Τι είδε ο «Κινέζος» γυμναστής τερματοφυλάκων; (pics & vid)

Δημήτρης Τομαράς
Τι είδε ο «Κινέζος» γυμναστής τερματοφυλάκων; (pics & vid)

bet365

Στα 37 του χρόνια ο Κώστας Παγανιάς, γυμναστής τερματοφυλάκων που έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο πρωτάθλημα της Κίνας και μιλά στο G-Weekend.

Δεν είναι εύκολη η απόφαση να αφήσεις την Ελλάδα και να πας στην άλλη άκρη του κόσμου. Ο Κώστας Παγανιάς, έχοντας δουλέψει όμως μετά τον Παναθηναϊκό και στην Κύπρο το τόλμησε. Ο 37χρονος γυμναστής τερματοφυλάκων και ένας από τους ανθρώπους που βοήθησε στην πρόοδο του Οδυσσέα Βλαδοχήμου, εργάζεται στην κινέζικη Nantong Zhiyun στην 2η κατηγορία της χώρας, έχοντας ήδη περάσει τους τρεις πρώτους μήνες εκεί. Τι κάνει όμως ένας Έλληνας γυμναστής κίπερ στην Κίνα; Πως πήρε τέτοια απόφαση; «Κοίταξε. Σίγουρα απλό και εύκολο δεν ήταν. Ήρθα στην Κίνα διότι μου έκανε πρόταση ο προπονητής που είχαμε κάνει συνεργασία στην Ταϊβάν και είπα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε κάτι διαφορετικό. Σε κάτι νέο. Είναι μία νέα και ξεχωριστή εμπειρία για μένα», τονίζει αρχικά στο G-Weekend ο Παγανιάς.

Τι συνθήκες όμως βρήκε στην Κίνα, πόσο εύκολα είναι τα πράγματα και ποια είναι τα αποτελέσματα της δουλειάς του εκεί; «Μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση πως ο γκολκίπερ που έχουμε στην ομάδα τον Σεπτέμβριο ψηφίστηκε καλύτερος πορτιέρο του μήνα. Οι συνθήκες για προπόνηση εδώ στην Κίνα είναι εξαιρετικές. Πολύ υψηλού επιπέδου με σύγχρονο προπονητήριο και καινούριο γήπεδο. Επίσης έχουμε περίπου 12.000 οπαδούς σε κάθε παιχνίδι μας. Το πρωτάθλημα τελειώνει στις 10 Νοεμβρίου και μέσα Δεκεμβρίου αρχίζει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Είναι πολύ διαφορετικά από την Ελλάδα. Έχει πολύ μακρινά ταξίδια. Ταξίδια τριών - τεσσάρων ωρών με αεροπλάνο.

Φεύγεις Πέμπτη και γυρνάς Κυριακή. Το πρωτάθλημα όμως είναι ανταγωνιστικό. Ο πρώτος μπορεί να κερδίσει τον τελευταίο. Επιτρέπεται να παίζουν μόνο ξένοι και οι τερματοφύλακες πρέπει να είναι μόνο Κινέζοι. Απαγορεύονται οι ξένοι κίπερ», σχολίασε σχετικά.

Τι άποψη όμως έχουν οι Κινέζοι για το ποδόσφαιρό μας; «Το ποδόσφαιρό μας εδώ το έχουν πολύ ψηλά. Ξέρουν και πολλούς παίκτες μας και γενικά την χώρα μας. Γενικότερα οι Κινέζοι μας εκτιμούν πολύ ως λαό και χώρα» για να συνεχίσει λέγοντας πως «οι μεταφραστές εδώ μου λένε συνέχεια για την ομάδα του Euro2004. Για παίκτες όπως οι Νικοπολίδης, Ζαγοράκης, Δέλλας και Καραγκούνης. Τους ξέρουν όλους και για εκείνους η συγκεκριμένη Εθνική αποτελεί μεγάλο παράδειγμα».

Όσο για το μέλλον του; «Υπάρχει όρος στο συμβόλαιό μου ότι εάν μείνουμε κατηγορία θα ανανεωθεί αυτόματα για έναν χρόνο ακόμα. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στο να συνεχίσουμε και του χρόνου στην ίδια κατηγορία. Θα ήθελα να συνεχίσω εδώ για να δω τι άλλο μπορώ να καταφέρω», κατέληξε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα