όλα 90λεπτα (σ.σ. με Ερ. Αστέρα μπήκε αλλαγή και μόνο με ΟΦΗ δεν έπαιξε) - ο Ομάρ από το καλοκαίρι και μετά έχει και επτά 90λεπτα με την Εθνική Νορβηγίας! Κοινώς ο έμπειρος άσος και αρχηγός των Πειραιωτών μετράει από το καλοκαίρι έως και σήμερα 25 αναμετρήσεις με 90λεπτα. Σε πέντε μήνες και... κάτι με συνεχή ταξίδια εκτός των άλλων φυσικά. Είναι από τους πλέον επιβαρυμένους από αγώνες και εκτός έδρας αποστολές παίκτες της ομάδας του Μαρτίνς.

Δεδομένα δεν είναι και λίγα όλα αυτά τα 90λεπτα. Ο Ομάρ μάλιστα με την Εθνική της χώρας του έχει 15 (!) σερί 90λεπτα ενώ ο συμπαίκτης του Γιασίν Μεριά είχε - μέχρι και πριν την τελευταία χρονικά συμμετοχή του - 33 συνεχόμενα ματς που έχει χριστεί βασικός στην Τυνησία, εκ των οποίων τα 30 ήταν 90λεπτα και ενώ έχει παίξει σε δύο παρατάσεις. Στο πρωτάθλημα της SL1 ο διεθνής Νορβηγός μπακ είναι 2ος σε συμμετοχές πίσω από τους Γκιγιέρμε, Ποντένσε και Σα. Ειδικότερα ο αριθμός των συμμετοχών:

- Σα, Γκιγιέρμε και Ποντένσε: 10 ματς

- Ομάρ και Ελ Αραμπί: 9 ματς

Ένα στοιχείο που έχει αλλάξει στον Ομάρ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ήταν έντονο και στο τελευταίο χρονικά ματς των ερυθρόλευκων με τον Ατρόμητο ήταν το γεγονός ότι δεν είναι πια τόσο αποδοτικός δημιουργικά και επιθετικά. Ενώ είναι ένας παίκτης που κρατήσει την πλευρά του και θα κάνει πολλά ανεβάσματα φέτος δεν έχει καμία ασίστ και επίσης τα περισσότερα γεμίσματά του δεν είναι στον στόχο ή πετυχημένα. Δεν είναι και δύσκολο να κάνουμε σύγκριση με την περσινή χρονιά στο πρωτάθλημα. Πέρυσι ο Ομάρ σε 23 αγώνες και 2071 λεπτά είχε 5 γκολ και 6 ασίστ. Ήταν πίσω από τις 9 ασίστ του Φορτούνη και τις 8 του Ποντένσε ο κορυφαίος πασέρ του Ολυμπιακού. Φέτος στις ασίστ των παικτών των Πειραιωτών στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και γενικότερα το όνομά του δεν υπάρχει.

Συγκεκριμένα στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό τις ασίστ έχουν βγάλει οι:

- Κούτρης και Βαλμπουενά: 3 (σ.σ. για τον Ελ Αραμπί η Λίγκα δεν έχει μετρήσει 3 ασίστ αλλά 2)

- Ποντένσε, Ελ Αραμπί και Τσιμίκας: 2

- Μπουχαλάκης, Γκερέρο και Σουντανί: 1

Κοινώς ο Νορβηγός δείχνει πως μάλλον έχει επηρεαστεί από τα συνεχή παιχνίδια και για να κρατάει πιο καλά αμυντικά την θέση του δεξιού μπακ έχει γίνει λιγότερο... τολμηρός και ουσιαστικός επιθετικά. Στο πρωτάθλημα της SL1 για παράδειγμα έχει μόνο 5 εύστοχα γεμίσματα από τα 25 που έχει δοκιμάσει. Έχει πάντως δώσει στο σύνολο στο πρωτάθλημα 62 πάσες. Ο Ολυμπιακός που πέρυσι είχε επηρεαστεί δραστικά σε κομβικό σημείο της σεζόν από την απουσία του Ομάρ λόγω τραυματισμού έχει ανάγκη από έναν πιο ανεβασμένο Ομάρ Ελαμπντελαουί στο δημιουργικό και επιθετικό σκέλος στην συνέχεια.

ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΑΡ:

Φέτος σε 19 αναμετρήσεις καμία ασίστ ή κάποιο γκολ

'18-'19: Σε 31 αναμετρήσεις 5 γκολ και 6 ασίστ

'17-'18: Σε 27 αναμετρήσεις 1 γκολ και 2 ασίστ

'16-'17: Σε 13 αναμετρήσεις 1 γκολ και 1 ασίστ

'15'-'16: Σε 29 αναμετρήσεις 2 γκολ

'14-'15: Σε 32 αναμετρήσεις 1 γκολ και 4 ασίστ

'13-'14: Σε 30 αναμετρήσεις 1 γκολ και 2 ασίστ

'12-'13: Σε 31 αναμετρήσεις 1 γκολ και 4 ασίστ

'11-'12: Χωρίς συμμετοχές

'10-'11: Σε 20 αναμετρήσεις 1 γκολ και 1 ασίστ

'09-'10: Σε 2 αναμετρήσεις κανένα γκολ και καμία ασίστ

Να τονίσουμε πως στον Ολυμπιακό ο Ομάρ έχει κάνει με διαφορά τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του από κάθε άλλη ομάδα έχοντας 142 αναμετρήσεις με 10 γκολ και 14 ασίστ. Στον Ολυμπιακό πήρε μεταγραφή απ΄την Γερμανία το 2014 και έκτοτε παίζει διαρκώς εκεί με ένα... διάλειμμα δανεισμού έξι μηνών στην Χαλ με τον Μάρκο Σίλβα.

- Τα stats στην Gallery είναι από το Trasnfermarkt και δεν περιλαμβάνεται το τελευταίο χρονικά ματς του με την Εθνική. Πιο κάτω δείτε βίντεο του Ομάρ και ψηφίστε στο poll.

 

Τελευταία Νέα