Καρύδη: Μια Κερκυραία στην κορυφή της Ευρώπης!

Καρύδη: Μια Κερκυραία στην κορυφή της Ευρώπης!

bet365

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σπυριδούλα Καρύδη μιλάει για τη ζωή και την αθλητική της πορεία στο G-Weekend.

Ήταν το πρόσωπο της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ-20 που διεξήχθξη προ ημερών στο Μπορός της Σουηδίας. Κέρδισε με νέο πανελλήνιο ρεκόρ κατηγορίας (14,00μ από την Παπαχρήστου) το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν και έγραψε ιστορία.

Η Σπυριδούλα Καρύδη που γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 2001 σκοπεύει να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών για πολλά χρόνια ακόμη και μιλάει στο G-Weekend για τη ζωή της, την Κέρκυρα, τα σκυλάκια της, το χρυσό και φυσικά τα όνειρα της.

Είναι μια έξυπνη κοπέλα, με συγκροτημένη προσωπικότητα, ώριμη με βάσεις και εφόδια για μια επιτυχημένη ζωή και καριέρα στον αθλητισμό. Αγαπάει τη ζωή αλλά και τα δυο της σκυλάκια, την λούνα και την ασπρούλα.

Αν και ξεκίνησε από την κολύμβηση, στην οποία διέπρεψε ο συμπατριώτης της Σπύρος Γιαννιώτης, τον οποίον και γνώρισε πριν από 2 χρόνια σε εκδήλωση στο νησί, μια ωτίτιδα την ... ανάγκασε να σταματήσει από την πισίνα και έτσι ο στίβος κέρδισε μια σπουδαία αθλήτρια, ένα "αστέρι" που θέλει και μπορεί να λάμψει για χρόνια!

Με τι όνειρα πήγες στη Σουηδία και στο Ευρωπαϊκό; Περίμενες το χρυσό μετάλλιο;
«Είχα πάει με σκοπό να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Η λογική έλεγε πως εάν πήγαινα καλά θα ήμουν στο βάθρο. Έκανα το 14,00 και ήμουν πρώτη αλλά η Νάτσεβα που ήταν 2η είναι μια πολύ δυνατή αθλήτρια με ατομικό στα 14.18. Είναι μαχήτρια αφού πέρσι κέρδισε το Παγκόσμιο Κ20 αλλά και τους Ολυμπιακούς Νέων. Περίμενα πως θα με ξεπερνούσε. Γι' αυτό και δεν χαλάρωσα».

Έχει αθλητική παράδοση η οικογένεια σου;
«Όχι. Όλα τα παιδιά είμαστε όμως δραστήρια».

Πόσα αδέλφια έχεις;
«Δυο. Την Βιλελμίνη που είναι τρία χρόνια μεγαλύτερη και τον Γιάννη που είναι έξι χρόνια μεγαλύτερος μου».

Στην Κέρκυρα γεννήθηκες; Εκεί ξεκίνησες τον στίβο;
«Στην Κέρκυρα γεννήθηκα και ζω.Ξεκίνησα τον στίβο όταν πήγαινα στην δ' δημοτικού επειδή πήγαινε η αδελφή μου και ήθελα να δοκιμάσω και εγώ. Στο σχολείο μ' έβλεπαν οι γυμνάστριες μου και έλεγαν πως είμαι γρήγορη και πως πρέπει να δοκιμάσω στο στίβο. Βέβαια πολύ μικρή πήγαινα κολυμβητήριο αλλά είχα πάθει δυο φορές ωτίτιδα και γι' αυτό σταμάτησα. Όταν ξεκίνησα το δημοτικό σχολείο πήγα και δυο χρόνια παραδοσιακούς χορούς αλλά βαρέθηκα».

Οι συνθήκες προπόνησης στην Κέρκυρα πως είναι;
«Δεν είναι ιδανικές αλλά δεν μου στερούν τις προπονήσεις μου. Έχουμε φτιάξει ένα μικρό κλειστό όπου εκεί μπορώ να κάνω άλματα ακόμη και εάν βρέχει. Συνεργάζομαι με καλούς ανθρώπους που με βοηθούν στην αποκατάσταση μου (φυσιοθεραπεία) αλλά και στην ενδυνάμωση μου στην αίθουσα άρσης βαρών».

Ο προπονητής σου ο Παύλος Σκορδίλης πόσο σ' έχει αλλάξει ως αθλήτρια;
«Με τον κ. Σκορδίλη ξεκίνησα μια εντελώς διαφορετική προπόνηση. Έχω νέο τρόπο ζωής και με μια διαφορετική οπτική του αθλητισμού. Ξεκίνησα μαζί του τον Σεπτέμβριο του 2017 και συμπληρώνουμε 2 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας».

Η συμβουλή που κρατάς στη ζωή σου;
«Αυτή που έχω κρατήσει για τον εαυτό μου είναι πως η σκληρή δουλειά πάντα ξεπληρώνεται. Γνωρίζω πως ο δρόμος που έχω διαλέξει είναι πολύ σκληρός και δύσκολος αλλά οι χαρές που σου δίξει αξίζουν και με το παραπάνω».

Έχεις κάποιο πρότυπο;
«Ναι. Αγαπημένοι μου άλτες είναι ο Christian Taylor και τον Luvo Manyonga».

Έχεις όνειρο να είσαι το 2020 στο Τόκιο στους Ολυμπιακούς;
«Ποιος δεν θα ήθελα να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Το σχολείο το τελείωσες;
«Ναι φέτος. Δύσκολη χρονιά με προπονήσεις και σχολείο μαζί. Είναι αρκετά πιεστικό το πρόγραμμα ειδικά όταν δίνεις πανελλήνιες. Με την διάκριση που είχα κέρδισα το άνευ για όλες τις σχολές αλλά δεν έχω σκεφτεί ακόμη τι θα μου άρεσε να σπουδάσω. Στο σχολείο μου άρεσε η χημεία και η βιολογία».

Η εκτός στίβου ζωή στην Κέρκυρα πως κυλάει;
«Στον ελεύθερο μου χρόνο μ' αρέσει να χαλαρώνω και να ξεκουράζομαι γιατί πάντα είμαι κουρασμένη από τις προπονήσεις. Μου αρέσει να πηγαίνω βόλτες με φίλους, ν' ακούω μουσική και να διαβάζω βιβλία. Η ζωή στην Κέρκυρα είναι ωραία και ήσυχη. Είναι μια μικρή κλειστή κοινωνία χωρίς εγκληματικότητα και μπορείς κανείς να κυκλοφορεί ελεύθερα. Έχει πολλές ομορφές ειδικά τώρα το καλοκαίρι και πάρα πολύ πράσινο».

Τι βιβλία διαβάζεις;
«Κυρίως αστυνομικά και μυστηρίου».

Έχει και ωραία παραδοσιακά φαγητά η Κέρκυρα. Τι διαλέγεις;
«Δύσκολη ερώτηση. Όλα είναι πολύ ωραία. Ας πως παστιτσάδο».

Εάν δεν ήσουν αθλήτρια του στίβου έχεις φανταστεί τι θα έκανες στη ζωή σου;
«Θα έκανα ενόργανη ή ρυθμική. Είναι πολύ όμορφα αθλήματα και πολύ δύσκολα».

 

Τελευταία Νέα