Το «θηρίο» part 2 του ΠΑΟΚ! (pics, vids)

Το «θηρίο» part 2 του ΠΑΟΚ! (pics, vids)

bet365

Μέχρι τώρα ξέραμε ένα… «θηρίο» στον ΠΑΟΚ. Ο Φερνάντο Βαρέλα έχει αυτόν τον «τίτλο», ωστόσο και ο Άντερσον Εσίτι αποκαλείται από τους συμπαίκτες του «The Beast»! ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Άγιαξ - Αϊντχόφεν με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η υπόθεση της απόκτησης του Άντερσον Εσίτι από τη Γάνδη, δεν μετατράπηκε, είναι αλήθεια, σε σήριαλ. Μέσα σε τρεις μέρες από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να πάει στη λύση του Νιγηριανού αμυντικού μέσου της Γάνδης, αυτός όχι μόνο έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας του με τους νταμπλούχους Ελλάδας, που θα του αποφέρει διπλάσιες ετήσιες απολαβές απ' όσα έβαζε στο λογαριασμό του μέχρι σήμερα, αλλα΄ήδη μετράει τρεις πέντε προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο της Ολλανδίας, όπου βρίσκονται οι «ασπρόμαυροι».

Η παρουσία του Αντερσον Εσίτι στις τελευταίες προπονήσεις του ΠΑΟΚ στο Χορστ ήταν ένα ξεχωριστό γεγονός, όπως ήταν λογικό όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στο νέο πρόσωπο της ομάδας, που το πρώτο του βράδυ συστήθηκε στους νέους συμπαίκτες του μέσα από έναν διαγωνισμό «καραόκε» (τον οποίο κέρδισε ο… ράπερ, Ομάρ Ελ Καντουρί), ενώ σε κάθε του βήμα έχει δίπλα του είτε τον Φερνάντο Βαρέλα, είτε τον συμπατριώτη του, γεννημένο από Νιγηριανούς γονείς, Τσούμπα Άκπομ. Κι όταν λέμε σε κάθε βήμα το εννοούμε...

Στο εντυπωσιακό βίντεο της παρουσίασης του η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ επέλεξε να το συνοδεύσει με τη φράση «who's gonna stop him?», δηλαδή, «ποιος μπορεί να τον σταματήσει;», προφανώς, επηρεασμένη από τα πλούσια αθλητικά και σωματικά προσόντα του νέου μεταγραφικού αποκτήματός της. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς εντός γηπέδου από την πρώτη στιγμή ο θηριώδης Εσίτι σου τραβάει την προσοχή και δείχνει… απειλητικός σε κάθε μα κάθε μονομαχία, αλλά εκτός των γραμμών είναι «άλλος άνθρωπος».

Στον ΠΑΟΚ αρκετοί τον συγκρίνουν με τον Φερνάντο Βαρέλα, ένας αναγνώστης του gazzetta.gr ζήτησε, μέσω των σχολίων, να δει μια φωτογραφία των δύο ποδοσφαιριστών δίπλα - δίπλα και ο φωτογραφικός φακός τους «έπιασε» σε μια από τις προπονήσεις του «Δικεφάλου» στο Χορστ της Ολλανδίας και είναι η κεντρική φωτογραφία του θέματος, ενώ υπάρχουν πολλά «κλικ» που φανερώνουν την εντυπωσιακή σωματοδομή του Νιγηριανού. Ιδού...

Ο θηριώδης, είναι αλήθεια, Νιγηριανός αμυντικός μέσος έρχεται για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» στη μεσαία γραμμή του «Δικεφάλου», να του δώσει όγκο, ύψος, δύναμη, όχι όμως και πολλά πράγματα στο δεύτερο μισό του γηπέδου, καθώς σε 197 επαγγελματικά παιχνίδια δεν υπάρχει ούτε ένα γκολ, ούτε μια ασίστ καταγεγραμμένη στο ενεργητικό του.

Για όσους τρέξουν να τα… βάψουν μαύρα, απλά να θυμίσουμε ότι και ο Χοσέ Κάνιας είχε έρθει στον ΠΑΟΚ δίχως γκολ και μόλις μία ασίστ, μετά από 155 αγώνες σε Πριμέρα Ντιβιζιόν και Πρέμιερ Λιγκ. Στην Τούμπα πέτυχε τα πρώτα τέσσερα γκολ της επαγγελματικής καριέρας του.

Πάντως, σ’ ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου, τον Ιανουάριο του 2018, είχε σημειώσει ένα εντυπωσιακό γκολ.

Συμφωνούμε, ότι ο Φίλιπ Μπράνταριτς (τον Κροάτη ας μη τον βγάλουμε από τις «ασπρόμαυρες» λίστες, όσο παραμένει ανοικτή η «αγορά», άλλωστε ακόμη και τώρα στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι ο Κροάτης είναι πρόθυμος να αποδεχθεί την πρόταση από την Ελλάδα) θα έδινε μεγαλύτερη ποιότητα και άλλα στοιχεία, ωστόσο η Κάλιαρι επέμενε να μην αλλάζει στάση και να διατηρεί ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων της στρέφοντας τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ προς τον Άντερσον Εσίτι, το όνομα του οποίου κυκλοφορούσε, εδώ και μέρες, στα γραφεία της Μικράς Ασίας και δεν είναι καθόλου άγνωστος σε Αμπέλ Φερέιρα και Μάριο Μπράνκο.

