«Τα πάντα συνωμοτούν για να το σηκώσει η Τότεναμ»!

«Τα πάντα συνωμοτούν για να το σηκώσει η Τότεναμ»!

bet365

Ο legend της Τότεναμ και μέλος της ομάδας που κατέκτησε τo Κύπελλο UEFA (1983/84), Γκάρι Στίβενς συγκρίνει στο G-Weekend την ομάδα του '80 με την σημερινή, δίνοντας την δική του συμβουλή στους παίκτες του Ποτσετίνο ενόψει τελικού!

Ο Γκάρι Στίβενς κατέκτησε με την Τότεναμ το τελευταίο ευρωπαϊκό τρόπαιο των «Σπιρουνιών» πριν από 35 χρόνια, όταν οι Άγγλοι επικράτησαν στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 της Άντερλεχτ (κ.α. 1-1). Μάλιστα, ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές της αγγλικής ομάδας που ευστόχησε από τα 11 βήματα.

Ο παλαίμαχος μπακ στην πρώτη σεζόν του με τη φανέλα της Τότεναμ ευτύχησε να πανηγυρίσει το Κύπελλο UEFA καταγράφοντας 40 συμμετοχές ως βασικός.

Ο Στίβενς παρέμεινε συνολικά για 7 σεζόν στους Λονδρέζους έχοντας 147 εμφανίσεις και 6 γκολ. Μάλιστα ήταν και στην αποστολή της Αγγλίας για το Μουντιάλ του '86 μαζί με τον... Γκάρι Στίβενς της Έβερτον!

Χαριτολογώντας υποστήριζε πως ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον προκειμένου να μην μπερδευτεί καλούσε και τους δύο για να είναι βέβαιος για τις επιλογές του!

Ο παλαίμαχος διεθνής αμυντικός με αφορμή τον τελικό του Champions League ανάμεσα σε Τότεναμ και Λίβερπουλ μίλησε στο G-Weekend Journal κάνοντας αρχικά μια αναδρομή στο παρελθόν.

«Την τελευταία φορά που η Τότεναμ πήρε μέρος σε τελικό ήμουν εκεί. Αγωνίστηκα και στα 120 λεπτά του τελικού του Κυπέλλου UEFA κόντρα στην Άντερλεχτ το 1984 σκοράροντας στα πέναλτι.

Έχουν αλλάξει πολλά στο ποδόσφαιρο από εκείνη την εποχή, αλλά κάποια παρέμειναν αναλλοίωτα. Στην εποχή μου το ποδόσφαιρο δεν είχε την ίδια δυναμική από εμπορικής άποψης. Σκεφτείτε τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη δεκαετία του '80, αλλά και τι ποσά δαπανώνται σήμερα.

Πλέον τα έσοδα από την τηλεόραση είναι τεράστια. Επίσης πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν τον τελικό σε σχέση με τους τελικούς πριν από 30-40 χρόνια».

Ο Γκάρι Στίβενς αναφέρθηκε στην πορεία της Τότεναμ το '84 στο Κύπελλο UEFA, αλλά και στην πρωτόγνωρη εμπειρία του να αγωνίζεται εκτός Αγγλίας.

«Ένα από τα κοινά στοιχεία της σημερινής Τότεναμ με την δική μου ομάδα είναι πως παραλίγο το 1984 να αντιμετωπίσουμε στον τελικό αγγλική ομάδα, αφού στα ημιτελικά η Νότιγχαμ Φόρεστ αντιμετώπισε την Άντερλεχτ. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε ξεπεράσει το εμπόδιο της Χάιντουκ και το τελευταίο πράγμα που ήθελα ήταν να τεθούμε αντιμέτωποι με την Φόρεστ.

Είχα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη U21 της Αγγλίας, αλλά μέχρι τότε δεν είχα άλλη επαφή με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Προερχόμουν από την Μπράιτον και ήταν η πρώτη σεζόν μου με την Τότεναμ. Στην αρχή αντιμετώπισα δυσκολίες στην προσαρμογή μου, αλλά με την ευρωπαϊκή περιπέτεια της ομάδας αναζωογονήθηκα και πρόσφερα περισσότερα.

Ήταν διαφορετικό να παίζεις κόντρα σε Φέγενορντ, Μπάγερν Μονάχου, Αούστρια Βιέννης αλλά έχοντας μεγάλη πίστη στις δυνατότητες μας, γνωρίζαμε πως εκείνη ήταν η χρονιά μας και πως θα κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Ο 56χρονος προπονητής στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Τότεναμ προκρίθηκε έναντι του Άγιαξ στις καθυστερήσεις του αγώνα, σχολιάζοντας πως στην εποχή δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να συμβεί κάτι αντίστοιχο.

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν είχα την ευκαιρία και την τύχη να βιώσω μια ανάλογη στιγμή όπως το γκολ της Τότεναμ στο 95΄ του επαναληπτικού ημιτελικού με τον Άγιαξ. Άλλωστε στη δική μου εποχή ο διαιτητής κρατούσε συνήθως 1 ή 2 λεπτά καθυστερήσεων. Με το που συμπληρώνονταν 45 λεπτά σφύριζε τη λήξη.

Όπως και να 'χει όταν αφήνεις εκτός τον Άγιαξ με αυτό τον δραματικό τρόπο αυτομάτως αποκτάς ψυχολογία και θεωρείς πως τούτη είναι η χρονιά σου».

Ο Στίβενς σημειώνει στο G-Weekend Journal πως από την στιγμή που η πρώην ομάδα του έχει μείνει όρθια έπειτα από μια σειρά δοκιμασιών δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στον τελικό της Μαδρίτης.

«Κοιτάζεις τι έχει προηγηθεί στην σεζόν και διαπιστώνεις πως σε κάποια φάση η Τότεναμ ενώ κινδύνευσε με αποκλεισμό στους ομίλους έφτασε στο σημείο να αποκλείσει την Μάντσεστερ Σίτι, την οποία κανείς δεν επιθυμούσε για αντίπαλο του. Ο Αγκουέρο όμως έχασε πέναλτι και όλα αυτά σε κάνουν να σκέφτεσαι μήπως όλα συνωμοτούν για να κατακτήσεις το Champions League»;

Ποια είναι όμως η συμβουλής του Γκάρι Στίβενς στους παίκτες της Τότεναμ;

«Η συμβουλή μου στους παίκτες της Τότεναμ είναι να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι τους και όχι στο αποτέλεσμα. Βγείτε έξω και απολαύστε το γιατί εάν το χαρείτε τότε σημαίνει πως έχετε παίξει κοντά στις δυνατότητες σας. 'Ετσι θα έχετε μια καλή ευκαιρία για να κατακτήσετε το τρόπαιο».

 

Τελευταία Νέα