Οι πέντε λόγοι που απέτυχε ο Αναστασιάδης στην Εθνική (poll)

Οι πέντε λόγοι που απέτυχε ο Αναστασιάδης στην Εθνική (poll)

bet365

Το Gazzetta Weekend αναδεικνύει πέντε λόγους που ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Άγγελος Αναστασιάδης, απέτυχε παταγωδώς στην θητεία του στην Εθνική μας ομάδα.

Οι δύο συνεχόμενες ήττες από Ιταλία και Αρμενία δημιούργησαν πολύ μεγάλα και σοβαρά προβλήματα στην Εθνική και έφεραν τον Αναστασιάδη σε μία εξαιρετικά δύσκολη θέση από κάθε άποψη αλλά και σε... κόντρα με παίκτες όπως οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς. Ας δούμε όμως πέντε βασικούς λόγους που απέτυχε ο Έλληνας τεχνικός:

1. ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ: Στην αρχή οι... ντόπες ψυχολογίας και οι ατάκες εμψύχωσης όπως το «είστε παιχταράδες» βοήθησαν έως ένα σημείο. Το τελευταίο διάστημα όμως ο Αναστασιάδης δεν είχε σχεδόν κανένα έρεισμα στα αποδυτήρια της Εθνικής και δεν μπορούσε να εμπνεύσει ανάλογα τους παίκτες του.

2. ΤΟ... ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ: Ζέκα δεξί μπακ; Σιόβας αμυντικός χαφ; Φορτούνης επιθετικός και Σιώπης δεκάρι; Και όμως. Αυτά που έκανε ο Αναστασιάδης ειδικά στο ματς με την Ιταλία επέφεραν αλαλούμ μες στην ομάδα και μαζί με την ήττα με 3-0 έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Ένα επίσης χαρακτηριστικό συμβάν ήταν η αιφνίδια αλλαγή σχήματος λίγο πριν την σέντρα στο Ελλάδα - Ιταλία όπου το 3-5-2 ή 3-6-1 έγινε 4-3-3 με τον Σιόβα αμυντικό χαφ. Υπήρξε μάλιστα η εικόνα στο γήπεδο με τον Γιαννακόπουλο να φωνάζει τον Σωκράτη εσπευσμένα και λίγο πριν την σέντρα για να του μεταφέρει την διαφοροποίηση στην διάταξη.

3. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ... ΔΙΑΒΑΖΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΑΤΣ: Στην αναμέτρηση με την Ιταλία το τεχνικό επιτελείο - όπως φάνηκε - δεν είχε προετοιμάσει σωστά τους διεθνείς μας. Στην ανάλυση βίντεο μάλιστα αντί για παιχνίδια των Ιταλών το... μενού είχε ματς του Champions League και κυρίως τα τελευταία χρονικά... Το αποτέλεσμα και σχετικά με την διάταξη αλλά και με το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν ήταν ούτε καν κοντά στο να είναι ανταγωνιστική το είδαμε στο γήπεδο... Πριν από το ματς με την Αρμενία επίσης δεν υπήρξε ουσιαστική ανάλυση - βίντεο της αντιπάλου της Εθνικής μας.

4. ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ... ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: Προφανώς και η θρησκεία και τα πιστεύω του καθενός είναι σημαντικά, όταν όμως υπάρχει το ποδόσφαιρο η διαρκής επίκληση στον Θεό δεν δημιουργεί τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η έλλειψη πλάνου και συγκροτημένου αγωνιστικού σχεδιασμού σε συνδυασμό με τις αναφορές στα Θεία δημιούργησε πιο πολλά προβλήματα. Υπάρχει μάλιστα ένα περιστατικό πριν το Ελλάδα - Ιταλία που όταν ρωτήθηκε για την 11άδα και τον κίπερ που θα αγωνιζόταν από παίκτες της Εθνικής υπήρξε η φράση πως η Παναγία ήθελε να παίξει ο Μπάρκας στο ματς αυτό.

5. ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ - ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ - Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ: Στο... ταμείο βέβαια το μείζον ζήτημα που έφερε σε άκρως δυσμενή θέση τον Αναστασιάδη ήταν η επιλογή του να... συγκρουστεί on camera με αντιπαράθεση μέσω δηλώσεων με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο αλλά και τους παλιούς της ομάδας. Μάλιστα ο Μπασινάς θέλοντας να πάρει το μέρος του Αναστασιάδη ήρθε και εκείνος σε ρήξη με τους παλαιότερους παίκτες. Επίσης η Εθνική πάντα είχε το γνώρισμα και την αγωνιστική ταυτότητα της καλής αμυντικής συνοχής και του σκοραρίσματος με αντεπιθέσεις. Αυτή η ταυτότητα έχει χαθεί τελείως και η παρουσία του Αναστασιάδη συνέβαλλε ως προς αυτό.

- Ψηφίστε πιο κάτω το poll.

 

Τελευταία Νέα