Ντιέγκο Κόστα: Ένα αδιόρθωτο παιδί που δε λέει να μεγαλώσει... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ντιέγκο Κόστα: Ένα αδιόρθωτο παιδί που δε λέει να μεγαλώσει... (vids)

bet365

Αδιόρθωτος. Και δεν θ' αλλάξει για κανέναν. Και δεν θα τον ηρεμήσει κανείς προπονητής. Και εκτός γηπέδου θα παραμένει παιδί. Το GWJ δηλώνει ότι... γουστάρει τον Ντιέγκο Κόστα, ακόμα κι αν ο Ισπανός τσακώνεται με τα ρούχα του και τον επαγγελματισμό.

Στο πρόσφατο φιλικό προετοιμασίας στο Νιού Τζέρσεϊ, ο Ντιέγκο Κόστα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο βλέποντας απλά... Ατλέτικο εναντίον Ρεάλ. Ούτε φιλικός χαρακτήρας, ούτε ήρεμο παιχνίδι, ούτε ένα απλό τεστ ενόψει της νέας σεζόν. Και αφού το είδε έτσι εκείνος και όλη η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, σε πλήρη αντίθεση με τους «μερένγκες» για τους οποίους ο Σέρχιο Ράμος παραδέχθηκε ότι ήταν αρκετά χαλαροί, οι «ροχιμπλάνκος» έφτασαν στο τρομερό 7-3 που... ταρακούνησε.

Σε αυτό το 7-3, λοιπόν, ο Ντιέγκο Κόστα έβγαλε τον καλύτερό του εαυτό. Για την ακρίβεια, τον ... κανονικό του εαυτό. Αυτόν που μπορεί να παρουσιάσει σε μια βραδιά που του πηγαίνουν όλα πρίμα και μπορεί να γίνει killer στην αντίπαλη περιοχή. Αλλά και αυτόν που μπορεί να του πατήσεις το κουμπί... αυτοκαταστροφής και να μη λογαριάσει τίποτα. Ούτε φιλικά, ούτε σκορ. Τίποτα...

Σκόραρε τέσσερις φορές! Χατ – τρικ μέσα σε ένα ημίχρονο! Και το πρώτο του «χτύπημα» ήταν μόλις στα 44 δευτερόλεπτα από την πρώτη σέντρα της αναμέτρησης εκείνης με τη «βασίλισσα». Στο 28' με διαγώνιο σουτ από πανέξυπνη πάσα του Σαούλ έκανε δυο τα προσωπικά του τέρματα με ωραίο πλασέ και το 5-0 του ημιχρόνου (!) για την Ατλέτικο, το διαμόρφωσε ξανά ο Ντιέγκο Κόστα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Το τέταρτο γκολ του ήταν και το καλύτερο, αφού έτρεξε μόνος στην απέναντι άμυνα και από τα όρια της περιοχής «τσίμπησε» τη μπάλα πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ για να σκοράρει και πάλι και να το πανηγυρίσει έξαλλα! Κι αφού είχε κάνει τη δουλειά του τόσο καλή, είπε... να πάει να ξεκουραστεί. Και ο... άτυχος Καρβαχάλ έκανε πολύ κοντά του ένα δυνατό μαρκάρισμα, για να πάρει «απάντηση» με τρομερά ψυχρή κλωτσιά και τους δυο τους να μανουριάσουν και να προκληθεί σύρραξη όλων των παικτών στον αγωνιστικό χώρο! Και ο Κόστα και ο φουλ μπακ της Ρεάλ αποβλήθηκαν..

Η αντίδραση του φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης και άλλοτε επιθετικού της Τσέλσι δεν προκάλεσε καμία εντύπωση. Το παιδί αυτό είναι ικανό για τα πάντα και για τίποτα. Μπορεί να περάσει απαρατήρητος στο γήπεδο, να μην καταφέρει να βοηθήσει, όμως μπορεί και να ξεχαρβαλώσει τελείως την αντίπαλη άμυνα, να πετύχει τέσσερα γκολ και επειδή... Yolo, να πάρει και κόκκινη για κλωτσιά σε αντίπαλο.

