Αφρουδάκης: «Ο Απόλλων έφερε νέο κόσμο στην υδατοσφαίριση»

Αφρουδάκης: «Ο Απόλλων έφερε νέο κόσμο στην υδατοσφαίριση»

bet365

Ο επικεφαλής της ομάδας υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργος Αφρουδάκης, μιλάει για την μεγάλη του αγάπη στο G-Weekend.

Οι συζητήσεις με τον Γιώργο Αφρουδάκη είναι πάντα ουσιαστικές. Είναι ένας άνθρωπος που πάντα βλέπει μπροστά και πάντα ότι θα υποσχεθεί θα παλέψει για να το κάνει πράξη.

Αυτή τη σεζόν, και η αλήθεια είναι από το 2014 έως σήμερα, είναι ο επικεφαλής της ομάδας υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης, της αγαπημένης ομάδας του παππού Γιώργου, και είναι η αλήθεια ότι πριν από λίγες ημέρες πανηγύρισε την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Ο Απόλλων, σαν σύλλογος, θα παίξει ξανά στην Ευρώπη μετά από τη σεζόν 1995-96 όταν η ποδοσφαιρική ομάδα είχε αγωνιστεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης είχε αυτό το όνειρο και άλλα πολλά και μας τα αναλύει όλα στο G-Weekend.

«Φτάσαμε κοντά στους τελικούς»

Οι ημιτελικοί με την Βουλιαγμένη ήταν επικοί και η ομάδα του Λαιμού ήταν εκείνη που πήρε δύσκολα το εισιτήριο για τους τελικούς.

«Θεωρώ ότι φέτος η πορεία μας ήταν απρόσμενη. Ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Μην ξεχνάμε ότι το 2014 ήμασταν στη Γ' εθνική. Καταφέραμε να κερδίσουμε σχεδόν όλες τις ομάδες και είδα ότι δεν απείχαμε πολύ από το να φτάσουμε εμείς στους τελικούς. Ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί με τη Βουλιαγμένη», μας λέει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1.

«Δεν είχαμε νεοπλουτίστικη συμπεριφορά»

Στην ελληνική υδατοσφαίριση υπάρχουν δυο συνισταμένες. Η πρώτη είναι ότι τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος έχοντας και 2 κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ και η άλλη είναι ότι υπάρχουν ομάδες-φωτοβολίδες που θέλουν πολλά και είτε παίρνουν ελάχιστα είτε τίποτα...

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Ομάδες με ... τρελά λεφτά "χτίστηκαν" μέσα σ' ένα καλοκαίρι με την λογική ότι θα ρίξουν άμμεσα τον Ολυμπιακό από την κορυφή. Ο Εθνικός τα κατάφερε και πήρε ένα Κύπελλο και ένα πρωτάθλημα. Ο Πανιώνιος και η Χίος απέτυχαν. Η αλήθεια είναι ότι κανείς έως σήμερα δεν έχει αντέξει για πάνω από ένα χρόνο να σταθεί απέναντι στον Ολυμπιακό στο οικονομικό σκέλος.

Ο Απόλλωνας όπως μας λέει ο Αφρουδάκης δεν έχει σχέση μ' όλα αυτά: «Η ομάδα αποπνέει υγεία. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι και δεν έχουμε προβλήματα. Ότι υποσχέθηκε η διοίκηση το έπραξε. Δεν έχουμε καμία σχέση με νεοπλουτίστικες συμπεριφορές του παρελθόντος. Δεν σπαταλήσαμε πολλά χρήματα αλλά πετύχαμε πολλά. Πήραμε κάποια ρίσκα και μας βγήκαν. Έτσι θα συνεχίσουμε».

«Ο κόσμος ο 8ος παίκτης μας»

Η υδατοσφαίριση είναι ένα άθλημα που παίζουν επτά παίκτες. Ένας τερματοφύλακας, ένας αμυντικός, ένας φουνταριστός και δυο παίκτες σε κάθε πλευρά της περιφέρειας.

Φέτος η ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης έπαιξε με 8! «Αυτό είναι αλήθεια. Στα περισσότερα παιχνίδια ο κόσμος ήταν ο 8ος παίκτης μας και τον ευχαριστούμε. Η ομάδα αυτή έφερε νέο κόσμο στην πισίνα. Νέους φιλάθλους στο άθλημα. Φιλάθλους που ξέρω καλά ότι τους κέρδισε το αγαπημένο μας άθλημα.

Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί απ' όλες τις πλευρές και να ζυγιστεί σωστά. Τα κολυμβητήρια πρέπει να γεμίσουν ξανά. Παλεύουμε γι' αυτό στο μέτρο που μπορούμε. Δεν έχουμε την δυναμική του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού», σημειώνει ο Αφρουδάκης.

«Δεν θα φτάναμε εκεί χωρίς τον κ. Βελλή»

Ο χρηματοδότης της ομάδας υδατοσφαίρισης είναι ο Σταμάτης Βελλής. Ο Γιώργος Αφρουδάκης διατηρεί άριστες σχέσεις μαζί του και υπάρχει σεβασμός και από τη μια και από την άλλη πλευρά.

«Είναι μεγάλη τύχη για όλους μας στην ομάδα να έχουμε δίπλα μας τον κ. Βελλή. Όσες γνώσεις και όρεξη να έχω εγώ και οι συνεργάτες μου χωρίς την βοήθεια του δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Είναι ένας άνθρωπος που είναι πάντα δίπλα μας. Είναι χρηματοδότης αλλά δεν κάνει κινήσεις τρέλας. Μαζί σχεδιάζουμε τη νέα χρονιά και όπου χρειαστεί θα κάνουμε τις υπερβάσεις μας», λέει ο "χάλκινος" πρωταθλητής κόσμου του 2005.

«Επιτέλους θα παίξουμε Ευρώπη»

Μετά από δεκαετίες ο Απόλλων Σμύρνης θα έχει ομάδα του στα Κύπελλα Ευρώπης και αυτή θα είναι του πόλο ανδρών. Ο Απόλλωνας κέρδισε την 3η θέση στην Α1 άρα και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα πρέπει να περάσει δυο φάσεις και στη συνέχεια να παίξει σε νοκ άουτ. Εάν τα καταφέρει εκεί θα είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο με τη σημερινή του μορφή έχει παίξει μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και εάν χάσει θα είναι στους "8" του Euro Cup.

«Στόχος είναι να πάμε στο νοκ άουτ παιχνίδι. Οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ σαφώς και είναι ένα άπιαστο όνειρο και ίσως να μην μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της συμμετοχής. Η ομάδα θα παίξει κανονικά στην Ευρώπη και θα είμαστε ανταγωνιστικοί.

Εμείς θα τιμήσουμε το εισιτήριο που πήραμε γιατί είδαμε και άλλες ομάδες που κέρδισαν έξοδο και δεν κατέβηκαν να παίξουν. Ήδη έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις και θα μιλήσουμε για τις επόμενες. Είμαστε περήφανοι γιατί μετά από πολλά χρόνια οι Απολλωνιστές θα δουν μια ομάδα του συλλόγου στην Ευρώπη. Έχει να γίνει από την εποχή του Ντέμη και του Βελέντζα», υπογραμμίζει ο Γιώργος.

«Επενδύουμε στην Ακαδημία»

Μεγάλο του όνειρο είναι να δει και παιδιά από την Ακαδημία του συλλόγου να πρωταγωνιστήσουν στην ομάδα των ανδρών.

«Είναι ένα μεγάλο μας όνειρο», σημειώνει αρχικά και συνεχίζει: «Για πρώτη φορά έχουμε κολυμβητήριο για την Ακαδημία το "Σαράφειο" και έχουμε φτάσει στα 80 παιδιά. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους είναι στα παιχνίδια της ανδρικής ομάδας στην εξέδρα.

Εγώ έτσι μεγάλωσα μ' αυτή τη νοοτροπία. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παιδιά Ακαδημιών μεγάλων συλλόγων δεν θα πάνε να δουν παιχνίδια της μεγάλης ομάδας.

Δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουμε στην ελληνική υδατοσφαίριση. Πρόσφατα πήραμε και μετάλλιο στο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών αλλά σαφώς και τα παιδιά αυτά δεν είναι από μικρά μαζί μας. Είναι μια σημαντική επιτυχία όμως. Η δουλειά μας είναι να βγάλουμε νέ παιδιά τα οποία μαζί με κάποιες καλές μεταγραφές θα παίζουν στην πρώτη ομάδα. Αυτό είναι το όνειρο του κάθε Απολλωνιστή. Να βλέπει παιδιά από τα "σπλάχνα" της ομάδας να διαπρέπουν».

 

Τελευταία Νέα