Χαλκίδα: το ωραιότερο προάστιο της Αθήνας!

Χρήστος Κιούσης
Χαλκίδα: το ωραιότερο προάστιο της Αθήνας!

bet365

O Xρήστος Κιούσης... μαγεμένος από τα «τρελά νερά» της Χαλκίδας, πλέκει το εγκώμιό της και εξηγεί στο G-Weekend γιατί είναι το ωραιότερο... προάστιο της Αθήνας!

Δεν είναι καταχρηστικό να αναφέρει κανείς την Χαλκίδα ως προάστιο της Αθήνας, αν το σκεφτεί χρονικά ως απόσταση. Αν ξεκινάει κάποιος από τα Βόρεια Προάστια, πόσο πιο γρήγορα λέτε να φτάσει στον Πειραιά ή στην Γλυφάδα σε σχέση με την Χαλκίδα; Είδατε, στα λόγια μου έρχεστε.

Χαλκίδα για μπάνιο

Από τα μεγάλα αβαντάζ της Ευβοϊκής πρωτεύουσας, αυτό που ζηλεύω περισσότερο, όπως επίσης και στην Καλαμάτα, είναι η δυνατότητα να κολυμπήσεις μέσα στην πόλη. Όχι λίγο παραέξω, μέσα στο κέντρο της πόλης! Αυτό βέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν είναι αξιοζήλευτο μόνο σε επίπεδο επίσκεψης αλλά έως και μόνιμης εγκατάστασης.

Να εργάζεσαι δηλαδή, σε ένα κατάστημα ας πούμε κι όταν κλείνει το μαγαζί να έχεις τα σύνεργα σε μια τσάντα και χωρίς καν να χρειαστεί να οδηγήσεις, απλά περπατώντας, να βρεθείς στ’Αστέριαστο καρα-κέντρο της Χαλκίδας για μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Που να τα ζήσεις αυτά ρε φουκαρά Αθηναίε; Οι επιλογές πληθαίνουν, αν αποφασίσεις να μπεις σε αυτοκίνητο για πολύ λίγο, ώστε να βρεθείς στις Αλυκές ή στον Άγιο Μηνά, όπου θα απολαύσεις και ψαράκι – τσιπουράκι στον Άρη (για τους ψαγμένους).

Χαλκίδα για φαγητό

Στον τομέα φαγητό και ειδικά στα θαλασσινά ο πήχης ανεβαίνει πολύ ψηλά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι καλοφαγάδες που σέβονται τον εαυτό τους το Αθήνα-Χαλκίδα το έχουν για πλάκα και συναντιούνται είτε στα ταβερνάκια στην Νέα Λάμψακο είτε μέσα στην πόλη στο «Τσαφ» για καταπληκτικό ψάρι και θαλασσινά. Προσεχώς και «Τσαφάκι» πάνω στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας για «ουζοκαταστάσεις» παρατηρώντας τα νερά του Ευρίπου πάνω-κάτω (αν πιείς δυο –τρία τσιπουράκια πιθανώς συχνότερα απ’ όσο ανεβοκατεβαίνουν στην πραγματικότητα.)

Στην κρεατοφαγία η Χαλκίδα δεν πάει πίσω και τόσο στην πόλη όσο και στα γύρω χωριά, τα παϊδάκια, οι γουρουνοπούλες και τα παραδοσιακά λουκάνικα με πορτοκάλι και κανέλα κάνουν πάταγο.

Σε μια εξαιρετική σύμπραξη το αγαπημένο ραδιόφωνο της πόλης ο Home 89,1 φέρνει το Παρασκευοσαββατοκύριακο μετά το Πάσχα 3-5 Μαϊου για πρώτη φορά το StreetfoodFestival στην Χαλκίδα οπότε σημαδέψτε εκείνο το ΣΚ για γαστρονομικές και μουσικές απολαύσεις σε συμπαραγωγή Χαλκίδας – Θεσσαλονίκης ! Περισσότερα προσεχώς.

Χαλκίδα για ποτό

Ωραία cocktailsμε ανοιχτό ουρανό από πάνω στον κήπο του «Παπαγάλου», στον πεζόδρομο της Ερμού, στο «Φάρος 10», στα «Αστέρια», στο PlanB έξω από το Κόκκινο Σπίτικαι σε διάφορα άλλα σημεία και μαγαζιά της πόλης που για να είμαι ειλικρινής δεν έχω επισκεφτεί ακόμα αλλά που θα πάει…

Χαλκίδα και πολιτισμός

Ποτέ δε λέω ψέματα, σε αυτόν τον τομέα υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Εκτός από τα «Αυλίδεια» που πραγματοποιούνται σε έναν συγκλονιστικό χώρο στην παλιά τσιμεντοβιομηχανία πλησίον της πόλης, το «Θαλασσινό Καρναβάλι», που έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία ως ένα από τα κορυφαία της χώρας και την «Οδό Ονείρων» μια ξεχωριστή Μουσική Σκηνή με σημαντικούς καλλιτέχνες να την αγαπούν και να την επισκέπτονται, η Χαλκίδα στερείται πολλών πολιτιστικών δρώμενων, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει. Ίσως είναι και μια αφορμή να κατεβαίνουν συχνότερα οι Χαλκιδαίοι στην Αθήνα για θέατρα, συναυλίες, εκθέσεις κλπ.

Αν ρωτήσεις έναν μόνιμο κάτοικο Χαλκίδας πιθανώς να σου πει, ότι το παρόν άρθρο είναι promoγραμμένο από κάποιον που δε ζει στην πόλη και δεν βιώνει την πλήξη, την καθημερινότητα, τη ρουτίνα. Aprioriέχει δίκιο, έτσι είναι τα πράγματα. Εγώ αγαπώ την Χαλκίδα πρωτίστως για τους ανθρώπους, για τους φίλους μου, για την παρέα του TEDx (έρχεται δυνατό το προσεχές φθινόπωρο), για τον αγαπημένο μου Home 89,1 όπου συναντιόμαστε τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, για πολλά «εσωτερικά» πράγματα.

Οι ίδιοι οι Χαλκιδαίοι όμως, που μπορεί να γκρινιάζουν λίγο αλλά παραμένουν στην πόλη τους, ενώ ταξίδεψαν, σπούδασαν στο εξωτερικό, είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν οπουδήποτε αλλά επέλεξαν τα «Τρελά Νερά» ως μόνιμη κατοικία, μήπως ξέρουν κάτι, που κρύβουν από όλους εμάς; Μήπως είναι λίγο μοναχοφάηδες;

 

Τελευταία Νέα