Μάριο Τσάλμερς: Ο 2ος πρωταθλητής ΝΒΑ που φοράει την φανέλα της ΑΕΚ! (vids)

Κάτια Πετροπούλου
Μάριο Τσάλμερς: Ο 2ος πρωταθλητής ΝΒΑ που φοράει την φανέλα της ΑΕΚ! (vids)

bet365

Η ΑΕΚ πυροδότησε ακόμα μία... βόμβα με την απόκτηση του Μάριο Τσάλμερς και το G-Weekend γράφει για τους προηγούμενους «κιτρινόμαυρους» πρωταθλητές του ΝΒΑ.

Μετά την μικρή θητεία των δέκα παιχνιδιών στην Μπολόνια, ο Μάριο Τσάλμερς συνεχίζει την... περιπλάνησή του στην Ευρώπη, και η ζωή τον έφερε στην πόρτα της ΑΕΚ.

Ο Αμερικανός γκαρντ, που έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τους Μαϊάμι Χιτ (2012, 2013) στο πλευρό των Big Three (ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Κρις Μπος), θέλει να αποδείξει πως η... μπογιά του περνάει ακόμα, σκεπτόμενος ενδόμυχα την επιστροφή στο ΝΒΑ.

Το ντεμπούτο του... έρχεται και η άφιξή του στην «Βασίλισσα», τον κάνει τον δεύτερο πρωταθλητή της κορυφαίας λίγκας - και τέταρτο συνολικά - που φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Μάριο Τσάλμερς: 10+1 ιστορίες για τον... προσεχώς νέο παίκτη της ΑΕΚ (pics & vids)

Το Gazzetta Weekend Journal θυμίζει τους προηγούμενους τρεις...

Ο Κλιντ Ρίτσαρντσον ήρθε στην Ελλάδα για χάρη του «Δικέφαλου Αετού» τη σεζόν 1988-89, κι αφού είχε κατακτήσει ένα πρωτάθλημα ΝΒΑ με τους Σίξερς το 1983. Στην ομάδα της Φιλαντέλφεια ήταν αναπληρωματικός του Μορίς Τσικς και του Άντριου Τόνι και είχε κατά μέσο όρο 7.6 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ.

Ο 63χρονος πρώην γκαρντ αγωνίστηκε μόνο στο Κύπελλο Κυπέλλουχων ως δεύτερος ξένος και πλαισίωσε τον συμπατριώτη του, Ντάνι Βρέινς.

Υπήρχαν ακόμα δύο παίκτες, βέβαια, που πήραν το δικό τους δαχτυλίδι στην κορυφαία λίγκα, μετά το πέρασμά τους από την ΑΕΚ.

Ο ένας είναι ο Κερτ Ράμπις, τον οποίο μπορεί να θυμούνται κάποιοι από την επίσκεψή του στην Αθήνα, για το Final 4 του Basketball Champions League, το οποίο διοργάνωσε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο κατά κόσμον Κυριακός Ραμπίδης φόρεσε τα κιτρινόμαυρα τη σεζόν 1980-81 και στη συνέχεια αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου και αγωνίστηκε στο ΝΒΑ μέχρι και το 1995. Με τους Λος Άντζελες Λέικερς πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα (1982, 1985, 1987, 1988) και είχε κατά μέσο όρο 4.6 πόντους και 5.4 ριμπάουντ την πρώτη χρονιά της κατάκτησης, 5.2 πόντους και 6.4 ριμπάουντ την δεύτερη, 5.7 πόντους και 5.8 ριμπάουντ την τρίτη και 4.0 πόντους και 3.8 ριμπάουντ την τέταρτη.

Τέλος, ο συγχωρεμένος Τζακ Χέιλι (απεβίωσε στις 16/03/2015 σε ηλικία 51 ετών) είχε φορέσει τον «Δικέφαλο Αετό» στο στήθος το 1993, μετά από θητείες σε Εσπανιόλ, Μπουλς, Νετς και Λέικερς.

Μετά τη «Βασίλισσα», επέστρεψε στην κορυφαία λίγκα και πήγε στους Σπερς. Το 1996 στέφθηκε πρωταθλητής με τους Μπουλς και ήταν γνωστός για το... κούνημα της πετσέτας από τον πάγκο. Έπαιξε μόλις σε ένα ματς, όπου και είχε 5 πόντους και 2 ριμπάουντ.

Δείτε ΕΔΩ όλους τους πρωταθλητές του ΝΒΑ που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα

 

Τελευταία Νέα