Ναδάλ: Γευματίζοντας με τον «Βασιλιά» του τένις!

Αντώνης Πατσούρας
Ναδάλ: Γευματίζοντας με τον «Βασιλιά» του τένις!

bet365

Οι διατροφικές συνήθειες και τα αγαπημένα πιάτα του σπουδαίου Ισπανού τενίστα Ράφα Ναδάλ στο G-Weekend.

Γεννήθηκε στο Μανακόρ, στη νήσο της Μαγιόρκα, στην Ισπανία και έζησε τα εφηβικά του χρόνια στη Βαρκελώνη όπου "σπούδασε" το τένις.

Λατίνος στα κορτ αλλά με μεσογειακό ταμπεραμέντο στη ζωή του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ραφαέλ Ναδάλ μέσα από την ενασχόληση του με το τένις έχει ταξιδέψει σε πολλές δεκάδες χώρες από τη μια έως την άλλη άκρη του κόσμου, έχει έρθει σ' επαφή με πολλούς πολιτισμούς και έχει δοκιμάσει τις κουζίνες του κόσμου.

Ως πολίτης του κόσμου έχει δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα σε ακριβά και "λαϊκά" εστιατόρια και στα 33 του χρόνια έχει καταλήξει στα αγαπημένα του φαγητά ή καλύτερα στις πιο ωραίες για εκείνον βάσεις για φαγητό.

Μάνα είναι μόνο μια...

Η μητέρα του, Άννα Μαρία, μαγειρεύει υπέροχα. Το έχει δηλώσει πολλές φορές ο κορυφαίος τενίστας και του αρέσει όταν έχει χρόνο να είναι στην πόλη του στη Μαγιόρκα και να απολαμβάνει τις σπεσιαλιτέ της.

Εκείνη την αχνιστή παέγια με τα θαλασσινά δεν την αλλάζει με τίποτα. Με τις γαρίδες και τα μύδια. Είναι το αγαπημένο του πιάτο από τα χέρια της μαμάς.

Η γαρίδα είναι αγαπημένη του. Τρώει και σολωμό τον οποίο και μαγειρεύει μόνος στην κουζίνα του. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όταν βρίσκει χρόνο μαζί με φίλους, μαγειρεύουν κυρίως θαλασσινά αλλά και καμία φορά κόκκινο κρέας.

Το φαγητό της πατρίδας

Στην πόλη του, το Μανακόρ, αλλά και γενικά στο νησί της Μαγιόρκα θα βρει κανείς πιάτα όπως το κουνέλι στιφάδο, το γουρονόπουλο ψητό, το χοιρινό με λάχανο και φυσικά την παέγια σε πολλές παραλλαγές και την γκασπάτσο που είναι η σούπα της Ισπανίας που πολλές φορές είναι εξαιρετικά καυτερή.

Ο Ράφα έχει δηλώσει πως προτιμά τα θαλασσινά ή μάλλον τα λατρεύει ενώ του αρέσουν πολύ και τα ζυμαρικά. Του αρέσει η ιταλική κουζίνα και από την Γαλλία τον ελκύουν οι πατάτες της.

Το χαμόν της Βαρκελώνης

Έχοντας ζήσει για πολλά χρόνια στην Βαρκελώνη δεν θα μπορούσε να μην δοκιμάσει το αυθεντικό χαμόν. Στην πόλη της Καταλονίας υπάρχει έως και μουσείο για χαμόν σε κεντρικό σημείο της και όπως είναι φυσικό η πόλη το... λατρεύει.

Ο Ναδάλ επιλέγει κάποιες φορές να τρώει το αυθεντικό αλμυρό της ιβηρικής χερσονήσου από μαύρους χοίρους.

Ψωμί και ελιά και Ναδάλ-Βασιλιά

Ο Ισπανός τενίστας είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαφημιστές των προϊόντων της ελιά της χώρας του. Το καλό ελαιόλαδο είναι καθημερινά στο πιάτο του Ναδάλ ενώ λατρεύει και το ισπανικό ψωμί.

Φυσικά τρώει συχνά ελιές μαζί με ψωμί!

Έχει συμμετάσχει σε καμπάνια για την προώθηση του λαδιού της πατρίδας του ενώ έχει φορέσει σκούφο και ποδιά για να μαγειρέψει με βάση αυτό.

Ο Ναδάλ επιλέγει πολλές φορές και μανιτάρια φρέσκα που του αρέσουν πολύ αλλά και όλα τα λαχανικά και τα φρούτα αφού μην ξεχνάμε ότι είναι αθλητές.

Ιαπωνία και Κίνα

Εάν είσαι στην Ίμπιζα, στο Λονδίνο, στο Μαϊάμι, στη Μαδρίτη θα συναντήσεις τον Ράφα Ναδάλ σε δυο εστιατόρια. Σ' ένα με ιαπωνική κουζίνα και σ' άλλο ένα με μεσογειακή και ιταλική κυρίως.

Εκεί θα συναντήσεις τον Ιγκλέσιας, τον Γκασόλ, τον Ρονάλντο και τον Ναδάλ.

Λατρεύει επίσης την κινεζική κουζίνα, την πάπια Πεκίνου, noondles με κινέζικα λαχανικά.

Για επιδόρπιο

Ο Ναδάλ λατρεύει την σοκολάτα, την νουτέλα και προτιμά τα κέικ που την περιέχουν. Προτιμά την "αθλητική" διατροφή και αυτά δεν θα τα βρεις τόσο στο πρόγραμμα του.

Του αρέσει το ρούμι αλλά στο εστιατόριο θα πιει καλό κρασί και ειδικά κόκκινο.

Φυσικά έχει... αγάπη για τους φυσικούς χυμούς.

 

Τελευταία Νέα