Ολυμπιακός: Τα 5 πρόσωπα που θα κρίνουν το ντέρμπι!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τα 5 πρόσωπα που θα κρίνουν το ντέρμπι!

bet365

Το G-Weekend καταγράφει τα πέντε πρόσωπα του Ολυμπιακού που έχουν την δυνατότητα να καθορίσουν ή να κρίνουν οριστικά το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει φτιάξει ένα πολύ καλό και δυνατό σύνολο, κάτι το οποίο και φάνηκε φυσικά σε επίπεδο Champions League και στο πως γύρισε το παιχνίδι με την Τότεναμ από 0-2 σε 2-2. Ενόψει του ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή οι ερυθρόλευκοι έχουν φυσικά υψηλά κίνητρα και μεγάλη διάθεση να φύγουν με το διπλό από το ΟΑΚΑ. Θέλοντας να επικεντρωθεί κανείς σε παίκτες - κλειδιά στον Ολυμπιακό μπορεί να εντοπίσει πέντε περιπτώσεις. Ας τις δούμε μία προς μία:

ΖΟΣΕ ΣΑ: Τερματοφύλακας που έχει αποδείξει ότι είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Έχει κάνει ένα σούπερ ξεκίνημα με καίριες επεμβάσεις και αποκρούσεις στην Ευρώπη. Έχει 283 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, όπου επίσης έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις χωρίς να δεχθεί γκολ. Φέτος με τον Ολυμπιακό έκανε και ρεκόρ απαραβίαστης εστίας.

ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ: Ο καλύτερος στόπερ του ρόστερ του Ολυμπιακού και με μεγάλη διαφορά. Κομβικός παίκτης στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του Μαρτίνς. Στην Super League 1 επειδή είχε τον τραυματισμό του έχει 1 ματς με 95 λεπτά συμμετοχής. Δυνατός, πολύ καλός κεφαλοσφαιριστής και πολύ αποτελεσματικός στα μετόπισθεν. Το δυνατό χαρακτηριστικό του είναι η ηρεμία που βγάζει και ότι δύσκολα θα κάνει λάθος.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Ο Βραζιλιάνος είναι ο πιο ποιοτικός χαφ του Ολυμπιακού και φέτος έχει κάνει πιο καλό ξεκίνημα από πέρυσι, όπου είχε χρειαστεί ένα σημαντικό διάστημα προσαρμογής. Παίκτης με ικανότητα να προσφέρει ως εξάρι και οκτάρι και που καλύπτει πολλούς χώρους, πρεσάρει, κόβει και δημιουργεί αλλά και σκοράρει. Στο πρωτάθλημα έχει 272 λεπτά και 3 αγώνες με 1 γκολ. Στον Ολυμπιακό ήδη έχει κάνει ρεκόρ σκοραρίσματος σε επίπεδο συλλόγου.

ΜΑΤΙΕ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Το βασικό δεκάρι και ο Νο1 οργανωτικός χαφ του Ολυμπιακού. Ο απόλυτος ηγέτης του και ο παίκτης που με μία κίνηση μπορεί να βγάλει έτοιμο γκολ. Εξαιρετικός στις στατικές φάσεις και τις εκτελέσεις φάουλ, πέναλτι και κόρνερ. Στο πρωτάθλημα έχει 217 λεπτά σε 3 αγώνες και 2 γκολ καθώς & 1 ασίστ (σ.σ. στο επίσημο site της Λίγκας τον έχουν με 2 ασίστ πάντως). Ο Ματιέ Βαλμπουενά φέτος ήδη σπάει όλα τα... κοντέρ σε γκολ & ασίστ και δείχνει πως μπορεί να πετύχει double double.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ο Πορτογάλος πιθανότατα να είναι ο κορυφαίος και πιο ποιοτικός εξτρέμ της κατηγορίας. Παίκτης για τον οποίο ο Ολυμπιακός έδωσε 7 εκατ. ευρώ στην Σπόρτινγκ και δείχνει πως τα αξίζει τα λεφτά του. Η εκρηκτικότητά του, η ταχύτητά του, η τρομερή τεχνική του κατάρτιση και οι πλαγιοκοπήσεις του τον κάνουν Νο1 κίνδυνο για κάθε αντίπαλο. Φέτος έχει 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 272 λεπτά.

 

Τελευταία Νέα