Φεράντο: «Στον Βόλο πετύχαμε πράγματα πιο γρήγορα από ό,τι περίμενα»

Δημήτρης Βέργος
Φεράντο: «Στον Βόλο πετύχαμε πράγματα πιο γρήγορα από ό,τι περίμενα»

bet365

Ο αρχιτέκτονας των συνεχόμενων ανόδων του Βόλου, Χουάν Φεράντο μιλάει στο Gazzetta Weekend Journal για την επιτυχία να οδηγήσει την ομάδα μέσα σε δύο χρόνια στη Super League.

Είναι ένας νεαρός και φιλόδοξος Ισπανός προπονητής. Ο Χουάν Φεράντο το καλοκαίρι του 2017 άφησε τη Βαρκελώνη για να έρθει στον Βόλο και να αναλάβει τη νεοσύστατη ομάδα στην τρίτη κατηγορία. Απόφαση που δεν την παίρνει κάποιος εύκολα. Ο 38χρονος τεχνικός, όμως, μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να πανηγυρίσει με την ομάδα δύο συνεχόμενες ανόδους, οδηγώντας την από τη νέα σεζόν στη Super League.

«Είναι μια ωραία πόλη για να ζεις ο Βόλος. Βέβαια εγώ είμαι επικεντρωμένος στη δουλειά μου εδώ. Συνεπώς ξέρω λίγο το μέρος, μόνο ορισμένες περιοχές», αναφέρει ο Φεράντο μιλώντας στο Gazzetta Weekend Journal, δείχνοντας ότι σήκωσε μανίκια, δούλεψε σκληρά και πέτυχε. Έπειτα από την περσινή άνοδο στη Football League, ακόμα και ο ίδιος δεν περίμενε ότι αυτή η δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία θα ερχόταν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο υπό την καθοδήγησή του, η προσαρμοστικότητα που έδειξε η ομάδα του, σε συνδυασμό με τη βοήθεια που είχε από τον σύλλογο, έφεραν αποτελέσματα.

«Αρχικά αυτό που σχεδίαζα ήταν να πλασαριστούμε σε μία καλή θέση στο πρωτάθλημα και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Η αλήθεια είναι ότι προσαρμοστήκαμε πολύ γρήγορα στα δεδομένα του πρωταθλήματος. Είχαμε την ατυχία να υποστούμε τραυματισμούς σημαντικών παικτών σε διάφορες θέσεις, αλλά είχαμε πάθος και καταφέραμε να πετύχουμε πράγματα πιο γρήγορα από ό,τι περίμενα. Το μυστικό είναι ότι ο σύλλογος διαθέτει έναν καλό τιμ μάνατζερ, έναν καλό πρόεδρο και ανθρώπους που σου δίνουν όρεξη για να δουλέψεις. Προσωπικά εδώ στην ομάδα βρήκα κόσμο που με υποστήριξε για να μπορέσω να δουλέψω με τον τρόπο που εγώ ήθελα», υπογραμμίζει.

Ο Φεράντο, παρότι βρίσκεται σε έναν νέο σύλλογο, είναι χαρούμενος με τα δεδομένα που επικρατούν, καθώς και με το γήπεδο της Νεάπολης, στο οποίο θα είναι ευχαριστημένος να κοουτσάρει την ομάδα και στην πρώτη κατηγορία.

«Έρχεται κόσμος στο γήπεδο για να μας δει και να μας υποστηρίξει και αυτό είναι κάτι που μου δίνει μεγάλη χαρά. Και του χρόνου άλλωστε αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα έρθουν για να δουν τον Βόλο να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία. Νομίζω πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στη Νεάπολη. Είναι ένα γήπεδο στο οποίο ο κόσμος είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο και είμαι χαρούμενος με την έδρα μας. Ενόψει της επόμενης σεζόν υπάρχει φυσικά και μεγάλη προσμονή για το γεγονός ότι θα αγωνιστούμε στις έδρες των μεγάλων της Ελλάδας», τονίζει ο Ισπανός τεχνικός.

Στη Football League ο Φεράντο βρήκε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ελάχιστες διαφορές να χωρίζουν τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό. Συγκριτικά με τις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας βέβαια, θεωρεί πως η φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού είναι εντελώς διαφορετική.

«Σίγουρα, μεταξύ των ομάδων της κατηγορίας υπάρχουν μικρές διαφορές. Όλες οι ομάδες, πέρα από τις τέσσερεις τελευταίες, θεωρώ πως έχουν παίκτες καλού επιπέδου και πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις. Αυτό που διαθέταμε εμείς ήταν περισσότερη συνέπεια μέσα στη σεζόν. Τώρα η διαφορά σε σχέση με τις κατηγορίες στην Ισπανία έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού. Στην Ισπανία οι ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Εδώ οι ομάδες μπορεί να έχουν ποιοτικό επίπεδο, ωστόσο κύριο μέλημά τους είναι όχι το να έχουν την μπάλα, αλλά το να μην κάνουν λάθη, και επικεντρώνονται περισσότερο στο αμυντικό παιχνίδι».

Πλέον ο 38χρονος τεχνικός θα αρχίσει να σχεδιάζει την ομάδα του Βόλου για την πρόκληση της Super League. Ο ίδιος, πάντως, δεν θέλει να θέσει τους στόχους από τώρα, κοιτώντας πάντα το κοντινό μέλλον.

«Οι στόχοι για μένα πάνε βδομάδα με τη βδομάδα. Συνεπώς πηγαίνω παιχνίδι με παιχνίδι και προσπαθώ για τη νίκη. Γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να κάνεις πλάνα, μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, έτσι πάντα αυτό που κοιτάζω είναι το πώς θα κερδίσω το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής. Αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να διατηρήσουμε το ρόστερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή και φυσικά να ενισχυθούμε σε διάφορες θέσεις. Η διοίκηση της ομάδας έχει αποδείξει ότι το κάνει με επιτυχία και θα συνεχίσει να δουλεύει πάνω σε αυτό», επισημαίνει ο Φεράντο.

Όσο για το μέλλον του και αν αυτό θα ήθελε κάποια στιγμή να είναι ξανά στην πατρίδα του; Ο 38χρονος Ισπανός προπονητής θεωρεί πως προτεραιότητα αποτελεί το καλό εργασιακό περιβάλλον, όπου κι αν είναι αυτό.

«Η αλήθεια είναι ότι κυρίως δούλευα στην Ισπανία, έχω όμως δοκιμάσει και έξω από αυτήν. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να βρίσκομαι σε ένα καλό περιβάλλον, όπως αυτό που είμαι, κάτι το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα να δουλεύω με τον τρόπο με τον οποίο επιθυμώ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα