Chania Rock Festival: Fans του ροκ και του μέταλ από 24 χώρες! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Chania Rock Festival: Fans του ροκ και του μέταλ από 24 χώρες! (pics & vids)

bet365

Το G-Weekend βρέθηκε στα Χανιά για το καθιερωμένο Rock Festival και μεταφέρει τις εντυπώσεις του αλλά και άγνωστες λεπτομέρειες για το φεστιβάλ - θεσμό!

Από το 2002 και μετά το Chania Rock Festival δίνει το δικό του στίγμα στον προμαχώνα Σαν Σαλβαδόρ, σε έναν ιστορικό και εντυπωσιακό χώρο πολύ κοντά στο Λιμάνι των Χανίων. Φέτος η διοργάνωση αυτή συνεχίστηκε με ένα τριήμερο, όπου την πρώτη ημέρα ήταν η είσοδος δωρεάν και το διήμερο 5-6 Ιουλίου οι headliners ήταν η Tarja Turunen, πρώην των Nightwish και το πρότζεκτ με τον Jon Schaffer των Iced Earth και τον Hansi Kürsch των Blind Guardian, τους Demons & Wizards. Εάν εξαιρέσει κανείς τους Ιταλούς Sinheresy, που γενικά ήταν μία μέτρια μπάντα, όλες οι υπόλοιπες εμφανίσεις ήταν από ιδιαίτερα καλές έως και πολύ καλές, δείχνοντας κι το επίπεδο του φεστιβάλ.

Από τις ελληνικές μπάντες με πρώτους και καλύτερους τους Rotting Christ δεν υστέρησε καμία. Ας δούμε όμως ορισμένα χρήσιμα στοιχεία του φεστιβάλ:

- Ο υπογράφων είχε βρεθεί και πρόπερσι στο ίδιο φεστιβάλ. Η βελτίωση σε όλους τους τομείς ήταν κάτι παραπάνω από φανερή.

- Το φεστιβάλ είχε συνολικά πάνω από 2.500 κόσμο. Επίσης περισσότερους από 500 ξένους επισκέπτες από 24 χώρες, εκ των οποίων η Κόστα Ρίκα και η Τυνησία.

- Ο Θρυλικός Uli Roth, εμβληματικό μέλος των Σκόρπιονς, ξετρελάθηκε με τα Χανιά και μάλιστα έγραψε εκεί νέο κομμάτι.

- Ο Hansi Kürsch έβγαλε το Live παρότι είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατό του και το είχε δεμένο. Μάλιστα την επόμενη ημέρα καλά καλά δεν μπορούσε να περπατήσει.

- Ο Jon Schaffer είχε φέρει την οικογένειά του από την Αμερική προκειμένου να κάνουν διακοπές στα Χανιά και την Κρήτη στην συνέχεια. Οικογενειακώς στα Χανιά ήταν και η Tarja.

- Ο Kürsch επέμενε ιδιαίτερα ώστε η μπάντα του να δεχθεί να παίξει στα Χανιά. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο η στάση του.

- Η Tarja επεδίωξε από την πρώτη στιγμή να συναντήσει τον Roth και είχαν μία ζεστή και εγκάρδια στιγμή. Ο Roth στην συνέχεια είδε με θαυμασμό την συναυλία της.

- Ο τσελίστας Max Lilja που ήταν μαζί με την Tarja ήταν ο πρώτος τσελίστας των Apocalyptica.

- Ο Schaffer και οι Holocaust λόγω της ζέστης είχαν προβλήματα τεχνικής φύσεως και κυρίως με τις κιθάρες τους. Ο Schaffer ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από τους διοργανωτές για έναν ανεμιστήρα που κλώτσησε επί σκηνής.

- Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν εύκολες για τις μπάντες και τον κόσμο κυρίως λόγω της ζέστης αλλά και του χώρου (σ.σ. που έχει κάτω άμμο και άχυρο).

- Οι Christ με την συγκεκριμένη σύνθεση παίζουν μόλις για τρίτη φορά. Με αυτήν την ομάδα είχαν κάνει εμφάνιση και στη Ρουμανία. Έπαιξαν δε αρκετά κομμάτια από την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά.

Δείτε πιο κάτω βίντεο και φωτό αλλά και ψηφίστε στο poll. Εδώ είναι το επίσημο Facebook του θεσμού και εδώ το site. Η βασική φωτό είναι από το επίσημο Facebook του event.

 

Τελευταία Νέα