Ελ Αραμπί, ο νέος... πιστολέρο του Ολυμπιακού! (vid, pics & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ελ Αραμπί, ο νέος... πιστολέρο του Ολυμπιακού! (vid, pics & poll)

bet365

Στα 32 του χρόνια ο Γαλλομαροκινός άσος έβαλε το πρώτο του γκολ σε φάση ομίλων του Champions League και δείχνει πως ο Ολυμπιακός βρήκε μετά τον Μήτρογλου τον νέο «πιστολέρο» του!

Ο Ελ Αραμπί φέτος συνεχίζει να σπάει όλα τα... κοντέρ, πιστοποιώντας ότι αποτελεί τον κορυφαίο επιθετικό στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Με το τέρμα του κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου ο Μαροκινός διεθνής - που έχει όμως και γαλλικό διαβατήριο - έπιασε τα επτά φέτος σε δώδεκα αναμετρήσεις ενώ έχει και δύο ασίστ. Ουσιαστικά όμως οι φουλ συμμετοχές του είναι εννιά καθώς σε τρία από αυτά τα ματς έχει παίξει ελάχιστα (σ.σ. από ένα λεπτό μέχρι δέκα). Στο πρωτάθλημα είναι 2ος σκόρερ με 4 γκολ σε 6 αγώνες μαζί με Τόρες, Σουντανί και Μαρκ Φερνάντεζ. Είναι πρώτος σε αναλογία γκολ με τελικές προσπάθειες με 2 τον αριθμό μαζί με τον Τόρες. Στον Ολυμπιακό - όπου υπήρξε καθοριστικός για την επίτευξη της πρόκρισης με την Κρασνοντάρ - είναι πρώτος σκόρερ του γενικά φέτος και πρώτος στην SL1 μαζί με τον Σουντανί.

  • Διαβάστε εδώ το θέμα με τα 200 γκολ του Ελ Αραμπί σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Τα 4 τέρματά του τα έχει βάλει στο πρωτάθλημα σε 439 λεπτά σε 6 αναμετρήσεις με 4/8 τελικές. Στο πρωτάθλημα έχει και 1 ασίστ. Η εκτελεστική του δεινότητα, το πείσμα του, τα τρεξίματά του, οι κινήσεις του αλλά και ο πανηγυρισμός του με πιστόλια φέρνουν λίγο σε Μήτρογλου. Εάν δει κανείς τους αριθμούς του και την εν γένει προσφορά του είναι φέτος ο πιο αποτελεσματικός επιθετικός των Πειραιωτών και δεν είχε μάλιστα κανένα πρόβλημα προσαρμογής, παρότι προερχόταν από το πρωτάθλημα του Κατάρ.

Στον Ελ Αραμπί έχει κάνει μεγάλο καλό και το γεγονός πως δεν έχει εξασφαλισμένη ή εγγυημένη θέση στην 11άδα. Η παρουσία και ο ανταγωνισμός με τον Γκερέρο τον έχει βοηθήσει, δίνοντάς του έξτρα κίνητρο και ώθηση. Ο Ελ Αραμπί δεν έχει τα αμυντικά χαρακτηριστικά και την ικανότητα του Ισπανού στο πρέσινγκ ψηλά, είναι όμως πολύ πιο επικίνδυνος και ουσιαστικός στο... κουτί. Αυτό φυσικά αποδείχθηκε και με την Μπάγερν Μονάχου στο Καραϊσκάκη. Ο Ελ Αραμπί, που έχει κλείσει με συμβόλαιο δύο ετών, περνάει καλά στην Ελλάδα, έχει βρει φίλους και εντός του Ολυμπιακού όπως τους Σουντανί και Βαλμπουενά και αισθάνεται πως μπορεί να θέλει να δώσει πολλά ακόμα φέτος. Εφόσον παραμείνει στο 100% δεν υπάρχει αμφιβολία πως το... κοντέρ θα γράψει πολλά γκολ φέτος.

ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ:

Φέτος: Σε 12 ματς 7 γκολ και 2 ασίστ

'18-'19: Σε 28 ματς 30 γκολ

'17-'18: Σε 28 ματς 33 γκολ και 7 ασίστ

'16-'17: Σε 22 ματς 27 γκολ και 3 ασίστ

'15-'16: Σε 38 ματς 16 γκολ και 2 ασίστ

'14-'15: Σε 28 αναμετρήσεις 8 γκολ και 2 ασίστ

'13-'14: Σε 36 αναμετρήσεις 12 γκολ και 2 ασίστ

'12-'13: Σε 32 ματς 8 γκολ και 1 ασίστ

'11-'12: Σε 27 ματς 16 γκολ και 5 ασίστ

'10-'11: Σε 39 ματς 17 γκολ και 5 ασίστ

'09-'10: Σε 35 ματς 11 γκολ και 8 ασίστ

- Οι φωτογραφίες στην Gallery είναι από το Soccerbase. Δείτε σε βίντεο το γκολ του Ελ Αραμπί με την Μπάγερν και ψηφίστε στο poll.

 

Τελευταία Νέα