Λίβερπουλ: Η βαριά κόκκινη φανέλα έτοιμη για το έκτο αστέρι! (pics)

Δημήτρης Βέργος
Λίβερπουλ: Η βαριά κόκκινη φανέλα έτοιμη για το έκτο αστέρι! (pics)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal γράφει για τη Λίβερπουλ που θέλει να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης και τον Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος προσπαθεί να αποτινάξει τη... ρετσινιά φέρνοντας το πρώτο τρόπαιο του στο Άνφιλντ.

Κακά τα ψέματα. Τη φετινή σεζόν η Λίβερπουλ ζούσε για τη μεγάλη επιστροφή της στην κορυφή της Premier League. Έφτασε τόσο κοντά όσο ποτέ άλλοτε. Ακόμα και πριν λίγα χρόνια όταν ο μεγάλος αρχηγός Στίβεν Τζέραρντ γλίστρησε και χάθηκαν όλα. Φέτος έκανε τα πάντα σωστά. Η άμυνα έδεσε, ο ανταγωνισμός με τη Μάντσεστερ Σίτι έφτασε μέχρι το τέλος, αλλά ακόμα και οι 97 βαθμοί δεν ήταν αρκετοί στο τέλος για να της δώσουν την κούπα με τα λιοντάρια. Θα ήταν η πρώτη κούπα του Γιούργκεν Κλοπ ως προπονητής της Λίβερπουλ. Ίσως τελικά αυτή συνδυαστεί με την επιστροφή των Κόκκινων στην κορυφή της Ευρώπης. Τελευταίο εμπόδιο η Τότεναμ το βράδυ του Σαββάτου στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης, στον αγγλικό «εμφύλιο» του τελικού του Champions League...

Πλεονεκτήματα

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι το μεγάλο ατού της Λίβερπουλ στην Ευρώπη ήταν, είναι και θα είναι η βαριά φανέλα που κουβαλάει. Στα ευρωπαϊκά ματς οι Κόκκινοι, ακόμα και με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερναν να αποδεικνύουν τη μαγική αύρα που τους ακολουθεί. Η Μπαρτσελόνα το γνώρισε καλά φέτος, όταν το Άνφιλντ κατηφόρισε χαρίζοντας στη Λίβερπουλ μια ανεπανάληπτη πρόκριση. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει το απαραίτητο know-how για τέτοιες αναμετρήσεις και απέναντι στην Τότεναμ, που δεδομένα δεν έχει μπόλικη εμπειρία από αυτό το επίπεδο, το πλεονέκτημα της Λίβερπουλ μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο για να ράψει στη βαριά κόκκινη φανέλα της το έκτο ευρωπαϊκό αστέρι. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το δέσιμο της άμυνας που πέτυχε τη φετινή σεζόν, με την παρουσία του σταθερού Άλισον κάτω από τα δοκάρια και του φανταστικού στόπερ που λέγεται Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η άμυνα που άλλοτε αποτελούσε την Αχίλλειο Πτέρνα της ομάδας, φέτος ήταν ένα από τα σημεία – κλειδιά, με τη Λίβερπουλ να τερματίζει έχοντας το καλύτερο παθητικό στην Premier League.

Μειονεκτήματα

Η Λίβερπουλ πρέπει να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο. Και όσο βαριά φανέλα και να έχει, δεν μπορεί παρά να της προσθέτει άγχος. Το γεγονός ότι η μάχη του τίτλου στην Premier League χάθηκε στο... νήμα, σε συνδυασμό με το ότι οι Κόκκινοι δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιον άλλο εγχώριο τίτλο, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για τη Λίβερπουλ να γυρίσει στη βορειοδυτική Αγγλία και στο Μέρσεϊσαϊντ με το βαρύτιμο τρόπαιο. Μάλιστα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την αποτυχία που συνοδεύει τη Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια σε τελικούς. Πέρα από τον περσινό χαμένο τελικό του Champions League απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, οι Reds έχουν υποστεί άλλες δύο ήττες σε τελικούς τελευταία, όπως αυτές σε Europa League και League Cup τη σεζόν 2015-2016. Κάτι που για τέταρτη φορά θα είναι οδυνηρό να το βιώσουν οι παίκτες και οι φίλοι των Κόκκινων.

