Καλαμαράκια, χταπόδι, μύδια σαγανάκι! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; (vids)

Μιχάλης Τσαμπάς
Καλαμαράκια, χταπόδι, μύδια σαγανάκι! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; (vids)

bet365

Ο Αύγουστος έφτασε και μάλιστα με... άγριες διαθέσεις. Ο πρώτος «δυνατός» καύσωνας του καλοκαιριού έκανε την εμφάνισή του, τα θερμόμετρα επιδίδονται σε μια ξέφρενη ανηφορική κούρσα, οι αντοχές εξαντλούνται και οι τυχεροί της υπόθεσης είναι ξεκάθαρα αυτοί που την συγκεκριμένη χρονική περίοδο κάνουν χρήση της άδειάς τους.

Αυτοί που θα αποχαιρετίσουν τις μεγαλουπόλεις, τα διαμερίσματα, τους χώρους εργασίας προκειμένου να περάσουν μέρες και νύχτες, ώρες ολόκληρες δίπλα στην θάλασσα. Πραγματικά τυχεροί, αφού θα συνδυάσουν το τερπνό μετά του ωφελίμου. Φυσικά οι βουτιές, οι αγώνες κολύμβησης, οι ρακέτες, τα θαλάσσια σπορ, αλλά ακόμη και το... αραλίκι στην ξαπλώστρα πάντα ανοίγουν την όρεξη και πάντα μας κάνουν να καταφεύγουμε στο πιο κοντινό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα...

Οι θαλασσινοί μεζέδες είναι πάντα ξεχωριστοί και όταν υπάρχει και το ανάλογο σκηνικό είναι επίσης ακόμη πιο νόστιμοι. Τι γίνεται όμως όταν θέλετε να απολαύσετε με το ουζάκι σας ή την μπύρα τους μεζέδες της θάλασσας αλλά δεν βρίσκεστε σε κάποιο μαγαζί της ακρογυαλιάς; Ή από την άλλη αν δεν θέλετε να πάτε σε κάποιο μαγαζί αλλά προτιμάτε να μαγειρέψετε οι ίδιοι και να κάνετε το τραπέζι στους φίλους σας;

Το G-Weekend και το www.akispetretzikis.com και σε αυτή την περίπτωση δεν θα σας αφήσουν με το παραπάνω. Έχουν τις προτάσεις που είναι άκρως γευστικές και όπως πάντα εύκολες σε εκτέλεση, αλλά και οικονομικές. Κάνουμε σέντρα με τι άλλο; Με καλαμαράκια τηγανητά... Κατ΄εξοχήν φαγητό που το έχουμε συνδυάσει με διακοπές, καλοκαιρινές βόλτες και ανέμελες στιγμές. Φαγητό εύκολο, απλό, με πρώτη ύλη που μπορούμε να βρούμε παντού, αρκεί βέβαια να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στην επιλογή. Διαβάζοντας την συνταγή από το site του Άκη Πετρετζίκη θα σταθούμε στην εξής πρόταση: «Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το σαφράν, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά». Καταλαβαίνετε φυσικά ότι πρόκειται για τις λεπτομέρειες που... απογειώνουν την γεύση.

Αντίπαλο δέος από τα καλαμαράκια, είναι φυσικά το χταπόδι. Το χταπόδι ψητό αποτελεί αγαπημένο ουζουμεζέ εκατομμυρίων Ελλήνων. Προφανώς και δικό σας. Χρόνος εκτέλεσης συνταγής το ένα τέταρτο της ώρας και χρόνος ψησίματος τα 80 λεπτά. Άρα σε περίπου 1.5 ώρα έχετε στο πιάτο σας ένα υπέροχο φαγητό, που μάλιστα αν συνδυαστεί με φάβα όπως μας προτείνει το www.akispetretzikis.com τότε σας μένει αξέχαστο.

Η τριάδα των προτάσεων μας, ολοκληρώνεται με μια εξίσου εξαιρετική επιλογή, που επίσης αποτελεί... ιεροτελεστία όσο αφορά το μαγείρεμα. Μύδια σαγανάκι. Βουτιά στον θαυμαστό κόσμο των γεύσεων, συνδυασμός εκπληκτικός και φυσικά εντυπωσιακό... φινάλε ακόμη και με την χρήση του ψωμιού. Άλλωστε ο ίδιος ο Άκης μέσα από το βίντεο μας το λέει ξεκάθαρα: «Αυτό το φαγητό για να το απολαύσεις θέλει μπόλικο ψωμάκι». Ποιος δεν είναι λάτρης του συγκεκριμένου πιάτου; Ήδη... μας τρέχουν τα σάλια και ψάχνουμε τον τρόπο για να το απολαύσουν. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, καλές βουτιές και υπομονή. Καύσωνας είναι, θα περάσει...

 

Τελευταία Νέα