Βαλμπουενά, ο πωλητής ρούχων που έφτασε να βγάζει 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο! (vids, poll)

Βαλμπουενά, ο πωλητής ρούχων που έφτασε να βγάζει 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο! (vids, poll)

bet365

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι έτοιμος να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού και το Gazzetta Weekend αναδεικνύει ορισμένες σημαντικές, αλλά κι άγνωστες πτυχές της ζωής και της καριέρας του!

Επιστροφή χρημάτων* στο Ρόμα - Πάρμα και σούπερ αποδόσεις στα μπαράζ της Serie A από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις


Την περίοδο που ο Βαλμπουενά ήταν στους μικρούς της Μπορντό ήταν αναγκασμένος να δουλεύει ως πωλητής ρούχων σε ένα μαγαζί με αθλητικά είδη. Η ανάδειξή του ήρθε και από ένα ερασιτεχνικό σωματείο που λεγόταν Langan-Castets. Μάλιστα έφυγε ως ελεύθερος από την Μπορντό και έκανε δύο μεταγραφές σε μικρές ομάδες προτού τον κλείσει η Μαρσέιγ. Ο πιτσιρικάς τότε Βαλμπουενά, του οποίου ο πατέρας Κάρλος είναι από το Βαγιαδολίδ της Ισπανίας, προσπαθούσε παράλληλα να τελειώσει και την σχολή του. Κοινώς δεν τα έχει βρει εύκολα από πολύ μικρός και έπρεπε να παλέψει για πολλά.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά - που είναι γεννημένος το 1984 - πρωτοέπαιξε στην League 1 το 2006 ενώ έχει τεθεί αντίπαλος με τον Ολυμπιακό σε επίπεδο Champions League. Στην Εθνική Γαλλίας μετράει πάνω από 50 συμμετοχές και το παρατσούκλι του ήταν ο «μικρός» επειδή ήταν ο πιο κοντός παίκτης των «Μπλε» στην εποχή εκείνη. Είχε όμως και το προσωνύμιο «μικρό ποδήλατο» λόγω της τεχνικής και των δεξιότητών του. Με τον Καρίμ Μπενζεμά πάντως - μιάς και κάναμε μνεία και στην Εθνική Γαλλίας - τα είχαν... σπάσει πάντως για μεγάλο διάστημα λόγω της γνωστής υπόθεσης εκβιασμού προς τον άλλοτε άσο της Μαρσέιγ για sex tape το 2015. Ο Μπενζεμά αθωώθηκε αλλά οι σχέσεις των δύο δεν βελτιώθηκαν.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά καταξιώθηκε τόσο πολύ στο γαλλικό ποδόσφαιρο που έφτασε να βγάζει 4 και πλέον εκατ. ευρώ τον χρόνο από το συμβόλαιό του. Μάλιστα είχε τέτοια συμβόλαια έως το 2017 (σ.σ. έφτασαν να τον συγκρίνουν με απολαβές παικτών όπως ο Πογκμπά και ακόμα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο) ενώ και στην Φενέρ είχε υψηλές απολαβές. Έκανε μεταγραφές εκατομμυρίων όμως στη Ντιναμό Μόσχας με το κόστος της προσθήκης αυτής να φτάνει τα 7 εκατ. και τον Βαλμπουενά να παίρνει ετήσιο συμβόλαιο 3.3 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον ένα μεγάλο του απωθημένο παραμένει το να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Μαρσέιγ (σ.σ. εκεί όπου έκανε μεγάλη καριέρα και έφτιαξε πολύ το όνομά του), όπου αρκετός κόσμος πάντως τον θεώρησε προδότη επειδή είχε αγωνιστεί στην Λιόν. Οι ερυθρόλευκοι δεδομένα αποκτούν έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί και δοκιμαστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο, παρότι το πρωτάθλημα της Τουρκίας όπου αγωνιζόταν δεν είναι τόσο θετική αγωνιστική εξέλιξη για παίκτες του βεληνεκούς και του επιπέδου του.

- Μπορείτε πιο κάτω να ψηφίσετε στο poll.

- Δείτε επίσης βίντεο του Γάλλου άσου που κλείνει και τυπικά στον Ολυμπιακό.

 

Τελευταία Νέα