ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Τα ασπρόμαυρα… πάρτι (pics, vids)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Τα ασπρόμαυρα… πάρτι (pics, vids)

bet365

Το G-Weekend ξεσκονίζει τα βιβλία της ιστορίας και γράφει για τις δέκα σημαντικότερες «ασπρόμαυρες» στιγμές στα εντός έδρας ντέρμπι με τους «πράσινους», όπου έχει το πάνω χέρι και τις περισσότερες νίκες (34) σε 67 αγώνες.

Η 68η παρτίδα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού για την Α’ Εθνική κατηγορία, από την οποία οι δύο τους δεν έλειψαν ποτέ, βρίσκει τους «ασπρόμαυρους» στα… χάι τους και τους «πράσινους» στα κάτω τους, αλλά όπως και να το κάνουμε η μονομαχία της Τούμπας δεν είναι δα και μια ασήμαντη υπόθεση.

Δεν είναι τέτοια για τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ που θα επιδιώξει να πάρει τους τρεις βαθμούς για να παραμείνει σε τροχιά τίτλου και να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία των τελευταίων ετών απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν πάρει για τα καλά τον «αέρα» των «πράσινων» τα τελευταία 2,5 χρόνια. Σε επίπεδο πρωταθλήματος μετρούν έξι νίκες και μόλις μία ήττα, αυτή στα πλέι οφ της σεζόν 2016-17 με το buzzer beater του Γκιγιέρμο Μολίνς, που πάγωσε την Τούμπα και πέταξε το «Δικέφαλο» εκτός Champions League.

Από εκείνη την ήττα και μετά ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μετατρέψει σε απόρθητο κάστρο το σπίτι του. Μέτρησε 13 σερί νίκες την σεζόν 2017-18 στα ματς που άρχισαν και τελείωσαν στο γήπεδο, ακολούθησε το 14-1-0 στην πορεία προς το αήττητο πρωτάθλημα και φέτος μετράει 3 νίκες και 1 ισοπαλία, τουτέστιν

Η… σούμα των 67 αναμετρήσεων με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ (οι 66 στην Τούμπα και μια στο Χαριλάου) γέρνει υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας, που μετρούν 34 νίκες, έναντι 20 του Παναθηναϊκού, ενώ 13 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Ας θυμηθούμε τις δέκα σημαντικότερες «ασπρόμαυρες» στιγμές απέναντι στους «πράσινους»:

1970-71: Φέρεντς, πες αλεύρι…

Στις 5 Μαΐου του 1971, σχεδόν ένα μήνα πριν από τον τελικό στο Ουέμπλεϊ με τον Αγιαξ, ο Παναθηναϊκός επισκέφτηκε την Τούμπα για τον νοκ άουτ ημιτελικό του κυπέλλου. Η αύρα του φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, λογικό και επόμενο, είχε κυριεύσει τους «πράσινους» που είχαν το μυαλό τους στο μεγάλο ραντεβού με τον Αγιαξ.

Ο Φέρεντς Πούσκας επέλεξε να ταξιδέψει στο Ρότερνταμ για να κατασκοπεύσει την παρέα του Γιόχαν Κρόιφ στον τελικό του ολλανδικού κυπέλλου κόντρα στην Σπάρτα και στον πάγκο κάθισε ο βοηθός του, Γαβρίλος Γαζής. Ο ΠΑΟΚ άρχιζε να αποκτά την σφραγίδα του Λες Σάνον και εμφανιζόταν ανταγωνιστικός, κάτι που το διαπίστωσαν οι φιλοξενούμενοι, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν 2-0 με γκολ του Αντώνη Αντωνιάδη στο 36' και του Γιάννη Τομαρά στο 53'. Όμως, με τρία γκολ (Σαράφης 58’, Καψής αυτογκόλ 59’, Παρίδης 61’) σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ολική ανατροπή και πήρε αυτός την πρόκριση!

Ο αποκλεισμός δεν στεναχώρησε και ιδιαίτερα τον Πούσκας με τον αστικό μύθο να αναφέρει πως μιλώντας με τον άμεσο συνεργάτη του, Γαβρήλο Γαζή, εξέφρασε την απορία «πως γίνεται να κερδίζεις 2-0 μέσα στην Τούμπα και να χάνεις με 3-2».

