Ο... βραχνάς της δημιουργίας του Παναθηναϊκού! (infographic)

Ο... βραχνάς της δημιουργίας του Παναθηναϊκού! (infographic)

bet365

Το GWJ αναλύει το μεγαλύτερο φετινό αγωνιστικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού που στοίχισε ακριβά στην ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Ακόμη και στο καταπληκτικό ξεκίνημα μέσα στην σεζόν, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν η ομάδα που έφτιαχνε πολλές κλασσικές ευκαιρίες πάνω στο χορτάρι. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν κυνικότατοι, απίστευτα αποτελεσματικοί και σε συνδυασμό με την άριστη εικόνα ανασταλτικά, το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽ πραγματοποίησε έναν εντυπωσιακό πρώτο γύρο που δημιούργησε προσδοκίες για τερματισμό μέσα στην πρώτη πεντάδα και σβήσιμο της ευρωπαϊκής ποινής.

Μέσα στο 2019, όμως, όλα άλλαξαν, το σύνολο του Έλληνα τεχνικού έδειξε τεράστιο πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων και το πλήρωσε ακριβά. Έχασε τον δρόμο για την πέμπτη θέση και η έλλειψη παραγωγικότητας αποτέλεσε το μεγαλύτερο ᾽ἀγκάθι᾽᾽ για τον Παναθηναϊκό.

24 στον πρώτο, μόλις 10 στον δεύτερο!

Το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽έχοντας σε καταπληκτική κατάσταση τους Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη και Μακέντα, ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο πετυχαίνοντας 24 τέρματα. Μία πολύ καλή επίδοση για τα δεδομένα αυτού του ρόστερ, το οποίο εξαρχής ήταν ξεκάθαρο πως πάσχει από ποιότητα στην δημιουργία.

Στον δεύτερο γύρο, όμως, και με το ματς κόντρα στον αδιάφορο Παναιτωλικό να απομένει, ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόλις 10 φορές! Αποτελεσματικότητα ομάδας των χαμηλών στρωμάτων της βαθμολογίας…

Ελάχιστες τελικές προς τον στόχο…

Τα δέκα γκολ του δευτέρου γύρου μπορούν να εξηγηθούν και από ακόμη ένα στατιστικό. Ο Παναθηναϊκός κατέγραψε μόλις 3.64 τελικές προσπάθειες προς τον στόχο! Χωρίς τελικές προς το τέρμα δεν γίνεται να σκοράρεις και οι παίκτες του Δώνη σχεδόν σε κάθε παιχνίδι παρουσίασαν τεράστιο πρόβλημα στο να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

᾽᾽Φτωχός᾽᾽ και σε XGOALS

Μιλώντας, λοιπόν, για αξιώσεις, ο δείκτης του Παναθηναϊκού στην κατηγορία XGOALS, δηλαδή την παραγωγή καθαρών φάσεων, κλασσικών ευκαιριών δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Οι ᾽᾽πράσινοι᾽᾽τελείωσαν τον πρώτο γύρο με 1.3 ανά παιχνίδι και ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα μόλις με 1.19!

22 από τα 34, πέντε παίκτες!

Ακόμη και στους σκόρερς, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον πλουραλισμό που θα έπρεπε για να βρίσκει λύσεις κατά την διάρκεια της σεζόν. Ο βασικός του σέντερ φορ, Κίκο Μακέντα, βρήκε 8 φορές το αντίπαλο πλεκτό, ο Μπουζούκης όπως και ο Γιόχανσον 4 ενώ από τρεις φορες σκόραραν οι Χατζηγιοβάνης και Χατζηθεοδωρίδης. Τέσσερις παίκτες του έμψυχου δυναμικού πέτυχαν το 65% των τερμάτων στη φετινή Σούπερ Λιγκ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.