Ξέρω τι έκαναν οι «over 33» στον Ολυμπιακό! (poll & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ξέρω τι έκαναν οι «over 33» στον Ολυμπιακό! (poll & vids)

bet365

Το Gazzetta Weekend με αφορμή την μεταγραφή του Ματιέ Βαλμπουενά αναδεικνύει τις περιπτώσεις των παικτών που στα 33+ χρόνια τους φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Πριν από τον Βαλμπουενά μπορούμε να εντοπίσουμε εννιά περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ήταν 33+ και φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Ορισμένοι άφησαν εποχή ή ήταν πετυχημένοι εάν θέλετε να το θέσουμε αλλιώς και άλλοι απέτυχαν. Ειδικότερα:

ΟΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ:

ΑΡΙΕΛ ΙΜΠΑΓΑΣΑ: Ο 42χρονος σήμερα Αργεντίνος εντάχθηκε στον Ολυμπιακό το 2010 (σ.σ. στα 33 του) και έμεινε εκεί έως το 2014, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα. Εξαιρετικός παίκτης, βιρτουόζος της μπάλας και ιδανικός στο να παίζει πίσω από τον φορ. Με μπαλιά... διαβήτη και ηγετικά χαρακτηριστικά. Δεν ήταν λίγοι που ισχυρίζονταν ότι εάν είχε έρθει λίγο πιο μικρός θα έκανε ακόμα πιο μεγάλη διαφορά αγωνιστικά. Στον Ολυμπιακό κατέγραψε 97 ματς με 3 γκολ και 32 ασίστ ενώ είναι και σήμερα στους Πειραιώτες σε επιτελικό πόστο στις Ακαδημίες. Ο Κάνιο έχει θητεύσει και στο τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας.

ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΚΑΜΠΙΑΣΟ: Ο 38χρονος σήμερα Καμπιάσο ή Κούτσου, όπως είναι το προσωνύμιό του, υπήρξε ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα που έχουν αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Πολύ μεγάλη προσωπικότητα - όπως και ο Ιμπαγάσα φυσικά - εντός και εκτός γηπέδου. Στους Πειραιώτες ο Εστέμπαν Καμπιάσο πήγε το 2015 (στα 34 του) και αποχώρησε το 2017. Με τους ερυθρόλευκους κέρδισε δύο πρωταθλήματα και προσέφερε αισθητά, έχοντας 49 αγώνες με 7 γκολ και 3 ασίστ. Ο Ολυμπιακός ήταν και η τελευταία ομάδα της καριέρας του. Εδώ και καιρό έχουν γίνει κουβέντες να γυρίσει στο Λιμάνι από άλλο πόστο.

ΡΟΙ ΚΑΡΟΛ: Ποιος θα ξεχάσει τις μεγάλες επεμβάσεις του 41χρονου σήμερα Κάρολ ειδικά στο ματς με την Ρούμπιν Καζάν και ενώ έπαιζε τραυματίας; Ο έμπειρος πορτιέρο έπιασε Λιμάνι το 2012 (στα 34 του) και έφυγε το 2014. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα και έκανε 34 ματς με τους Πειραιώτες. Θεωρείται από τις πλέον χρήσιμες μεταγραφές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΟΥΠΕΡ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ:

ΠΑΜΠΛΟ ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ: Ο Χιλιανός είχε την εμπειρία του ΠΑΟΚ προτού πάει στην Κόλο Κόλο και βρεθεί από εκεί στον Ολυμπιακό το 2012 - στα 33 του - για να φύγει εν τέλει το 2013. Ο 40χρονος σήμερα Κοντρέρας δεν ήταν ο σούπερ στόπερ αλλά προσπάθησε να βοηθήσει αρκετά και πήρε με τον Ολυμπιακό ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο. Στους ερυθρόλευκους είχε 27 ματς με 1 γκολ.

ΣΙΛΒΙΟ ΠΡΟΤΟ: Σε μία δύσκολη και αρκετά κακή σεζόν για τον Ολυμπιακό ο Προτό ήταν στους παίκτες που ξεχώρισε. Ο 36χρονος σήμερα Βέλγος έπαιξε στον πειραϊκό σύλλογο από το 2017 (στα 34 του) έως το 2018 για να βρεθεί μετά στην Λάτσιο. Στους Πειραιώτες είχε 30 εμφανίσεις και αρκετές καλές επεμβάσεις.

ΓΚΙΓΙΟΜ ΖΙΛΕ: Ο 35χρονος σήμερα Ζιλέ ήταν συμπαίκτης του Προτό στον Ολυμπιακό. Έπαιξε την σεζόν 2017-2018 (στα 33 του) με 28 ματς και έχοντας 2 γκολ και 2 ασίστ. Ήταν ένας παίκτης που προσπάθησε αισθητά να βοηθήσει και το έκανε έστω σε κάποιες περιπτώσεις κυρίως με την εμπειρία του.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ:

ΟΣΚΑΡ ΚΑΡΝΤΟΣΟ: Στα 36 του χρόνια πλέον ο άλλοτε διεθνής Παραγουανός ήταν από τα... δυνατά ονόματα που είχε κλείσει τα τελευταία χρόνια για την επίθεσή του ο Ολυμπιακός. Στον πειραϊκό σύλλογο έπαιξε την σεζόν 2016-2017 (στα 33 του). Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα αλλά οι επιδόσεις του δεν ήταν καλές και αναμφίβολα στο Λιμάνι περίμεναν πολλά περισσότερα ειδικά στο σκοράρισμα. Στους ερυθρόλευκους είχε 34 ματς με 3 γκολ και 3 ασίστ.

ΕΡΙΚ ΑΜΠΙΝΤΑΛ: Πολύ μεγάλο όνομα και τεράστιος παίκτης στα νιάτα του έχοντας φορέσει την φανέλα ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα ενώ έγινε σύμβολο δύναμης και πρότυπο με την σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε και την ξεπέρασε. Στον Ολυμπιακό όμως ήρθε σε μία πτωτική περίοδό του (σε ηλικία 34 ετών) και έχοντας και προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν και τον ανάγκασαν να σταματήσει την καριέρα του. Ήταν στην ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα του 2015 αλλά ουσιαστικά είχε σταματήσει από τον Δεκέμβριο. Ο Ολυμπιακός ήταν η τελευταία του ομάδα πηγαίνοντας εκεί το 2014. Ο 39χρονος σήμερα Γάλλος που μετά το πέρας της καριέρας του συνεργάστηκε με τον Ολυμπιακό είχε 15 εμφανίσεις.

ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ: Το 2ο και τελευταίο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό ήταν κακό και αποτυχημένο. Ο 36χρονος Ιβοριανός άσος έπιασε Λιμάνι τον Σεπτέμβριο του 2018 για να αποχωρήσει τελικώς μες στον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου. Την σεζόν '18-'19 στον Ολυμπιακό έπαιξε μόνο σε πέντε παιχνίδια, εκ των οποίων και στην ήττα από τον ΟΦΗ.

- Οι φωτογραφίες με τα stats σε μπλε φόντο είναι από την Super League και αφορούν φυσικά τις επιδόσεις των παικτών μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

 

Τελευταία Νέα