Την απάντηση την πήρε ο ίδιος, τέσσερις μέρες μετά τον τελικό με τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ, στις 6 Ιουνίου του 1971, όταν βρέθηκε στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν με την ίδια ενδεκάδα που είχαν αγωνιστεί και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ ο «Δικέφαλος» με πολλές αλλαγές (Γούναρης, Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Παρίδης δεν αγωνίστηκαν), αφού σε τρεις μέρες ακολουθούσε ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας στο στάδιο Καραϊσκάκη απέναντι στον «γηπεδούχο» Ολυμπιακό.

Με δύο γκολ του Αντώνη Αντωνιάδη (17’, 50’), ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 0-2, ο Σάνον στο ημίχρονο άλλαξε τον τερματοφύλακα μοιράζοντας το παιχνίδι σε Σαββουλίδη και Χριστοδούλου, πριν ξεσπάσει εκ νέου η… ασπρόμαυρη καταιγίδα: στο 66’ ο Αχιλλέας Ασλανίδης μείωσε σε 1-2 και μέσα σε έξι λεπτά (70’-76’) ο Δημήτρης Σταυρίδης, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 66’, με δύο γκολ «υπέγραψε» την ανατροπή-καρμπόν και λύνοντας κάθε απορία του Πούσκας. Ο Γαζής το μόνο που έκανε ήταν να του δείξει με το χέρι του ότι έτσι γίνεται το 0-2 σε 3-2, ενώ όπως αποκάλυψε λίγα χρόνια μετά ο Μίμης Δομάζος στα αποδυτήρια της Τούμπας ο συνεργάτης του «Πάντσο» τον ρώτησε: «κόουτς, τι έγινε σήμερα που ήσουν εδώ;»…

1971-72: Είχε… άγιο ο Σαράφης

Πάνω από 40.000 θεατές είχαν βρεθεί στην Τούμπα (είχαν διατεθεί 40.051 εισιτήρια) για το ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής, με τον Παναθηναϊκό να οδεύει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά να κάνει… στάση στη Θεσσαλονίκη και να σώζεται από την συντριβή χάρη στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Τάκη Οικονομόπουλου. Ο επονομαζόμενος και ως «πουλί» ήταν ο λόγος που το τελικό 1-0 (39' Αποστολίδης) φάνταζε μικρό στο φινάλε του αγώνα.

Ο Φέρεντς Πούσκας μετά την… κρυάδα του ’71 αντιλήφθηκε τη δυναμική του ΠΑΟΚ και υποκλίθηκε στην Τούμπα. «Όταν αναλογίζομαι το πρώτο ημίχρονο, πιστεύω ότι έπρεπε να χάσουμε με μεγαλύτερη διαφορά. Έχω παράπονα από τον Παναθηναϊκό, που έπαιξε άτονα και δειλά. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε λαμπρά, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο και ομαδικά. Από τον Παναθηναϊκό υπήρχε μόνο ο Οικονομόπουλος. Αν λάβουμε υπ’ όψιν το σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι πρώτος και ο Παναθηναϊκός τελευταίος. Το πρωτάθλημα όμως έχει 34 παιχνίδια», παραδέχθηκε ο « καλπάζων συνταγματάρχης», που ποτέ του δεν κέρδισε ούτε βαθμό στην Τούμπα.

Επιστρέφοντας το ίδιο απόγευμα στο σπίτι του, ο Σταύρος Σαράφης είχε ένα τροχαίο ατύχημα, που τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Διακόσια μέτρα πριν από φτάσει στην Επανομή, το αυτοκίνητό του ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ευτυχώς γλίτωσε με εκδορές και θλαστικά τραύματα, και να μεταφερθεί στον «Κυανό Σταυρό». Ο «Καίσαρας» του ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκε στο διεθνές φιλικό μεσοβδόμαδα με τη βραζιλιάνικη Γιουβέντους Σάο Πάολο (1-1, σκόρερ Παρίδης στο 66'), αλλά έπαιξε στο επεισοδιακό 3-3 με τον Άρη για το πρωτάθλημα και τη νίκη-πρόκριση (1-2) του κυπέλλου που ακολούθησαν το επόμενο δεκαήμερο.

1975-76: Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται…

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στην πρεμιέρα της σεζόν 1975- 76, με τον ΠΑΟΚ να προέρχεται από τις δύο αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ (1-0, 6-1) και η βαριά ήττα στο «Καμπ Νου» μαζί με την έντονη βροχόπτωση κράτησε πολύ κόσμο μακριά από την Τούμπα.

