Νίλι: Το «διαμάντι» του Πλατανιά είχε προπονητή τον Λουίς Ενρίκε και φόρεσε την φανέλα της Μπάρτσα! (vids, pics & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Νίλι: Το «διαμάντι» του Πλατανιά είχε προπονητή τον Λουίς Ενρίκε και φόρεσε την φανέλα της Μπάρτσα! (vids, pics & poll)

bet365

Όσοι τον ξέρουν καλά τον αποκαλούν «τρελοκομείο» με την καλή έννοια. Ο Φρανσίσκο Νίλι - που έχει περάσει από την Μασία και την πρώτη ομάδα της Μπάρτσα - μπορεί να παίζει στην SL2 με τον Πλατανιά, ωστόσο εδώ και χρόνια δείχνει πως είναι παίκτης για άλλο επίπεδο. Το G-Weekend γράφει το story του!

Ήταν Γενάρης του 2018 όταν ο 24χρονος τότε Φρανσίσκο Χοσέ Περντόμο Μπόρζες ή Νίλι έκλεινε για ένα εξάμηνο στον Πλατανιά. Ο Νίλι ουσιαστικά είναι ένας δεξιός μπακ αλλά επειδή από μικρός έχει επιθετικογενή χαρακτηριστικά παίζει δεξιός και αριστερός εξτρέμ στους Χανιώτες. Ο Πλατανιάς είχε φτιάξει ένα πολύ καλό δίκτυο επαφών και agents στην Ισπανία και έτσι βρέθηκε η περίπτωση του Νίλι που αντιμετωπίστηκε ως μεγάλη ευκαιρία.

Ο γεννημένος στις 18.2.94 Ισπανός άσος είχε πάρει την φανέλα με το νούμερο 22, ωστόσο ούτε και ο ίδιος περίμενε να μείνει τόσο στα Χανιά και τον Πλατανιά, όπου πρόλαβε να παίξει στην SL1. Γεννημένος στη Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων, ο Νίλι έκανε τα πρώτα του βήματα στην Λας Πάλμας ξεκινώντας από τα τμήματα υποδομής. Το 2012 έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα C, ενώ τον επόμενο χρόνο ανέβηκε στη 2η ομάδα.

Το 2014 ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Λας Πάλμας & ενώ το 2016 έκανε το ντεμπούτο του στην La Liga μπαίνοντας ως αλλαγή σε αγώνα με αντίπαλο την Σεβίλλη. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους «μετακομίζει» στην Βαρκελώνη και ενσωματώνεται στην Β' ομάδα της Μπαρτσελόνα. Με προπονητή τον Λουίς Ενρίκε παίρνει συμμετοχή και με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, μπαίνοντας ως αλλαγή σε εκτός έδρας αγώνα με την Χέρκουλες για το Κύπελλο, στη θέση του Ουμτιτί! Ο Ενρίκε μάλιστα είχε μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τα προσόντα του όμως σε μία ομάδα όπως η Μπάρτσα δεν είναι ποτέ εύκολο για έναν πιτσιρικά να καθιερωθεί.

Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού πήρε μεταγραφή για την Αλμπαθέτε, όπου έμεινε για έξι μήνες πριν αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα των Χανίων.

Ο Νίλι είχε ξεχωρίσει από το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στα Χανιά. Εάν και «τρελοκομείο» με την καλή έννοια πέρυσι έκανε μία σούπερ σεζόν στην δεύτερη κατηγορία και φέτος συνεχίζει στο ίδιο τέμπο στην SL2. Φέτος σκόραρε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό (σ.σ. στο 3-2) όπου είχε γενικά μεγάλη επίδραση και επιρροή στα γκολ της ομάδας του ενώ είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα των Χανιωτών στο 2-1 με τον Εργοτέλη. Τα χαρακτηριστικά του είναι πως είναι γρήγορος, διεμβολιστής, αρκετά καλός τεχνικά και με καλά πόδια αλλά και καλή κάλυψη της πλευράς του. Υστερεί ίσως κάπως στο σκέλος της σωματοδομής και της δύναμης αλλά το καλύπτει με τις άλλες αρετές του. Έχει πάντως μεγάλη ποιότητα, ξεκάθαρα είναι παίκτης για παραπάνω κατηγορία και είναι πολή μαχητικός.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΝΙΛΙ

Με Λας Πάλμας Ατλέτικο: 49 ματς με 3 γκολ

Με Πλατανιά: 41 ματς με 9 γκολ και 10 ασίστ

Μπαρτσελόνα Β: 18 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ

Με Λας Πάλμας: 14 ματς

Με Αλμπαθέτε: 10 ματς με 1 γκολ

Με Μπαρτσελόνα: 1 ματς

ΤΟ... ΑΚΥΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ, Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΤΟΥΣ

Ο Νίλι έχει ως μεγάλο στήριγμά του την σύντροφό του, Βεντολίν. Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα είχε βρεθεί στην Ισπανία διότι περίμεναν το πρώτο τους παιδί, ένα κοριτσάκι, που θα ολοκληρώσει την ευτυχία τους και θα έρθει ως ευλογία για την οικογένειά τους.

Στο μεταξύ το προηγούμενο διάστημα και κυρίως το καλοκαίρι η Λας Πάλμας επιχείρησε να τον ξανααποκτήσει ενώ υπήρχαν και άλλες ισπανικές... σειρήνες. Πρότεινε στους Χανιώτες να τον πάρει χωρίς αντίτιμο και να πληρώσει τον Πλατανιά μόλις κάνει μεταγραφή ο παίκτης. Ο Πλατανιάς έριξε ένα μεγάλο... άκυρο και ας έμπαινε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του ο παίκτης ενώ θα επιδιώξει να τον κρατήσει και του χρόνου. Δεν θα είναι εύκολο να τα καταφέρει αλλά θα το παλέψει σκληρά. Για τον Νίλι επίσης όπως ισχύει και με αρκετούς ακόμα παίκτες υπάρχουν και λογαριασμοί στα social media που έχουν φτιάξει οι φανς του όπως αυτός εδώ.

- Τα στατιστικά είναι από το Soccerbase. Δείτε πιο κάτω βίντεο του Νίλι και από την Μπαρτσελόνα και ψηφίστε και στο σχετικό poll.

 

Τελευταία Νέα