Το φετινό καλοκαίρι προκάλεσε πάλι αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο θεώρησε... αστείο και διασκεδαστικό να οδηγεί σαν τρελός σε δάσος της πατρίδας του της Βραζιλίας, σε μια κίνηση που σε καμία περίπτωση δεν επιδεικνύει επαγγελματισμό και αποτελεί απόλυτη ένδειξη άγνοιας κινύδνου και φόβου. Από την άλλη, μόλις επέστρεψε στη δουλειά και βρισκόταν πλέον στ' αποδυτήρια μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στη Μαδρίτη πριν από την περιοδεία της Ατλέτικο, ήθελε να... γυρίσει πίσω. Εκεί που ψάρευε ανέμελος και απλά φορούσε το μαγιό του. Γι' αυτό και έβαλε το βίντεο που έδειξε πως η ψυχοσύνθεση αυτού του παιδιού θα παραμείνει... παιδιού!

Ακόμα νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, ο Λούκας Ερνάντες έμαθε ότι με τον Κόστα δεν θα πρέπει να κάνει χαβαλέ, αφού, ο Ισπανός πήρε εκδίκηση καταστρέφοντας τα ρούχ του νυν δεξιού μπακ της Μπάγερν Μονάχου, λούζοντάς τα με... πυροσβεστήρα! Και προς τιμήν του, ο Γάλλος έδειξε... κότσια, παίρνοντας στη συνέχεια τον πυροσβεστήρα για να τον ρίξει πάνω στο αυτοκίνητο του Ισπανού! Το παιχνίδι με τον πυροσβεστήρα δεν είναι καινούριο για τον επιθετικό της Ατλέτικο, αφού και το 2017, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Τσέλσι, εισέβαλε στην αίθουσα Τύπου του «Χόθορνς» μετά από νίκη επί της Γουέστ Μπρομ και απειλούσε τους δημοσιογράφους ότι θα τους ψεκάσει αν δεν άφηναν τον Κόντε να φύγει για να γιορτάσουν όλοι μαζί στ' αποδυτήρια!

Και αν αφήσουμε στην άκρη το... καλοκαιρινό mood του Ντιέγκο Κόστα, όταν ο διακόπτης γυρίζει στον αγωνιστικό χώρο, είναι ικανός να διαλύσει όλο το πλάνο της ομάδας του και να την αφήσει ξεκρέμαστη. Όπως το έκανε και στο κρίσιμο – για τη Μπαρτσελόνα και την εξασφάλιση του τίτλου – παιχνίδι στο «Καμπ Νόου», τότε που θέλησε να εξαπολύσει ύβρεις για... κάποια μητέρα. Ο διαιτητής έκρινε ότι ήταν αποδέκτης των «μηνυμάτων» του Κόστα, τον απέβαλε, εκείνος προσπαθούσε να τον πείσει ότι το είπε γενικά κι αόριστα και... επιστρατεύθηκε ο Πικέ για να τον απομακρύνει και να του κλείσει το στόμα!

Τα... κινούμενα νεύρα, μπορούν να προσφέρουν γκολ, μπορούν να προσφέρουν στήριξη και βοήθεια σε κάθε συμπαίκτη που μπορεί ν' αποκτήσει μπελάδες με αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο, θα είναι πάντοτε ο παίκτης που θα φοβούνται να τον μαρκάρουν δυνατά για να μην το κρατήσει... μανιάτικο, όμως, είναι αυτομάτως και ο πρώτος στόχος για να ξεφύγει. Λίγο να παίξουν με το μυαλό του, να τον προκαλέσουν, να του κάνουν δύσκολη την κατάσταση στο γήπεδο, αυτό το διακοπτάκι που έχει πάνω του ο Ντιέγκο Κόστα μπορεί να γυρίσει ανά πάσα στιγμή. Και θα γίνει δίχως να το σκεφτεί ο Ισπανός, ξεσπώντας για να ... διεκδικήσει το δίκιο του με κανόνες του δρόμου, δίχως όμως να σκεφτεί εκείνη τη στγμή την ομάδα του και τα προβλήματα που αυτομάτως θα προκαλέσει...

Όπως και να 'χει, είναι ιδιαίτερος τύπος, παίζει πάντα με πάθος, έχει αντιδράσεις μικρού παιδιού και ένστικτο killer στην επίθεση. Και δεν πρόκειται ν' αλλάξει ποτέ!

 

Τελευταία Νέα