Εκείνο το απόγευμα στις κερκίδες δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 20.000 θεατές (18.685 εισιτήρια), οι οποίοι πάντως απόλαυσαν τον ΠΑΟΚ του Γκιούλα Λόραντ και πανηγύρισαν την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, το οποίο και κατέκτησε στο τέλος της περιόδου. Ο Νέτο Γκουερίνο έβαλε τους «ασπρόμαυρους» μπροστά στο σκορ με 2-0 (37', 56'), ο Σταύρος Σαράφης πέτυχε το 3-0 (84’) και απλά στο φινάλε (88’) ο Χάρης Γραμμός μείωσε για τους «πράσινους» του Βραζιλιάνου τεχνικού Αϊμόρε Μορέιρα.

1980-81: Τεσσάρα σε… εχθρικό έδαφος!

Τη σεζόν 1980-’81 οι «ασπρόμαυροι», λόγω ακαταλληλότητας και εργασιών στην Τούμπα, έδωσαν πολλά παιχνίδια στο γειτονικό Χαριλάου, αφού οι ημερομηνίες δεν βόλευαν να χρησιμοποιεί το Καυτανζόγλειο, με τον Ηρακλή της Β’ Εθνικής να παίζει την ίδια μέρα.

Ένα απ’ τα ματς ήταν και το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, στις 26 Οκτωβρίου του 1980, όπου σε μια από ανεπανάληπτη παράσταση του Γιώργου Κούδα επικράτησαν με 4-2.

Ήταν η πρώτη φορά, που οι δύο ομάδες θα βρισκόντουσαν ενώπιον ενωπίω, μετά τα όσα είχαν συμβεί στο επεισοδιακό ντέρμπι της 9ης Μαρτίου του 1980, που είχε για πρωταγωνιστή τον διαιτητή Λίτσα. Το «τριφύλλι» κατέβηκε στο γήπεδο με «δεκάρι» τον Γιώργο Δεληκάρη και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Βασίλη Κωνσταντίνου δεν απέφυγε την συντριβή με 4-2.

Ο Γιώργος Κούδας σε μια από τις πολλές μεγάλες παραστάσεις με την «ασπρόμαυρη» φανέλα συμμετείχε και στα τέσσερα γκολ του ΠΑΟΚ! Δύο φορές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντίνου (15’-62’) και από δικές του τελικές ενέργειες σκόραραν οι Βασιλάκος (26’) και Αλεξανδρίδης (77’). Για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Δεληκάρης (64’) και Αντρεούτσι (86’) που προσπάθησαν να περισώσουν την κατάσταση.

Με το τέλος εκείνης της αγωνιστικής (7ης) ο ΠΑΟΚ ήταν στην 4η θέση και ο Παναθηναϊκός στη 12η θέση.

1984-85: Η φιέστα του τίτλου!

Ο ΠΑΟΚ μαθηματικά είχε εξασφαλίσει τον τίτλο μια αγωνιστική πριν το τέλος, μετά την λευκή ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και το 2-2 του Παναθηναϊκού με τον Πιερικό στο Ολυμπιακό στάδιο. Ωστόσο όλα ήταν ανοιχτά!

Ο Παναθηναϊκός είχε καταθέσει ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης με τον Εθνικό στις 17 Μαρτίου 1985, επειδή η ομάδα του Πειραιά έχει χρησιμοποιήσει το γήπεδο της Νέας Σμύρνης αντί του Περιστερίου. Ο αθλητικός δικαστής τελικά απέρριψε για τυπικούς λόγους την ένσταση, αφού οι «πράσινοι» δεν είχαν αναφέρει τίποτε στον διαιτητή ώστε να γραφτεί στο φύλλο αγώνα και έτσι η ήττα από τον Εθνικό με 1-0 μέτρησε και δεν χάθηκε ακόμη ένας τίτλος στα δικαστήρια για τον ΠΑΟΚ…

Την τελευταία αγωνιστική η μοίρα τα’ φερε έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι ο επίσημος καλεσμένος στη φιέστα τίτλου! Η Τούμπα παραληρούσε, όταν ο αρχηγός Κώστας Ιωσηφίδης σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή, όντας ο τελευταίος ο συνδετικός κρίκος με την ομάδα του 1976, που είχε κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα.

Λίγο νωρίτερα έκανε την εμφάνιση του πάνω από την Τούμπα ένα ελικόπτερο εταιρείας οδικής βοήθειας που ήταν στολισμένο με ασπρόμαυρες σημαίες και πανό. Αρχικά πετούσαν μπαλόνια και μετά το τελευταίο σφύριγμα προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο και αποβίβασε δύο όμορφες κοπέλες που φορούσαν εμφανίσεις του ΠΑΟΚ και έδωσαν λουλούδια και στεφάνια νίκης στους πρωταθλητές.

1987-88: Η επόμενη «τεσσάρα» στο σπίτι του…

Στο ντέρμπι της 28ης Φεβρουάριου του 1988 οι δύο ομάδες ήταν κοντά στη βαθμολογία, με τον Παναθηναϊκό του Γκίντερ Μπέγκντσον να κάνει το… λάθος και να ανοίξει το σκορ με τον Βέλιμιρ Ζάετς. Ο Σουηδός προπονητής, ο ένας από τους πέντε που έχουν καθίσει στους πάγκους και των δύο ομάδων, που πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, δεν κατάλαβε πότε βρέθηκε πίσω στο σκορ!

Μπροστά σε σχεδόν 40.000 θεατές (36.305 εισιτήρια) ο ΠΑΟΚ του Μιχάλη Μπέλλη απάντησε στο γρήγορο γκολ των «πρασίνων» με δύο τέρματα του Στέφανου Μπορμπόκη (10') και του Κυριάκου Αλεξανδρίδη (13'). Μετά; Ανέλαβε δράση ο Γιώργος Σκαρτάδος. Ένα από τα καλύτερα χαφ της εποχής του, σκοράροντας δύο φορές (34', 75') διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

1989-90: Πρωταθλητής χειμώνα μ’ έναν άγνωστο ήρωα

Μέχρι και την περσινή περίοδο οι ΠΑΟΚτσήδες είχαν ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που η ομάδα τους είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα. Το είχε κάνει με τους βαθμούς της νίκης μετά το 2-1 επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της 21ης Ιανουάριου του 1990.

Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πάρι Γεωργακόπουλο (13’), αλλά εννιά λεπτά αργότερα ο Μαγκντί Τολμπά ισοφάρισε σε 1-1 και στο 61ο λεπτό ο Δημήτρης Παλάσκας, μετά το τραγικό λάθος του Νίκου Σαργκάνη. ολοκλήρωνε την ανατροπή.

«Κες κε σε» Παλάσκας; Παιδί των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε την καριέρα του από το Μακεδονικό, από εκεί τον αγόρασε πακέτο μαζί με άλλους τρεις παίκτες (Βουτσιάς, Αργυρόπουλος, Λιθοξόπουλος) το καλοκαίρι του ’89 ο Θωμάς Βουλινός, που είχε διατελέσει πρόεδρος στην ομάδα της Νεάπολης στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Από τους τέσσερις παίκτες που είχαν πάει «πακέτο» στην Τούμπα μόνο ο Παλάσκας παρέμεινε στο ρόστερ του «Δικεφάλου» για περισσότερο από έναν χρόνο, παίζοντας σε 22 παιχνίδια και πετυχαίνοντας μόλις ένα γκολ: αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Μετά από εκείνη την 17η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ μετρούσε 27 βαθμούς, έναντι 26 των ΑΕΚ και Ολυμπιακού και 25 του Παναθηναϊκού, ο οποίος τελικά πήρε το πρωτάθλημα με τους «ασπρόμαυρους» να τερματίζουν στην 3η θέση.

2002-03: Το «ντόρτι» που έδιωξε τον Σάντος

Για πολλά χρόνια οι δύο μεγαλύτερες νίκες του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού ήταν το 4-1 της σεζόν 1987-88, και αυτό στην πρεμιέρα της περιόδου 2002-03. Με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο τους οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά μια χρονιά, που στο τέλος τους βρήκε Κυπελλούχους Ελλάδας, για τέταρτη φορά στην ιστορία τους, ενώ από την άλλη πλευρά η βαριά ήττα προκάλεσε τριγμούς στο στρατόπεδο των «πρασίνων» και έφερε νωρίς νωρίς τον Φερνάντο Σάντος στην πόρτα της εξόδου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, που απολύθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 2002, ερχόμενος στην Τούμπα πέντε χρόνια μετά, θυμόταν ακόμη εκείνο το ματς…

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0, με δύο γκολ του Γιώργου Γεωργιάδη (10’, 23’), το αυτογκόλ του Γιασεμάκη (33’) ξαναέβαλε τον Παναθηναϊκό στο ματς, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι και έφτασαν στο εντυπωσιακό 4-1, χάρη σ’ ένα γκολ του Σπάσιτς (41’) και το αυτογκόλ του Χένρικσεν (57’).

