Στο «Πεινώκιo» θα σου πουν αλήθειες για το φαγητό!

Gazzetta team
Στο «Πεινώκιo» θα σου πουν αλήθειες για το φαγητό!

bet365

Μια μικρασιατική γωνιά, όπου τα χρώματα και τ' αρώματα μεταμορφώνονται σε απίθανες παραδοσιακές και εναλλακτικές γεύσεις και κάνουν ακόμα και τον μεγαλύτερο ψεύτη των παραμυθιών, να ανοίγει την καρδιά και το... στομάχι του.

Μπαχαρικά, παλέτες χρωμάτων και αρωμάτων. Υπέροχες μυρωδιές και αναμνήσεις από το φαγητό της μαμάς και της γιαγιάς. Η αίσθηση της γειτονιάς και μία όμορφη μικρασιατική γωνιά, όπου παντρεύονται αρμονικά το μεράκι, ο κόπος, το ψάξιμο, η υπομονή και η φαντασία.

Κοιτάζοντας τριγύρω βλέπεις μεγάλες μύτες. Είναι δύο ξύλινες του πρωταγωνιστή και μία ακόμα του Λουκά, που περιφέρεται, οργανώνοντας. Ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών έχει χιούμορ και διάθεση αυτοσαρκασμού. Στο εάν σκέφτηκε τον εαυτό του κατά την επιλογή ονόματος, απαντάει με ένα πλατύ χαμόγελο, καθώς ρίχνει γρήγορες, κλεφτές ματιές στην κουζίνα και ζητάει αμήχανα οι φωτογραφίας του να μην είναι προφίλ.

Εκείνος είναι που έχει στήσει το υπέροχο, εναλλακτικό, αλλά την ίδια στιγμή τόσο οικείο, με την αίσθηση του σπιτικού, μενού. Ο Κλέαρχος πιο δίπλα κρατιέται μην γελάσει με τη φάση. Εκείνος είναι το επιχειρηματικό μυαλό της υπόθεσης. Υπολογισμοί, πλάνο, εμπειρία. Οι δύο τους βρήκαν τη σωστή φόρμουλα της συνεργασίας και έκαναν την τρέλα τους πραγματικότητα. Χρειάζονταν όμως και έναν τρίτο, τον συνεταίρο που θα τους ένωνε συναισθηματικά.

Ο Πινόκιο έπρεπε να... διασκευαστεί. Στη γαστρονομική εκδοχή του έγινε Πεινώκιο και έχει σταματήσει να... πεινάει, όπως όταν βρισκόταν στο φτωχικό του Γέρο Τσεπέτο. Στον δικό του χώρο είναι μονίμως καλοταϊσμένος, χορτάτος. Οπως και οι καθημερινοί καλεσμένοι του. Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά με τόσες νοστιμιές και τόσα αρώματα να πλημμυρίζουν το μαγαζί του και να ενώνονται αρμονικά με το ξύλο και την πέτρα που υπάρχουν τριγύρω.

Το ταλαγάνι με τη μαρμελάδα σύκου θα σε βάλει στο κλίμα, με την αλμυρή τάρτα ή πίτα ημέρας και την κροκέτα πατάτας με απάκι και κρητική γραβιέρα, να δίνουν το πρόσταγμα για τα πιο βαριά χαρτιά. Οσομπούκο με κριθαράκι, μπιφτεκάκια κοτόπουλο με τραχανώτο και το... ανοιχτό του Πεινώκιο, που πρέπει να ανακαλύψεις μόνος σου πόσο ιδιαίτερο πιάτο είναι.

Τα ωραία ζόρια όμως ξεκινούν, καθώς φτάνουν στο τραπέζι το γκουρμέ μουσακαδάκι (μωβ πατάτα Περού, κιμάς κοτόπουλο, μελιτζάνα, μπεσαμέλ κουρκουμά), τα σουτζουκάκια τυλιγμένα στη μελιτζάνα, τα κεφτεδάκια της μαμάς του μάγειρα και ιδιαίτερα το καυτερό γιαουρτλού. Γι' αυτά θα χρειαστεί να έχεις φροντίσει από πριν να έχεις δίπλα σου δύο πράγματα. Μία δροσερή επιλογή από τις σαλάτες και κάμποσο αλκοόλ.

Προσεγμένες ποικιλίες ρακής, τσίπουρου, κρασιού και παγωμένη μπύρα θα βοηθήσουν το... σβήσιμο. Οχι τη χώνεψη. Επειδή οφείλεις να έχεις κρατήσει λίγο ακόμα χώρο για τα τρία διαφορετικά πιάτα με αυγουλάκια. Καγιανάς, με απάκι και πάνω απ' όλα τα... Ιωννιώτικα με το σουτζούκι και τον παστουρμά να απλώνονται σε μία απίθανη βάση τραγανής πατάτας.

Τη στιγμή όμως που θα έχεις παραδώσει, θυμήσου ότι στο εν λόγω μεζεδοπωλείο έχουν τη διάθεση να ετοιμάζουν κάθε μέρα ένα δικό τους σπιτικό γλυκό. Η αλλαγή γεύσης επιβάλλεται πριν φύγεις. Και εάν τελικά δεν σου έχει μείνει καθόλου χώρος για το φινάλε, μην ανησυχείς. Θα έχεις ήδη σκεφτεί ότι εκεί θα πρέπει να ξαναπάς. Θα είναι άλλωστε τόσα πολλά όσα δεν πρόλαβες να δοκιμάσεις. Ισως μάλιστα η επόμενη επιλογή σου να είναι το Σαββατοκύριακο, ώστε να απολαύσεις το μενού μαζί με το εβδομαδιαίο live και το πιάτο ημέρας, που την πρώτη φορά ξέχασες να παραγγείλεις και ίσως να είναι μία σταβλίσια 1,2 κιλών. Επειδή στο Πεινώκιο όσα βγαίνουν από την κουζίνα, θα θες να τα γευτείς...

Facebook
Τηλ. επικοινωνίας: 2111822368

 

Τελευταία Νέα