Το αστέρι

Όταν αναδεικνύεται ως MVP της Premier League ένας κεντρικός αμυντικός, τότε αυτό από μόνο του λέει πολλά για την ποιότητά του. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ήταν φανταστικός καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Με ηγετικά χαρακτηριστικά, πανίσχυρος στο ψηλό παιχνίδι, ανίκητος στις μονομαχίες, «κατάπινε» σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας τους αντίπαλους επιθετικούς και αποτέλεσε μια κομβική μονάδα στην πορεία της Λίβερπουλ. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι συμπαίκτες του, ο Κλοπ και οι οπαδοί των Κόκκινων περιμένουν ότι η πληθωρική παρουσία του Φαν Ντάικ στα μετόπισθεν θα ξεχωρίσει σε ένα τέτοιο καθοριστικό ματς και θα βοηθήσει τους Κόκκινους να περιορίσουν τον Κέιν και την παρέα του, βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του αστραφτερού τροπαίου.

Οι παίκτες - κλειδιά

Ο Σαντιό Μανέ πραγματοποιεί την καλύτερή του σεζόν με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Σενεγαλέζος μεσοεπιθετικός απολαμβάνει την πιο παραγωγική του σεζόν στο Άνφιλντ, τραβώντας το κουπί μαζί με τον Μο Σαλάχ στην επίθεση. Συνολικά 26 γκολ σε όλες της διοργανώσεις φέτος και πολλά από αυτά να είναι κρίσιμα γκολ για την ομάδα του Κλοπ, ο οποίος ποντάρει πολλά στον τελικό πάνω στον Σενεγαλέζο άσο. Μάλιστα αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η τρομερή συνεισφορά του από πέρυσι στις ευρωπαϊκές εμφανίσεις των Κόκκινων καθώς με εξαίρεση τους ημιτελικούς με την Μπαρτσελόνα, ο Μανέ σκοράρει σε κάθε φάση του Champions League. Ειδικά την περσινή σεζόν του τα γκολ από τα νοκ-άουτ και μετά ήταν καθοριστικά για να φτάσει η Λίβερπουλ ως τον τελικό. Από εκεί και πέρα παίκτης – κλειδί του τελικού για τη Λίβερπουλ μπορεί να αποτελέσει και ο Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ. Ο 20χρονος Άγγλος δεξιός μπακ παρουσιάζει συνεχώς τρομερή βελτίωση έχοντας ταβάνι τον... ουρανό! Καθοριστική η συμβολή του στην ανάπτυξη των Reds από τα πλάγια, μετρώντας φέτος σε Premier League και Champions League συνολικά 16 ασίστ!

Ο προπονητής

Ακομπλεξάριστος και αυθεντικός. Πιστός στο μοντέλο του και στη φιλοσοφία του ανεξάρτητα από την κρισιμότητα του αγώνα και το τι διακυβεύεται. Αυτός είναι ο Γιούργκεν Κλοπ. Αυθόρμητος και εκφραστικός, κάνοντας τους παίκτες του να χαίρονται να παίζουν γι' αυτόν. Δεν θα παρεκκλίνει λοιπόν από τα γνωστά του πλάνα στον τελικό. Ξέρουμε τι θα δούμε από τη Λίβερπουλ καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Αυτό που πρέπει να διορθώσει είναι, όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, την ετικέτα του loser που έχει κολλήσει με τη Λίβερπουλ. Διψάει για ένα τρόπαιο, κάτι που του λείπει στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στον κόκκινο πάγκο. Τρεις χαμένοι τελικοί άλλωστε δεν είναι και λίγοι. Αυτή τη φορά, και σε δεύτερο σερί τελικό Champions League, έχει τη φλόγα μέσα του δυνατή όσο ποτέ άλλοτε για να τα καταφέρει. Και αυτό το πάθος και τη θέληση σίγουρα θα προσπαθήσει να τα μεταφέρει και στους παίκτες του για να καταθέσουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Ακριβώς όπως και αυτός κάνει στην πλάγια γραμμή.

Το κίνητρο

Η κατάκτηση ενός τροπαίου για πρώτη φορά από το League Cup του 2012 αποτελεί ένα ισχυρότατο κίνητρο για τους παίκτες της Λίβερπουλ. Ειδικά με τον τρόπο που χάθηκε φέτος ο τίτλος στην Premier League, που ήταν ο τεράστιος στόχος για τους Κόκκινους, το κίνητρο για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από τον απίστευτο τελικό της Κωνσταντινούπολης είναι φλογερό. Οι τρεις χαμένοι τελικοί ανεξαρτήτου διοργάνωσης επί ημερών του Γιούργκεν Κλοπ στην ομάδα πρέπει από μόνοι τους να σπρώξουν ακόμα περισσότερο τους παίκτες των Reds για να βγάλουν την απαιτούμενη «λύσσα» στον αγγλικό «εμφύλιο» με την Τότεναμ. Το αν αυτό αρκεί για να γυρίσουν τα ξημερώματα της Κυριακής στο μεγάλο λιμάνι με την έκτη κούπα του Champions League θα φανεί το βράδυ του Σαββάτου στο χορτάρι του Wanda Metropolitano της Μαδρίτης...

 

Τελευταία Νέα