Σεμέδο, η 2η πιο ακριβή μεταγραφή ξένου στόπερ των τελευταίων ετών στον Ολυμπιακό! (poll)

Σεμέδο, η 2η πιο ακριβή μεταγραφή ξένου στόπερ των τελευταίων ετών στον Ολυμπιακό! (poll)

bet365

Ο Ρούμπεν Σεμέδο με τα 4.5 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν από τον Ολυμπιακό προς την Βιγιαρεάλ για την απόκτησή του, έγινε η 2η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή ξένου στόπερ, την τελευταία 10ετία!

Η λίστα των ξένων στόπερ που έχουν φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια δεν είναι και μικρή. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις ξένων σέντερ μπακ για τους οποίους δαπανήθηκαν πολύ σοβαρά ποσά. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Βέλγος Ένγκελς ενώ στην... κατάταξη βρίσκονται και παίκτες όπως οι Μέλμπεργκ & Μποτία. Αναλυτικότερα:

1. ΜΠΙΟΡΝ ΕΝΓΚΕΛΣ: Ο Βέλγος άσος αφότου είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με την Μπριζ την σεζόν 2017-2018 εντάχθηκε στον Ολυμπιακό για ένα ποσό της τάξεως των 7 εκατ. ευρώ για να πουληθεί στη Ρεμς το 2019 για ένα ποσό λίγο παραπάνω από 4 εκατ. ευρώ. Στους Πειραιώτες ο 24χρονος σήμερα διεθνής και ύψους 1.94 μέτρων σέντερ μπακ έπαιξε 24 ματς με 3 γκολ και ενώ είχε και 1 ασίστ.

2. ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ: Η μεταγραφή του 25χρονου Πορτογάλου στόπερ της Βιγιαρεάλ αφού είχε αρκετά... επεισόδια και με τον Ολυμπιακό να ξεπερνάει διάφορα εμπόδια έκλεισε στα 4.5 εκατ. ευρώ (σ.σ. στο deal επρόκειτο να μπει και ποσοστό μεταπώλησης). Η μετακίνηση του Ρούμπεν Σεμέδο έγινε έτσι η 2η πιο ακριβή αγορά στόπερ στον πειραϊκό σύλλογο επί εποχής Μαρινάκη. Είναι ένας παίκτης που είχε ξεχωρίσει και ήθελε πολύ ο τεχνικός των Πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς.

3. ΟΛΑΦ ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ: Με διαφορά από τους κορυφαίους στόπερ ever που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό. Μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα και ένας πραγματικός αρχηγός στην άμυνα. Αρχηγός μέσα και έξω από το γήπεδο. Η μεταγραφή του Σουηδού άσου από την Γιουβέντους είχε κοστίσει στους ερυθρόλευκους το ποσό των 2.5 εκατ. ευρώ. O 41χρονος σήμερα παλαίμαχος σέντερ μπακ - που έγινε και προπονητής - πήγε το 2009 στους Πειραιώτες και έφυγε το 2012. Στους Πειραιώτες κατέγραψε 106 αναμετρήσεις με 9 γκολ και 6 ασίστ. Επόμενή του ομάδα ήταν η Βιγιαρεάλ.

4. ΓΙΑΣΙΝ ΜΕΡΙΑ: O 25χρονος διεθνής Τυνήσιος πήρε μεταγραφή από την Σφαξιέν στον Ολυμπιακό πέρυσι με το κόστος να αγγίζει τα 2.5 εκατ. ευρώ. Στους Πειραιώτες είχε την περασμένη σεζόν 26 αγώνες με 1 γκολ.

5. ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΤΙΑ: Ο Ισπανός σέντερ μπακ με background από την Μασία και την Μπαρτσελόνα και άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού. Στα 30 του χρόνια σήμερα ο Μποτία είχε κλείσει στον Ολυμπιακό το 2014 με ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ από την Σεβίλλη. Στους Πειραιώτες ο Αλμπέρτο Μποτία είχε 106 αγώνες με 10 γκολ και 2 ασίστ και έφυγε το 2018 για την Χιλάλ.

6. ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ: O 33χρονος σήμερα άσος γεννημένος στην Γαλλία και παράλληλα έχοντας και πορτογαλικό διαβατήριο αλλά και από το Μαρόκο είχε διαλέξει να είναι διεθνής στην αφρικανική χώρα ενώ είχε περάσει από ορισμένα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Ντα Κόστα είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2015 με μεταγραφή 2 εκατ. ευρώ από την Σίβασπορ. Από τον Ολυμπιακό αποχώρησε το 2017 για την Μπασακσεχίρ. Στον Ολυμπιακό είχε 66 συμμετοχές με 5 γκολ.

7. ΜΠΡΟΥΝΟ ΒΙΑΝΑ: Όσο καλά δεν πήγε στον Ολυμπιακό ο νεαρός τότε Βραζιλιάνος τόσο έλαμψε στην συνέχεια στην θητεία του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ο Μπρούνο Βιάνα είχε ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό τον Αύγουστο του 2016 ως επιλογή του τότε Πορτογάλου τεχνικού του, Πάουλο Μπέντο, που είχε συνεργαστεί με τον παίκτη στη Βραζιλία. Η πειραϊκή ΠΑΕ έδωσε τότε 1,8 εκατ. ευρώ στην Κρουζέιρο για τον παίκτη. Ο Βιάνα πήγε στην Μπράγκα το 2018 έναντι του ποσού των 3 εκατ. ευρώ. Στον Ολυμπιακό είχε 23 ματς με 1 γκολ.

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

 

Τελευταία Νέα