Ο αθλητικός διευθυντής των Πρωταθλητών Ελλάδας γνωρίζει τον Νιγηριανό ποδοσφαιιρστή από τις πρώτες του μέρες στην U19 της Λεϊσόες, την ομάδα από τον πορτογαλικό βορρά στην οποία αγωνίστηκε για πολλά χρόνια ο Βίτορ Καστανέιρα, ένας εκ των τεσσάρων στενών συνεργατών του Αμπέλ Φερέιρα, μάλιστα ο Μπράνκο φρόντισε και τον πήρε μαζί του στην Εστορίλ το καλοκαίρι του 2014.

Ο Εσίτι που δε διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο, άρα θα λογίζεται ένας από τους επτά ξένους μέχρις στιγμής του ρόστερ, με δικαίωμα να παίζουν οι πέντε, γνωρίζει πολύ καλά τον Φερνάντο Βαρέλα, το αυθεντικό «θηρίο» του ΠΑΟΚ. Τώρα έρχεται και το… part II.

«Οι συμπαίκτες μου στη Γάνδη με αποκαλούν “The Beast” (το θηρίο) θα μπορούσε να είναι και αρνητικό, αλλά δεν το βλέπω έτσι, οι αγγλικές εφημερίδες με αποκαλούσαν “The Man Mountain” (ο άνθρωπος-βουνό) και στην Πορτογαλία ήμουν ο “El Muro” (το τείχος) κι άλλα πολλά παρατσούκλια», είχε πει σε μια συνέντευξη του λίγο πριν από το φινάλε της πρώτης του χρονιάς στο Βέλγιο με τη φανέλα της Γάνδης, όπου είχε θαμπώσει τους πάντες με τα εντυπωσιακά σωματικά προσόντα και τη δύναμη του.

«Οι άνθρωποι πάντοτε εντυπωσιάζονται, όλοι οι φίλοι μου μου το λένε, αλλά δεν το συνειδητοποιώ, δεν νιώθω ισχυρός, όποτε βλέπω τον εαυτό μου σε βίντεο, καταλαβαίνω γιατί το σώμα μου εντυπωσιάζει, μοιάζω σαν ένας μεγαλόσωμος τύπος, επίσης οι φίλοι μου μου λένε ότι περπατάω με τα μακριά χέρια μου, καθώς οι ώμοι μου είναι αρκετά τεράστιοι», εξηγεί ο γεννημένος στις 24 Μαΐου του 1994 στην πόλη Γουάρι, της νότιας Νιγηρίας.

«Σταμάτα το bodybuilding»

Ο Νιγηριανός είναι τόσο δυνατός σωματικά που δεν το επιτρέπεται να κάνει bodybuilding ώστε να αποφύγει την υπερφόρτωση. «Όταν πήγα στην Εστορίλ, μου είπαν ότι έπρεπε να σταματήσω, προερχόμουν από τη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας, εκεί όπου η δύναμη είναι πολύ σημαντική, όμως ο προπονητής μου είπε ότι δεν έπρεπε να πηγαίνω άλλο πια στο γυμναστήριο πια και ότι έπρεπε να δουλέψω πιο σκληρά στην έκρηξη, την ταχύτητά, την ευελιξία, έπρεπε να χρησιμοποιώ πολύ μικρότερο βάρος από τους άλλους ποδοσφαιριστές και να δουλέψω περισσότερο στην ταχύτητα από την καθαρή δύναμη», παραδέχθηκε ο Εσίτι που γνωρίζει τους κινδύνους τραυματισμών και τις επιπλέον πιθανότητες υποτροπής.

«Έχω μεγάλους μυς και γνωρίζω ότι οι τραυματισμοί συμβαίνουν γρηγορότερα, γι’ αυτό φροντίζω πάντα τον εαυτό μου μετά από κάθε προπόνηση, δεν έχω πάθει κάποιο σοβαρό τραυματισμό στα πόδια μόνο οι προσαγωγοί μου με κάνουν μερικές φορές να υποφέρω», εξηγεί.

Το καλοκαίρι του 2017, όταν αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ σ’ ένα φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ (Παρί Σεν Ζερμέν, Ντόρτμουντ, Στουτγάρδη) που είχαν σημειωμένο το όνομα του στις μεταγραφικές λίστες τους, μετά από μια πρώτη «γεμάτη» (37 συμμετοχές σ’ όλες τις διοργανώσεις) χρονιά στο βελγικό πρωτάθλημα.

Πριν από ένα χρόνο βρέθηκε μια ανάσα από τη Λεβάντε, αλλά τελικά η ισπανική ομάδα προτίμησε να αποκτήσει αντί 9.000.000 ευρώ τον Μαυροβούνιο χαφ, Νίκολα Βούκσεβιτς, της Μπράγκα του… Φερέιρα.

 

Τελευταία Νέα