2009-10: Η βραδιά τού Πάμπλο»

Το ημερολόγιο έδειχνε «Κυριακή 21 Φεβρουαρίου» του 2010. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Πάμπλο Γκαρσία είχε ταξιδέψει στην Ουρουγουάη για να συνοδεύσει τη μητέρα του στην «τελευταία κατοικία της», αλλά την παραμονή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε στην προπόνηση ζητώντας από τον Σάντος να τον ξεκινήσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο «Τσε» των ΠΑΟΚτσήδων δεν ήθελε να λείψει από το ντέρμπι κορυφής. Μόλις την προηγούμενη αγωνιστική οι «πράσινοι» είχαν αφήσει βαθμούς στην Καβάλα και για το «Δικέφαλο» του Βιεϊρίνια, του Κοντρέρας, του Μουσλίμοβιτς ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ψαλιδίσει τη διαφορά από την πρώτη θέση.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο, όπου οι φιλοξενούμενοι «πατούσαν» καλύτερα στο χορτάρι της Τούμπας, ήρθε η… ώρα του Γκαρσία. Μπροστά στα μάτια των φανατικών της «θύρας 4», εκεί στη γωνία με τη «θύρα 5», έστησε την μπάλα, εκτέλεσε το φάουλ, που περισσότερο έμοιαζε με κόρνερ, είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Τζόρβα, κλότσησε τις πινακίδες, κοίταξε στον ουρανό και δάκρυσε. «Αυτό το γκολ το έβαλε η μητέρα μου από πολύ ψηλά και το αφιερώνω στην οικογένειά μου αλλά και στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Εκείνη έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα», έλεγε μετά το ματς ο Ουρουγουανός μέσος, που ήταν το πρόσωπο του αγώνα.

Εκείνο το βράδυ, ο ΠΑΟΚ του Σάντος έδειξε ότι μπορεί να χτυπήσει τον τίτλο, με την πιο ολοκληρωμένη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας. Ο Παναθηναϊκός απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Τζιμπρίλ Σισέ, αλλά ο παθιασμένος Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, που δεν είχε ξεκινήσει στο ντέρμπι και είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Εντίνιο, ήθελε μια καλή πάσα (από τον Λίνο) για να δείξει την κλάση του και να νικήσει στο 68' τον Τζόρβα, προκαλώντας πανζουρλισμό στην κατάμεστη (μπορεί να ήταν και πάνω από 32.000 κόσμος σ’ ένα γήπεδο 28.703 θέσεων…) Τούμπα.

2017-18: Με… τεσσάρα έγινε το «κλικ»

Ήταν Δεκέμβριος του 2017 με τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου να προσπαθεί να βγει από την κρίση και να πατήσει γερά στα πόδια του. Είχε προηγηθεί το «διπλό» στην Ξάνθη για τον «Δικέφαλο» των πολλών αλλαγών, με τον Ρουμάνο τεχνικό να αρχίζει να βάζει την σφραγίδα του στην ομάδα που λίγο αργότερα θα έτρεχε ένα σερί 16 νικών και θα έφτανε στις κατακτήσεις τίτλων.

Ο Λουτσέσκου είχε αποφασίσει να θέσει εκτός ομάδας τους Λέοβατς, Σαμπράνο, ο Ρέι από βασικός έγινε παγκίτης και παρότι είχε χάσει με μυϊκούς τραυματισμούς Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί, κράτησε στον πάγκο και τον Πρίγιοβιτς θέλοντας να στείλει στον Σέρβο επιθετικό ένα μήνυμα.

Εκείνο το βράδυ στην κατάμεστη Τούμπα (το πρώτο παιχνίδι με κόσμο μετά την τιμωρία των επτά αγωνιστικών) και απέναντι σ’ έναν… κανονικό Παναθηναϊκό, που είχε στην ενδεκάδα τους Μολέδο, Βιγιαφάνες, Χουλτ, Λουντ, πριν ξεκινήσει η αφαίμαξη της ομάδας, ο Δημήτρης Πέλκας είχε πολλά κέφια και με δύο εξαιρετικές ενέργειες έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 2-0. Οι Κουλούρης και Πρίγιοβιτς, που μπήκε αλλαγή στο 73ο λεπτό, ολοκλήρωσαν τον «ασπρόμαυρο» θρίαμβο.

 

Τελευταία Νέα